12.01.06, 17:42
Muuszę się z Wami podzielić tym szczęściem!
Kupiliśmy psa - jamnika długowłosego. Wabi się Charlie (tak ma w rodowodzie).
Jest cudowny. Ma dwa miesiące.
Dziś przyjechał. Zjadł obiadek, pobawił się gorylkiem, a teraz śpi.
Idę na niego popatrzećsmile

Obserwuj wątek
    • zayatz4 Re: Mam psa! 12.01.06, 20:36
      Поздравляю с собачкой!! Вы сейчас ни много ни мало дама с собачкой!!)) А
      Задорнова я прослушал. Суупер!!Коля
    • czeget Re: Mam psa! 12.01.06, 20:57
      W jednym z mieszkan naszej klatki zyje wlasnie jamnik, ktory na codzien po
      wyjsciu gospodarzy do pracy o 7 rano zaczyna bardzo glosno szczekac i wyc az do
      9-10 rano prawie bez przerwy. Mieszkam o 2 pietra nizej od tamtego mieszkania,
      ale po 7-j juz nie daje spac. Polowa naszych mieszkancow tez po 7-j zostaje w
      domu, takze na razie nie wiem, jak oni odczuwaja ten codzienny halas. Takze po
      tym wszystkim (bardzo-bardzo miekko mowiac...) nie lubie jamnikow i w ogole
      malych durnych pieskow.
      • mala-muu Re: Mam psa! 13.01.06, 14:35
        Widocznie to jakiś rozkapryszony jamnik.
        Charlie próbował dziś dać głos, kiedy poszłam do łazienki, ale hodowca kazał mi
        nie zwracać na niego uwagi, zeby nie skojarzył wycia z zainteresowaniem i
        pieszczotą. spokojnie się umyłam, a psiak powył, zobaczył, że nikogo to nie
        interesuje, i poszedł pobawić się z owcą (owca wydaje odgłosy).
        Teraz jestem na siódmym niebie, bo siedzę przy komputerze, a psina uwaliła mi
        się na nogach i śpi, słodko pochrapującsmile Niesamowite uczuciesmile
    • yigor Re: Mam psa! 12.01.06, 22:18
      Gratuluje i troszeczke zazdroszcze.
    • czeget Re: Mam psa! 13.01.06, 10:12
      mam nadzieje, ze nikogo nie obrazilem swoim stosunkiem do jamnikow i malych
      pieskow, ale niestety z malymi pieskami czesto tak sie zdarza, takze niestety
      nie kazdemu stac na swoj dom, zeby juz nie sluchac zadnych szczekan
    • koss.ania Re: Mam psa! 13.01.06, 11:20
      To super!!!
      Ja co prawda nie jestem zwolenniczka trzymania zwierzatek w domu...ale..
      teraz to nie wiem jak bedzie z odwiedzinami, bo trzeba pamietac ze...
      "собака бывает кусачей"!!!!
      Ale wszyscy sie cieszymy ze szczescia MUUsmile)))
      pozdrawiam!!!!
      Charliego tezsmile))
      • nitka3 Re: Mam psa! 13.01.06, 12:09
        No,ja mam własnie takie kundlowate kosmate szczekajace.Co prawda jak mnie nie
        ma to obrazone tylko spi pod stołem.Ale potem bez przerwy nam komunikuje ze
        własnie ktos otworzyl drzwi wejsciowe na klatke schodowa -mieszkam na 4
        pietrze,albo że ktos szwenda sie po schodach........Nie mam na to
        rady ,karałam,błagałam,morde zatykałam..nic!Poza tym słodka ,cwana niegryzaca
        i do rany przyłóz.Kocham ja a miłośc to niewola,i nie jestem pania siebie!Tak
        byc juz musi.Sąsiadom współczuje ,ale poniewaz w kazdym mieszkaniu juz jest
        chyba pies,no to nie wiadomo który bardziej szczeka,Kilka bokserów milczy-fakt.
        • qubraq Re: Mam psa! 14.01.06, 16:17
          Nitko, Tuba pozdrawia Twoja Sziszę
          A.
    • qubraq Re: Mam psa! 13.01.06, 18:30
      Muu cieszymy sie razem z Toba - wiemy dokladnie co to dla Ciebie znaczylo -
      Aga - idź za ciosem teraz wiesz na co kolej!
      Straaaasznie baaardzo sie cieszymy; jak Heca miala mlode 13 lat temu to caly
      dom sie skupial w kuchni gdzie sie te kajtki chowaly miedzy stolem a lodowką;
      jedno z tych malenstw zostalo z nami - to juz ostatni nasz pies a raczej sunia.
      Andrzej
    • kacap_z_moskwy Re: Mam psa! 13.01.06, 23:49
      Собака на год Огненной собаки - это супер!

A jak po rosyjsku "jamnik"? Bo nie kojazesie to mi z niczym. Moze "такса"?
      • fanta-girl Re: Mam psa! 14.01.06, 09:07
        taksa, taksa smile
        Wiem bo mialam i tak wlasnie w Moskwie tłumaczyłam.

Ciekawe, ze w Rosji jakos ta rasa sie wogole nie przyjela, natomiast w Polsce
        jest chyba jedna z najpopularniejszych.

Moj jamnik wył na maxa, ale chyba rzeczywiscie to mogł być nas jako hodowców bład.

Muu-dawaj jakies foty smile
    • zenta1 ...ja też :) 15.01.06, 16:51
      ...pod koniec maja 2005 roku moje dwa pieski (sunie: dobermanka i jamniczka)
      zeszły z tego świata sad, miało to związek z moim stanem zdrowia. Długo by
      opowiadać..., w każdym bąź razie mam już nowego pieska, też dobermanka o
      imieniu Mafia. Mafia ma teraz 6 miesięcy i jest "nic nie warta". Daje nam tak
      popalić do imentu, że szkoda gadać. Bez przerwy broi, wyciąga jakieś rzeczy i
      niszczy, drapie w drzwi, ściaga zasłony, gryzie dywany i buty.... zakochana bez
      pamięci w dwuletniej bokserce, która mieszka obok (Puma). Kiedy Puma ze swoją
      panią wychodzi na spacer to domaga się wyjścia. Dla świętego spokoju po prostu
      ją wypuszczam i sąsiadka chodzi z dwoma psami smile
      Mafia uwielbia: spacery, jedzonko (oprócz suchej karmy), Pumę, wygrzewanie się
      pod kominkiem, darcie gazet i wszystkich gości jacy się tu nawiną.
      • qubraq Zenta, przeszlismy to 16.01.06, 21:51
        Buka, sliczna, rozwydrzona i niemozliwie rozpieszczana Gordonka czyli czarna
        podpalana seterka szkocka tak nam psocila ze wreszcie na pierwsze urodziny
        dostala w prezencie malutka sierotke suczke dziczą jamniczke szorstkowlosa
        Hecę ... i skonczyly sie obledne figle a zaczela sie najwspanialsza przyjaźń i
        cudowne zabawy zastępujące calemu domowi telewizje! sam sprobuj...potem doszla
        jeszcze corka Hecy Tuba i bylo cudownie wiele wiele lat!
        Andrzej
    • jemiela To już roczek!!:)) 09.01.07, 10:25
      To już roczek minał od czasu kiedy pojawił się Charlie!!... Ja się ma
      pieseczek?... Czy gorylek jest jeszcze?
      Gratuluję rocznicy i życzę pieskowi wiele zabaweczeksmile))
      • jemiela Re: To już roczek!!:)) 09.01.07, 18:00
        Dlaczego nikt nie bierze udziału w szczęściu małej muu?smile) Ja Charliemu
        przesyłam virtualny torcik z kosteczek i pysznych sucharków Chapi!smile)
        Przecież prawie każdy z Nas ma w domku jakąś cudną poczwarkę.... To święto nas
        wszystkich!!

Sto laaaat, sto laaaat niech żyje, żyje naaaam, stooo lat sttooo laaat....

PS: Mała Muu , co z tym cudnym gorylkiem?smile)
        • nitka3 mam nadzieje ,że zaden pies , 12.01.07, 22:10
          nie ma takiego pecha aby miec ciebie za towarzysza,i nie daj bóg własciciela!
          Psy ci mówia Fuuuuj.....paszoł won!
          • jemiela Serdeczne pozdrowienia dla administratora:)) 15.01.07, 11:31
            Trzeci post mi kasuje.
            No i tradycyjne pozdrowienia dla gorylkasmile)
          • otkin Re: mam nadzieje ,że zaden pies , 23.01.07, 22:24
            a "gadaj se zdrowa", bo Cię tu ktoś usłyszy... wink
            "ten typ tak ma" tylko "pozazdrościć" rodzinie, znajomym, współpracownikomsmile a
            może to taki internetowy Hannibal Lectersmile
            pewnie ma jakąś traumę związaną z psami; ludźmi zapewne też, zwłaszcza
            skłonnymi do gromadzenia sięsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka