katerina24 03.04.05, 20:05 Czy ktoś stosował doustnie /na skórę jakieś refleksje --ja mam straszne problemy polekowe i ekstremalnie sucha skórę ,kremy apteczne nie pomagaja ,pomóżcie! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justa_79 Re: Olej kokosowy 04.04.05, 10:07 jeśli chodzi o suchą skórę, to zacznij od diety - dużo ryb lub omega 3 w kapsułkach i dużo wody mineralnej. Odpowiedz Link
deczi Re: Olej kokosowy 04.04.05, 11:18 Olejku kokosowego nie stosowałam, ale z kiełków pszenicy owszem. W kapsułkach, do łykania ponad rok temu. Skórę miałam wtedy może nie ekstremalnie suchą, ale bardzo łuszczyła się na czole. Troszkę pomogło, jednak podstawa to, jak słusznie pisała Justa, dieta. Zewnetrznie też możesz spróbować - niekoniecznie olejek kokosowey, może być tez oliwa z oliwek, byle dobra. Pozdrawiam, D. Odpowiedz Link
katerina24 Re: Olej kokosowy 04.04.05, 14:06 dzięki to wszystko już zażywam znalazłam taką stronke i zastanawiam się czy ten ich olej kokosowy coś warty jest oto stronka:gub1.host24.pl/product_info.php?... Odpowiedz Link
bagarmosen Re: Olej kokosowy 12.04.05, 08:54 wczoraj dostalam przesyłke z olejem kokosowym tłoczonym na zimno.jest stałej konsystencji ,piekny zapach, pakowany w słoiczkach po 200 gram.wypróbowalam - rozpuszcza sie w dłoni ,rozsmarowuje swietnie i wchlania się bardzo szybko nie pozostawia na skorze tłustej warstwy.stosowanie wielostronne , na twarz ,cialo ,włosy - mysle że przynajmniej dla mnie bedzie świetnym balsamem do ciala latem . Ponieważ farbuje włosy - więc bede stosowala także jego na włosy tym bardziej , ze od 15 lat "blond" a więc dawka kokosu im się przyda.Moje dalsze eksperymenty opisze w miare stosowania Odpowiedz Link
ewamaja Re: Olej kokosowy 13.04.05, 13:43 a jak będziesz stosowała na włosy? na noc, a rano umyć? czy na jakiś czas pod folię przed myciem? Odpowiedz Link
bagarmosen Re: Olej kokosowy 13.04.05, 20:56 wypraktykuje najpierw na godz. przed umyciem ,zobacze co wyjdzie. Odpowiedz Link