05.03.12, 21:55
witam
mam 20 lat i problem z wyproznianiem
objawia sie on w czestych, malych, brudzacych stolcach, czasem sa one olowkowate, po ktorych mam uczucie niepelnego wyproznienia. co ciekawe, wystepuja one dopiero po poludniu - rano stolec nie jest brudzacy i wyprozniam go zazwyczaj z latwoscia, mimo ze czesto nie ma idealnej formy kielbaski. jednak mimo to, nawet rano, nie moge sie wyproznic wczesniej niz o 10-11 - przed ta godzina czuje lekki dyskomfort i mam gazy.
zastanawia mnie jednak, czy takie objawy moga byc zwiazne z ibs? czy mozliwe jest, ze mimo, ze brzuch mnie zupelnie nie boli, nie mam sluzu, dieta bogata w blonnik nie pomaga, to nadal jest mozlwiosc, ze mam ibs?
nie ukrywam, ze okropnie sie obawiam tej choroby, bo wiem, ze bede musial sie z nia meczyc cale zycie i malo co mi pomoze :(
Obserwuj wątek
    • mil-88 Re: ibs? 23.03.12, 18:40
      hej, piszę pracę magisterską na temat IBS. Wykonuję nieodpłatnie badanie składu ciała i oddechowy test wodorowy z laktulozą na obecność przerostu bakteryjnego. Czy byłabyś zainteresowana? byłabym wdzięczna
      • kochasie Re: ibs? 13.05.12, 21:26
        Witam jestem w trakcie badań pod kątem jelita nadwrażliwego obecnie po kolonoskopii, która nic nie wykazała boli mnie w lewym boku ból ostry napadowy, wzdęcia bez zaparć (jem dużo błonnika) stolec z krwią czasami ze śluzem, częstomocz morfologia krwi prawidłowa ogólnie czuje się zmęczona nawet jeśli nic nie robię, często dokuczają mi bóle głowy. Mam wykonać w najbliższym czasie wodorowy test oddechowy. Jestem z Poznania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka