jazycie 23.06.05, 13:03 Mam pytanie chiałabym zeby lekarz na skierowaniu do szpitala wpisał mi wskazanie cc jak było u was mialyscie to na pismie? Bo jesli lekarza nie bedzie tego dnia na dyzuze to inny moze myslec inaczej Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dancia2 Re: Skierowanie na cc 23.06.05, 19:52 Wszystko zależy od tego co jest preferowane w danym szpitalu.W tym szpitalu którym rodziłam standardowo wykonuję się planowane cc. .W 36 tygodniu mój lekarz kazałmi przyjść do siebie do szpitala razem z wszystkimi badaniami.Tam zrobiono mi USG ogładnięto badania i wyznaczono termin cc. Jeżeli chcesz rodzić tam gdzie nie robią planowanych cc to musisz mieć to na piśmie. Odpowiedz Link
dorota0312 Re: Skierowanie na cc 24.06.05, 12:40 ja mialam skierowanie od kardiologa, na ktorym musialo byc wyraznie napisane, ze z powodu napadowych czestoskurczy nadkomorowych wskazane jest rozwiazanie ciazy przez cesarskie ciecie. Odpowiedz Link
fruzik Re: Skierowanie na cc 25.07.05, 10:25 Mam kartkę od okulisty (z pieczątką szpitala - wazne było, że nie gabinet prywatny) z opisem przypadku, gdzie jest napisane że wskazane jest cc. Gdy go kiedyś pokazałam swojej gin, stwierdziła, że to najważniejszy dokument jaki mam i musze mieć go obowiązkowo w szpitalu. Odpowiedz Link
lili13 Re: Skierowanie na cc 25.07.05, 10:43 ja mam napisane na kartce ( z prywatnej przychodni), ktorą dostaje po kazdej wizycie: ze rozwiazanie jest wskazne przez cc ze wzglegu na bekterie,( i dołączone wyniki badań), z taką kartka w kazdym szpitalu powinni zrobic cc gdzy sie u nich pojawisz. pozdrawiam Odpowiedz Link
elza78 Re: Skierowanie na cc 27.07.05, 17:11 ja mialam skierowanie po lacinie w ksiazeczce zdrowia opisujace polozenie dziecka (skosne) i zalecenie rozwiazania przez cc ale i tak na trakcie robili usg aby to potwierdzic.. z tego wskazania zawsze patrza czy sie maluch nie odwrocil... Odpowiedz Link