megipiegi 26.04.06, 21:37 hej, dziewczyny! ile kosztuje cesarka w Krakowie?? beata Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jjjajjjko Re: cena cesarki 23.08.06, 11:44 dobre pytanie, też szukam odpowiedzi na naie na forum. plus namiary na miejsce gdzie można ja zrobić. Odpowiedz Link
tchlopek Re: cena cesarki 26.09.06, 00:00 najlepiej "zawinąc" dziecko w pepowine i wtedy za darmo oczywiscie to brutalny zart! dziewczyny poki nie ma przeciwskazan zdrowotnych rodzimy naturalnie!! A na stół zawsze Was mogą wysłać, jesli bedzie zagrozenie dla Was albo malenstwa. Żona rodziła kilkanascie godzin (skórcze od północy do 17:20, już od 10 rano po podłaczeniu pod kroplówkę z oksytocyna dośc bolesne,), pod koniec zobaczli, że przy parciu małemu spada tętno - 10 minut pozniej lezala na stole operacyjnym, po 15 minutach małego calego i zdrowego badali i "gościli" na swiecie, po czym zszywali mamę jego, po czym dowiezli ją do synka i męża po nastepnych 30-40 minutach. Koszt: 0 zł Odpowiedz Link
kraplakowa Re: cena cesarki 27.09.06, 14:26 tchlopek napisał: > najlepiej "zawinąc" dziecko w pepowine i wtedy za darmo oczywiscie to > brutalny zart! Bez komentarza... dziewczyny poki nie ma przeciwskazan zdrowotnych rodzimy > naturalnie!! A z jakiej okazji uważasz, że masz prawo za nas decydować??? Odpowiedz Link
julka_79 Re: cena cesarki 28.12.06, 23:08 najgorsze to jak sie jakis mąż mądrzy co to nigdy nie rodził i rodzić nie będzie...aż żałuję,że Ci przez F...a arbuz nie przelazł! Odpowiedz Link
opium74 Re: cena cesarki 29.12.06, 10:25 och jak cudownie że udało Ci się nie zapłacić ani złotówki, żona przecież męczyła se 'TYLKO' kilkanaście godzin.... i co znaczy "dziewczyny (...) rodzimy naturalnie' tak Cie zachwycił poród ze postanowiłes plec zmienic?? Zyczę ci urodzenia chociaz kamienia żółciowego to wtedy bedziesz mial prawo zabierania głosu Odpowiedz Link
anlil Re: cena cesarki 29.01.14, 09:59 no dokładnie, co za gość! współczucia dla jego zony.. wycierpiała się kobitka tyle godzin a potem i tak ja pocięli a po skurczach i to po tylu godzinach cesarka ma prawo bolec, i później się paprać! ja rodziłam w prywatnej klinice w Niemczech (cesarka na życzenie) i mąż był przy mną podczas cesarki i trzymał mnie za rękę a potem przez 8 dni opiekował się mną i dzieckiem bo mieszkał ze mną w naszym pokoju w szpitalu.. zapłacił za to 7500 zł na nasze.. ale po wszystkim stwierdził ze było warto! A NIE JAK TEN KRETYN CIESZY SIĘ ZE JEGO ZONA CIERPIAŁA ALE ZA TO ZŁAMANEGO GROSZA NIE WYDAŁ ..ŻAL I WSTYD PROSZĘ PANA! CO Z CIEBIE ZA MĘŻCZYZNA! swoja droga mnie nic nie bolało ani w trakcie ani po(znieczulenie podpajeczynowkowe tez nie bolało.. nawet nie czulam kiedy je zrobiono), blizna praktycznie nie widoczna.. a cały pobyt w szpitalu wspominam jak sanatorium i mile wydarzenie w życiu i mimo ze boje się igieł, lekarzy, itp. to tam gdzie rodziłam było wspaniale(nie sadziłam ze kiedys tak pomysle o szpitalu ) i kompletnie nie wspominam tego jak pobyt w szpitalu polecam jeśli z jakiegoś powodu nie czujecie potrzeby rodzenia "dołem" dodam ze znajome (nie wszystkie ale tak.. 4 na 7) które rodziły naturalnie teraz odczuwają bol podczas stosunku jak dla mnie to MAKABRA, albo mowia ze jest troche gorzej..! a ja już po 10 godzinach po porodzie miałam ochotę oczywiście trochę odczekaliśmy bo moj się bal żeby mi krzywdy nie zrobić ale przyznam, ze tych 6 tygodni to sie nie udalo ...a seks jest teraz o niebo lepszy choć wcześniej tez bylo bardzo dobrze.. to taki argument dla facetów no dla mnie jest to dość ważne ale różne ludzie maja priorytety.. dodam, ze nasza niunia po urodzeniu zdrowa i sliczna a nie jak te dzieci po naturalnych porodach czaszki powyciagane jak kosmici i klopoty ze skorą do tego mozliwosc niedotlenienia i jakies akcje z owinieciem pepowina, czy urazy po użyciu kleszczy albo wakum.. nasza miala sliczna ksztaltna czaszke i idealna cere i tak jej zostalo okaz zdrowia jakby co.. Odpowiedz Link
betty842 Re: cena cesarki 29.01.14, 12:47 Co prawda nie Kraków a Bielsko Biała-"klinika" Eskulap-cena cesarki na życzenie to koszt ok 2500zł (w tym wizyta przedporodowa).Z tego co się orientuję nie trzeba jechać na tę wizytę jesli ma się daleko (zazwyczaj karzą się zgłosić miesiąc wczesniej) tylko dzwoni się do nich,umawia na konkretną datę i przyjeżdża się na cesarkę. Odpowiedz Link
anlil Re: cena cesarki 02.02.14, 20:04 Rozważając wybór szpitala trzeba poza cena kierować sie jeszcze tym czy i na jakim poziomie jest oddział neonatologiczny, pediatria, ale i tym ile czasu mozna przebywac po zabiegu w szpitalu, jaką opiekę gwarantują.. to ważne bo ja np. musiałam 8 dni ze względu na młodą i mogłam bezpłatnie do 10 być tam ot po prostu na życzenie nawet gdyby nie bylo wskazan medycznych.. (to znaczy w cenie...) a cena to 1350 euro za cesarke a 1300 za naturalny(w wodzie, na tym specjalnym krzesle, i inne co sie chce..) oczywiście to kwoty ze wstępnym badaniem podczas którego oceniają stan mamy i dziecka oraz ustalany jest termin porodu mąż za każdą dobe (nocleg + wyżywienie) placil 30 euro osobno trzeba tez dokumenty odebrac w urzędzie i tez cos sie za nie placi.... nie pamietam juz ile Odpowiedz Link
aazrane81 Re: cena cesarki 27.02.14, 20:45 Dziewczyny, a rodziła może któraś z Was w Eskulapie w Bielsko-Białej? Bo cena faktycznie jest super (w porównaniu z warszawskimi to nawet bardziej niż super), ale chciałabym też zorientować się, czy jakość też jest ok? Czy jest bezpiecznie, profesjonalnie? Ktoś może pomóc...?? Odpowiedz Link
serce22 Re: cena cesarki 28.02.14, 12:44 Wejdz na to forum , tam wszystko pisze f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3201579&start=19830 Odpowiedz Link