jayin 27.09.04, 16:40 "Na fali" wątku z piosenka przewodnią... Ankietowo: Skąd wy, a skąd wasi M? Geograficznie prosze się przyznać U nas: Ja: Pomorze Zachodnie, J: Ewidentnie Łódź. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
petrea Re: Geograficznie :-) 27.09.04, 18:35 U nas tak: ja z Gdyni, mój chłop co prawda z Warszawy, ale od 30 lat prawie w Gdyni. Odpowiedz Link
hop_angel Re: Geograficznie :-) 27.09.04, 18:41 Ja rodowita łodzianka, chłop od lat w Łodzi ale z pochodzenia z okolic Kutna, daleko nie wyemigrował zatem, pozdrawiam. Odpowiedz Link
bejbiko Re: Geograficznie :-) 29.09.04, 16:47 ja z Krakowa, mąż z Warszawy...... oboje ze stolicy Odpowiedz Link
lideczka_27 Re: Geograficznie :-) 27.09.04, 18:57 ja z Zachodu, choć do M. przywędrowałam ze Wschodu a mój małż niezaprzeczalnie z Centrum Odpowiedz Link
monikaaz Re: Geograficznie :-) 27.09.04, 19:19 W Polsce on-Ostroleka, ja-Krakow, ale teraz to oboje Brooklyn, inaczej nidgy bysmy na siebie nie trafili, bo on nigdy nie byl w Krakowie, a ja nigdy w Ostrolece)) Odpowiedz Link
mkatarynka Re: Geograficznie :-) 27.09.04, 19:53 Ha, a unas:] Ja Kraków, część podgórska a mój małż ścisłe centrum tegoż. Do dziś nie może przeżyć że się musiał przeprowadzić na taką "prowincję"! :p Odpowiedz Link
lideczka_27 Re: Geograficznie :-) 27.09.04, 20:03 mkatarynka, wrzuciłabyś kilka nowych fotek dzieciaków - zaglądam, zaglądam, już na pamięć znam Odpowiedz Link
natasza39 Re: Geograficznie :-) 27.09.04, 21:57 A ja niedaleko od mkatarynki, troche na wschod (jakies 80 km), a on obiezysiwat. Niedaleko ode mnie choc los rzucil go w swiat. Sam o sobie mówi "góral nizinny" Odpowiedz Link
marta_urszula mkatarynko 29.09.04, 00:05 mkatarynko hmmm interesujace bo ja tez centrum Krakowa spod samego wawelu i tez sie musialam przeniesc na prowincje w okolice Waszyngtonu. NAPRAWDE tak mysle! Odpowiedz Link
madalenka25 Re: Geograficznie :-) 28.09.04, 07:51 ja z Mazur - Domowy Śląsk ja teraz też Śląk - nadal mnie przeraża choc mieszkamy w bardzo zielonej okolicy i mam blisko moje góry kochane Odpowiedz Link
pom Re: Geograficznie :-) 28.09.04, 07:56 Ja: Pomorze Środkowe od zawsze M: Łodzianin z dziada pradziada Odpowiedz Link
kwiatek1974 Re: Geograficznie :-) 28.09.04, 09:07 mój partner i ja z Zachodniopomorskiego mamy 30 km do morza))) Odpowiedz Link
jayin Re: Geograficznie :-) 28.09.04, 09:27 Ooo.. Kwiatku... A zachodniopomorskie to dokładnie GDZIE? Bo ja też "stamtąd" Jak chcesz, możesz mailem na priv pozdr. J. Odpowiedz Link
domali Re: Geograficznie :-) 28.09.04, 09:11 Ja: urodzona w Warszawie, ale większa część życia spędziłam na Mazurach Mąż: Mazury Odpowiedz Link
pilea Re: Geograficznie :-) 28.09.04, 09:24 Witam, oboje jesteśmy ze Śląska, tu sie wychowaliśmy i tu mieszkamy, ale marzy nam się Gdańsk albo zgoła obce kraje.... Odpowiedz Link
triss.m Re: Geograficznie :-) 28.09.04, 10:31 ja - Pomorze srodkowe, M - Bieszczady. gdyby nie te nowoczesne srodki komunikacji.. Odpowiedz Link
alka23 Re: Geograficznie :-) 28.09.04, 10:44 Ja z osrowa wlkp, on poznan. poznalismy sie w pracy, ktora podjelam na studiach Odpowiedz Link
geos Re: Geograficznie :-) 28.09.04, 16:27 alka23 napisała: > Ja z osrowa wlkp, on poznan. poznalismy sie w pracy, ktora podjelam na > studiach O! A to ciekawe bo ja rodowita ostrowianka jestem chociaż teraz berdziej z Dolnym Śląskiem zwiazana i to potrójnie :o))) Odpowiedz Link
alka23 Re: Geograficznie :-) 29.09.04, 14:46 a ktory rocznik i zjakiego regionu? ja mieszkalam na dalbora, dawne asnyka, kolo smigla i warynskiego, MOze chodzilysmy do tej samej szkoly? Odpowiedz Link
geos Re: Geograficznie :-) 30.09.04, 10:12 alka23 napisała: > a ktory rocznik i zjakiego regionu? ja mieszkalam na dalbora, dawne asnyka, > kolo smigla i warynskiego, MOze chodzilysmy do tej samej szkoly? rocznik 75 i mieszkam na żwirki, kojarzysz? Konczyłam 3 liceum To jak? bo ja twoich rejonów nie znam absolutnie :o) Odpowiedz Link
naturella Re: Geograficznie :-) 28.09.04, 17:45 Alka! Jak miło! Ja jestem z Poznania, mieszkam w Warszawie, a całą rodzinę mam w Ostrowie... Dziadków, wujków, ciotki i innych Okolice ul. Odolanowskiej. Swojego czasu miałam też mnóstwo znajomych w Ostrowie, spędzałam niemal całe wakacje i latałam po ostrowskich dyskotekach Odpowiedz Link
alka23 Re: Geograficznie :-) 29.09.04, 14:49 Ja bawilam sie glownie w bajaderze, te duze molochy mnie przerazaja! a poza tym, zawsze wolalam posiedziec w domu i.. poczytac sobie Odpowiedz Link
atiwoj2 Re: Geograficznie :-) 28.09.04, 11:47 my oboje niby ze slaska, tyle ze dzieli(la) nas "granica". Ja z "gorolyi", M z "hanysowa" pozdrowionka zauwazylam,ze tutaj wiedzie prym centralna Polska z duzym naciskiem na lodz )(sorki, ale nie mam polskich liter) Odpowiedz Link
mamaadama4 Re: Geograficznie :-) 28.09.04, 12:08 Zaczęłam "drogę zyciową" na Dolnym Śląsku, potem była Wielkopolska a od wielu lat jestem w Krakowie. P. jest Krakusem. Odpowiedz Link
kwiatek1974 Re: Geograficznie :-) 28.09.04, 13:15 nie musze na priv nie ukrywam że mieszkamy w małym miasteczku Gryfice może wpadniesz do mnie na kawę Odpowiedz Link
jayin Re: Geograficznie :-) 28.09.04, 13:22 kwiatek1974 napisał: > nie musze na priv nie ukrywam że mieszkamy w małym miasteczku Gryfice może > wpadniesz do mnie na kawę No, ba. Ja akurat rodzinnie to Stargard, ale w Gryficach, Płotach i Trzebiatowie - od wieków urzzęduje rodzinka mojego ojca Więc jak tylko będę w pobliżu to się wproszę do ciebie na kawę J. Odpowiedz Link
zuza_a Re: Geograficznie :-) 28.09.04, 13:24 tak czytam i czytam i okazuje sie, że wiele par poznało się w internecie. MY TEŻ!!! A jesteśmy z p centralnej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
nooleczka Re: Geograficznie :-) 28.09.04, 14:03 On - Podlasie, ja - Warszawa, ale z rodzinnymi korzeniami też na Podlasiu Odpowiedz Link
cymbeline Re: Geograficznie :-) 28.09.04, 15:19 Ja-Smok Wawelski Maż-Sawa i Wars ...a mówią,że Kraków z Warszawą tak bardzo się nie lubią...)) Odpowiedz Link
milka444 Re: Geograficznie :-) 28.09.04, 16:35 ja Ślask, a moj M - stolica, jak to sie dziwnie placza ludzkie drogi Odpowiedz Link
jayin Związki a geografia 28.09.04, 16:53 Tak się spytałam o to i teraz patrząc na wasze odpowiedzi i porównując je z tym co wiem o swoich znajomych pierwszych i kolejnych małżeństwach - to mi się wydaje, że jakaś prawidłowość w większości mariaży zachodzi. Że pierwsze małżeństwa zwykle (nie zawsze, ale bardzo, bardzo często) - zawierane są pomiędzy ludźmi mieszkającymi blisko siebie (czasem w jednym mieście, czasem w sąsiedniej miejscowości). A kolejne związki/małżeństwa - najczęściej mają miejsce pomiędzy ludźmi z różnych stron Ciekawe... Odpowiedz Link
mikawi Re: Związki a geografia 28.09.04, 16:59 no faktycznie cos może w tym jest; u nas jest północ-południe natomiast M. i jego eks - z tej samej miejscowosci (południe Polski) Odpowiedz Link
alka23 Re: Związki a geografia 30.09.04, 09:15 dokladnie. Zwiazek eks i mojego m, oboje z poznania, my z daleka Odpowiedz Link
lideczka_27 Re: Związki a geografia 28.09.04, 19:08 jayin napisała: > > Że pierwsze małżeństwa zwykle (nie zawsze, ale bardzo, bardzo często) - > zawierane są pomiędzy ludźmi mieszkającymi blisko siebie (czasem w jednym > mieście, czasem w sąsiedniej miejscowości). A kolejne związki/małżeństwa - > najczęściej mają miejsce pomiędzy ludźmi z różnych stron > Ciekawe... Ja to się niestety wyłamać muszę Pierwszy małż mieszkał ode mnie 666 km (czy Wam ciary po plecach nie przeszły? , a drugi to już tylko połowę z tego Eks mojego M z tego miasta co i on pozdrówka lidka > > > Odpowiedz Link
domali Re: Związki a geografia 29.09.04, 11:05 No u nas też się nie zgadza. Tzn zgadza się, ale nie do końca Do miasta eks żony z miejscowości, w której mieszkał mój mąż jest bliżej, niż doi mojej, ale o jakieś jedyne 20 km. A odgleglosci też niewielkie, dwucyfrowe Odpowiedz Link
asiek25 Re: Geograficznie :-) 28.09.04, 17:02 Ja - Pomorze Zachodnie. M. - Dolny Śląsk. Teraz razem we Wrocławiu. I zaspokoję ciekawość Jayin )) Z urodzenia i do trzydziestego drugiero roku życia - szczecinianka. Odwiedzam Szczecin co najmniej raz w miesiącu. Do Stargardu jeżdżę na wycieczki samochodowe. Jakby co, kawa z przyjemnością )) Odpowiedz Link
magdula330 Re: Geograficznie :-) 28.09.04, 17:26 Ja Bialystok , M.z Lancuta.Od wielu lat mieszkamy w Chicago a poznalismy sie pod kanadyjska granica.Od trzech miesiecy malzenstwo. Odpowiedz Link
wipsania Re: Geograficznie :-) 28.09.04, 22:57 Oboje z Warszawy. Ex męża też - nawet chodzili razem do jednej klasy. Kiedy się poznaliśmy, nikt jeszcze nie słyszał o internecie. Dobrze że wiedzieliśmy jak komputer wygląda... W Odpowiedz Link
marta_urszula Re: Geograficznie :-) 29.09.04, 00:07 ja Krakow (same centrum) M z Warszawy teraz w okolich Waszyngtonu a eks M z Warszawy. Odpowiedz Link
gosza26 Re: Geograficznie :-) 29.09.04, 08:53 geograficznie to oboje mieszka(liś)my na śląsku, ale dla zorientowanych to zagłębie, czyli my są ,,gorole,, Odpowiedz Link
capa_negra Re: Geograficznie :-) 29.09.04, 09:41 Obydwoje południowy - wschod..... w mąz w pierwszym, ja w drugim pokoleniu Rodzina męza pochodzi ze Lwowa, a moja w sumie "ze świata" - po kądzieli z Wa-wy, po mieczu austro-wegry. Obie rodziny i moją i męza na połudnowy wschód wojna przygoniła. Odpowiedz Link
renjja Re: Geograficznie :-) 29.09.04, 13:54 ja wawa,M.Mazury ale od wielu lat pracuje w wawie Odpowiedz Link