Dodaj do ulubionych

łożysko oporowe

09.10.05, 22:47
strasznie halasjue mi lozysko oporowe. Trzeba naprawiac czy mozna tak
jezdzic?/ trudna est naprawa- tzn duzo pracy i akie koszty?? AR146 1,6 Bx
Obserwuj wątek
    • aquarius01 Re: łożysko oporowe 09.10.05, 23:38
      grabos146 napisał:

> strasznie halasjue mi lozysko oporowe. Trzeba naprawiac czy mozna tak
      > jezdzic?/ trudna est naprawa- tzn duzo pracy i akie koszty?? AR146 1,6 Bx

Lepiej wymień bo pewnego pięknego dnia nie będzie czym jeździć. Robota nie skomplikowana, ale
      czasochłonna. Skrzynkę przekladniową trzeba wyjąć, chociaż nie wiem jak to wygląda w boxerkach, ale
      nie sądzę, żeby było znacznie mniej roboty. Koszt samego lożyska będzie niewielki, ale za wyjęcie
      skrzynki u mnie na "wiosce" krzyczą 350 zł. Przy okazji sprawdż sobie docisk i tarczę sprzęgła - mogą
      również wymagać wymiany.
      • peter775 Re: łożysko oporowe 10.10.05, 20:01
        Mechanik wymienił znajomemu w boxerze sprzęgło kompletne bez konieczności
        wyjmowania skrzyni biegów. To zapewne oszczędnośc czasu. W serwisach wolą
        zapewne wyjąć skrzynię i kazać sobie za to dodatkowo dopłacić jednak jak widać
        że nie jest to koniecznością.
        • aquarius01 Re: łożysko oporowe 10.10.05, 23:13
          peter775 napisał:

> Mechanik wymienił znajomemu w boxerze sprzęgło kompletne bez konieczności
          > wyjmowania skrzyni biegów. To zapewne oszczędnośc czasu. W serwisach wolą
          > zapewne wyjąć skrzynię i kazać sobie za to dodatkowo dopłacić jednak jak widać
          > że nie jest to koniecznością.

W boxerach widać da się to zrobić bez wyjmowania skrzyni. W Twin Sparku nie jest już tak słodko i
          skrzynkę wyjać trzeba - niestety jest to pół dnia dłubaniny dla znawcy tematu :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka