sven_b 08.03.14, 19:44 a chętnie poczytałbym o tym pojeździe. cs409916.vk.me/v409916114/7086/mrQedo9nXFE.jpg Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mrzagi01 Re: Zagadka (na którą także nie znam odp.) 08.03.14, 20:17 en.wikipedia.org/wiki/Radschlepper_Ost Odpowiedz Link
sven_b Re: Zagadka (na którą także nie znam odp.) 08.03.14, 21:19 Proszę, wydawało mi się, że zabiłem ćwieka na długie wieczory, a tu brzdęk - po sprawie:) Tak jak przypuszczałem, sprzęt mało praktyczny w terenie. 12 ton i koła jak sztangi. Raczej do wyznaczania miedzy niż na wschodnie stepy i czarnoziemy. Ja pitolę, stopień realizmu tego jednego zdjęcia mistrzowski. Ciekawa nazwa: Skoda vel Porsche:) Dzięki serdeczne. Odpowiedz Link
crannmer Ofiara konstruktora 10.03.14, 13:45 sven_b napisał: > Skoda vel Porsche:) Jakbym byl odpowiedzialny za marke Skoda, to zabronilbym po wsze czasy wymawiania nazwy Skoda w jednym zdaniu z tym tworem najbardziej przecenianego konstruktora nie tylko dwudziestego wieku, ale chyba calej historii techniki. Nie wiem, co Porsche pil i co palil podczas pracy, ale po wyniku w postaci konstrukcji ukladu napedowego widac, ze nie robilo to mu dobrze: Z pojazdow budowanych seryjnie podczas 2 WS chyba tylko Terrapin 8x8 byl w tej samej lidze spierdzielonych konstrukcji. Odpowiedz Link
mrzagi01 Re: Zagadka (na którą także nie znam odp.) 08.03.14, 20:20 BTW: Obrazek przedstawia modelarską dioramę, a nie prawdziwy plener (ja się dałem zrobić) www.panzer-modell.de/berichte/radschlepper/rso.php Odpowiedz Link