Dodaj do ulubionych

Pirelli Carving

03.09.04, 23:37
Wie ktos cos na temat tych opon? Na www.opony.com to nowosc, cena bardzo zachecajaca - ale do nich nie przyznaje sie nawet samo Pirelli :) Siakas podroba? :)
Tutaj link

Ewentualnie jeszcze interesuja mnie Pirelli W 160 S:
W 160 S

Bo niestety na 4 zimowki inne niz to albo Debica Frigo Directional mnie nie stac :( (a wynalazkow w stylu Kormoran SnowPro, ktore maja boczne trzymanie na poziomie srednich letnich, czy opon marek nieznanych, sie boje :) )
Obserwuj wątek
    • typson Re: Pirelli Carving 03.09.04, 23:44
      wez pod uwage indeksy predkosci. Q to troche slabo. Zeby sie nie okazalo, ze
      jak wyjedziesz na A4 to smierdza ;)
      • typson Re: Pirelli Carving 03.09.04, 23:47
        ja jezdzilem a wlasciwie jezdze od dwoch lat non stop na Firestone FW930.
        Polecam. Doskonale za rowno na zime jak i na lato :-)). Choc troche juz sie
        wytarly i skutkiem tego byla kasacja przodu primerki.

Ale tak na serio to niezla opona. I cena niewiele wyzsza.
      • sherlock_holmes Re: Pirelli Carving 03.09.04, 23:49
        Wiem, widzialem to Q. Powiem szczerze - opony zimowe albo sa "szybkie" i do d... albo "wolne" i dobre na duzy snieg.
        Zreszta - gdzie w Polsce mozna jechac 160km/h? :P A za granice sie nie wybieram - jesli juz, to co najwyzej o rzut beretem na poludnie
        A o zaspy w zimie nietrudno...
        • typson Re: Pirelli Carving 03.09.04, 23:53
          raczej chodzilo mi o to, ze jesli max to 160 to przy 100 jest glosno a przy 130
          zaczynaja smierdziec.
          • sherlock_holmes Re: Pirelli Carving 06.09.04, 09:56
            To jest fakt, ale nie do konca - wszystko zalezy od mieszanki, z jakiej zrobiona jest opona. Oczywiscie im lepsza (+drozsza) mieszanka, tym opona sie spisuje lepiej. No i klops - bo te Pirelli sa tanie ;)
            Na Firestony chyba sobie niestety nie pozwole, bo za komplet musze dac min. 200zl wiecej niz za Debice Frigo Dir. - ktore osoby uzytkujace takowe z czystym sumieniem polecaja...
            • typson Re: Pirelli Carving 06.09.04, 13:15
              wiesz, ze na tym sie nie oszczedza ?? :>
              Mam nadzieje, ze pozniej nie bedziesz zalowal.
              • sherlock_holmes Re: Pirelli Carving 08.09.04, 09:24
                Masz absolutna racje - na bezpieczenstwie sie nie oszzcedza - dlatego nie pokusze sie o kupno uzywanych opon. A Debice Directional mam sprawdzona - i majac do wyboru kupno dwoch naprawde dobrych opon zimowych albo 4 Debicy - o poprawnych wlasnosciach zimowych, wole 4 sztuki...
                Chociaz ostatniego slowa nie powiedzialem, do zimy jeszcze prawie 2 miesiace (do zalozenia zimowek) i postaram sie kupic cos porzadnego :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka