Dodaj do ulubionych

kupujemy auto

03.12.04, 14:56
nadeszla taka chwila kiedy trzeba bedzie sprzedac za psi grosz nissana i kupic
jakies nowsze auto. Nowego z salonu - nigdy wiecej.

Najpierw byla mowa o jakims kombi (a4, a6). Moja zona wspominala cos o
passacie. Francuzy raczej juz odpadaja.

Teraz przyszla zona wpadla na genialny pomysl - ford Explorer.

RATUUUUNKUUU!!

i oc ja mam zrobic?
Obserwuj wątek
    • ernest_linnhoff Re: kupujemy auto 03.12.04, 15:01
      typson napisał:

> Teraz przyszla zona wpadla na genialny pomysl - ford Explorer.

> RATUUUUNKUUU!!
      > i oc ja mam zrobic?

Jak to co? Kupić :-) Albowiem w kontaktach damsko-meskich satysfakcja kobiety
      jest sprawą nadrzedną ;-)))
      • typson Re: kupujemy auto 03.12.04, 15:17
        ponoc w stanach explorer to auto rodzinne. Niestety nazwa kojarzy mi sie z pewna
        przegladarka. nie chcialbym w kolko instalowac poprawek do auta i czekac az sie
        zawiesi.

Swoja droga - tak na powaznie. Ma ktos jakis pomysl na ciekawe kombi za kwote
        45tys ?
        • sherlock_holmes Re: kupujemy auto 03.12.04, 15:27
          Odnośnie Explorera - wystarczy jak jej powies, że to jeden z najbardziej niebezpiecznych SUVów i nie chcesz żeby po pół roku leżała w szpitalu z powdu dachowania - bo na polskich drogach każdy choć raz spotkał sk...syna i idiotę, który umożliwił mu zrobienie testu łosia na żywo...
          Kombi za 45 tys? A czemu nie Primera? :) Albo Avensis? Za tę cenę zmieścisz się też z nową wersją Mondeo (to sa przykłady kombi, które mi się podobają ikupiłbym gdybym miał tyle pieniążków :) )

Co dowybijania z głowy, przypomniał mi się taki dowcip:
          Czasy późnego Gierka. Z wizytą rpzylatuje amrykański prezydent i Gierek z nim jedzie do Zakopanego żeby pokazać nasz piękny kraj. Ida sobie drogą i nagle widzą jak baca jele pasem żonę. Przerażony Gierek (co ci imperialiści o nas powiedzą?), pyta:
          - Co wy towarzyszu robicie tej biednej kobiecie?
          Baca:
          - Chciała baba motor, kupiłem. Chciała samochód, kupiłem. A teraz chce helikopter - i nie mam jak jej z głowy wybić. Góry tu takie wysokie i halny wieje - jeszcze mi się gdzie żona rozbije.
          Pokiwali głową ze zrozumieniem i odeszli, ale Gierek wraca jeszcze na moment i pyta na ucho:
          _ Dobra, towarzyszu, a tak naprawdę to o co poszło?
          - A co, miałem przy Carterze powiedzieć że mi kartki na mięso zgubiła?
          • typson Re: kupujemy auto 03.12.04, 15:52
            dowcip dowcipny jest ;-)

odnosnie niebezpiecznych suvow i kobiet. Sa dwa typy kobiet kierowcow. Oba
            prowadza beznadziejnie (tu zartuje). Roznia sie tylko tym, ze w sytuacjach
            awaryjnych jedna zaczyna kwaltownie skrecac i hamowac a druga zakrywa rączkami
            oczy. W przypadku tego kloca, jakim jest explorer, opcja druga jest zdecydowanie
            bardziej zalecana - no chyba, ze sie trafi tir.

jaka primera - p12 czy p144 ?
            Avensis 1 czy 2? (obie nie za ladne ale jej sie podoba 2ga)
            Mondeo? Moze, choc za fordami nie przepadam, nawet jak sa ST200 ;-)
            • frax1 Re: kupujemy auto 03.12.04, 16:18
              Starszy Explorer, sprzed 2003 roku jest fatalny. To auto nawet jak stoi robi
              wrażenie że się przewróci. Nowy, czyli 2004 (tak mi się wydaje), jest zupełnie
              inny i jak na mój gust przyjemne to autko. Widziałem nawet ostatnio jednego w
              Wawie... biały, bardzo fajnie się prezentował. Jednak jest to auto zdecydowanie
              nie na Polskie warunki!! Za dużo pali itd.
              Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka