typson 27.08.08, 09:04 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,5631694,Olbrzymia_awaria_na_amerykanskich_lotniskach.html niezła lipa. Dobrze, ze byli w stanie się przerzucić na jakieś zapasowe środowisko... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sven_b Re: ATC zonk 27.08.08, 09:30 To dopiero jest fatal error:) Z innej beczki. 9 lutego muszę być w Kopenhadze. Sprawdzam loty (w 2 strony). LOT: 6130,- SAS: 1211,- Zachodzę w głowę jak LOT ma być rentowny skoro przy półrocznym wyprzedzeniu wali takie stawki za lot trwający 1.15h. W sumie SAS to też nie latający dyskont. Równie dobrze w miejscu ceny mogłoby się wyświetlić 'człowieku wyp*alaj'. Odpowiedz Link
plawski Re: ATC zonk 27.08.08, 10:15 sven_b napisał: > Zachodzę w głowę jak LOT ma być rentowny On wcale nie jest rentowny, przynosi od lat gigantyczne straty. Tak się składa, że, hmmm, powiedzmy, kolega z pracy jest też pilotem :) Bo my ogólnie tacy multimedialni jesteśmy :) Tam jest 20x za dużo osób do jednego stanowiska. Plus, jak to w TVP, góra zgarnia wszystko. Odpowiedz Link
tomek854 Re: ATC zonk 27.08.08, 12:46 Tak. A do tego propaganda sukcesu. Jak otworzyli Centralwings, czyli tanią odnogę LOTu, to to było najgorsze barachło. Znaczy, jak raz leciałem, to akurat się nie spóźniło i podstawili normalny samolot a nie taki tani z ciasnymi miejscami jak w Ryanairze. miał nawet napisane "LOT" i tylko nalepkę "Centralwings" dodatkową. Jednak połączenie z Edynburga do Katowic było tak nieodpowiedzialne (wieczne spóźnienia, awearie, likwidacje lotów bez uprzedzenia etc). że nikt normalny w Szkocji nie latał tym. W sumie dobrze, bo jak ktoś potrzebował nagle ale nie koniecznie, to mu się udawało kupić tanio bilet z 60% prawdopodobieństwem że poleci :D Nic dziwnego, że wkrótce pojawiły się wieści o bankructwie centralwingsa. Co zrobili? Wykupili w największych tytułach polskiej prasy na obczyźnie artykuł sponsorowany opisujący fakt, jakoby centralwings, dzięki głosom swoich zachwyconych pasażerów uzyskał jakąś tam super nagrodę ;-) Odpowiedz Link
plawski Re: ATC zonk 27.08.08, 12:58 tomek854 napisał: ...jakoby centralwings, dzięki głosom swoich > zachwyconych pasażerów uzyskał jakąś tam super nagrodę ;-) Tia, kolońską wodę. A dla mamy i taty pompowane krawaty. Nagroda pocieszenia - maszynka do golenia :) Odpowiedz Link
sven_b Re: ATC zonk 27.08.08, 15:17 > Wykupili w największych tytułach polskiej prasy na obczyźnie artykuł > sponsorowany Łeb puchnie. Bo iInterpretować to jako akt sprytu czy rozpaczy? Odpowiedz Link
bassooner Re: ATC zonk 27.08.08, 17:31 sven_b 27.08.08, 09:30 Odpowiedz Z innej beczki. 9 lutego muszę być w Kopenhadze. Sprawdzam loty (w 2 strony). LOT: 6130,- SAS: 1211,- _________________________________________________________________ Nie nie wierzę!!! To nie może być prawda!!! Może 613,- ale nie ku*wa sześć tysięcy sto trzydzieści złotych?!! A w ogóle przy sumie sześć klocków jeszcze trzydzieści złotych dodawać? Ku*wa dobrze, że nie dodali jeden złoty i trzydzieści pięć groszy reszty!!! Nie to nie może być prawda!!! Sie zdenerwowałem... Odpowiedz Link
bassooner Re: ATC zonk 27.08.08, 17:34 To może jest jakaś Kopenhaga na wyspach Polinezji??? Bo do tej to ku*wa wpław bym wolał niż za sześć koła!!! Ku*wa: LOT, PZU i jeszcze ku*wa KRUS i ku*wa zaciągnijcie mi kaftan, proszę!!! Aby mocno!!! Odpowiedz Link
sven_b A gdzieżby 27.08.08, 18:27 Wejdz na lot.com oraz na flysas.com i przyjmij kryteria: - Z: WAW - Do: CPH - w 2 strony - 5 luty 09 (09 na stronie LOTu dziś fika:) - kl. ekonomiczna - 2 osoby (nie zmienia relacji cen LOTu do SAS) Tak więc SASem lecisz za 510,- LOTem za 3066,- Odpowiedz Link
bassooner Re: A gdzieżby 27.08.08, 18:52 Jestem już w kaftanie... odwożą mnie do Gniezna... zwariowałem...;-((( Odpowiedz Link