09.12.14, 21:34
Dudzik niewiele obiecywał przed I kadencją, jeszcze mniej przed II kadencją i ... wygrał. Ja nie jestem w stanie zrozumieć dlaczego wygrał ? Czy to czasem nie świadczy o braku poważnych konkurentów ? Przecież ci młodzi, szerzej nie znani, bez doświadczenia nie mieli szans. Ja oddałem głos na Iwandowskiego ... ale to raczej z przekory niż z przekonania. Chodziło mi tylko o to, by zwycięstwo "starego" burmistrza nie było przytłaczające, by miał na uwadze to, ze nie wszystkim mieszkańcom jego styl rządzenia odpowiada.
Obserwuj wątek
    • po-wiatowy Re: Fenomen? 09.12.14, 23:46
      Ale większości jak widać odpowiada burmistrz który mało obiecuje ale dosyć efektywnie i rozsądnie zarządza miastem. Konkurencji dla GD nie było.
      Ty myślisz że mieszkańcy dali by się przekonać może i ambitnemu ale żółtodziobowi, do tego że można mu powierzyć stery gminy, która nagle rozkwitnie gospodarczo, kulturalnie itd. ?
      • michal_prickstein Re: Fenomen? 10.12.14, 10:36
        Rozwiń myśl rozsądne zarządzanie miastem.
        Nic nie robił - więc stąd te ograniczenie długu cudowne. Co do czego jak wybory się na horyzoncie pojawiły, to nagle autobusiki się pojawiły. Darmowe. Czyli finansowane z budżetu. Czyli pogłębiające zadłużenie. I te broszurki kłamliwe... Zarządza miastem jak PO krajem.
        Zielonka zasługuje na burmistrza co potrafi ograniczyć zadłużenie przez ograniczenie kosztów, a nie inwestycji.
    • dlazielonki Re: Fenomen? 10.12.14, 00:04
      Do tych fenomenów proponujemy dodać również, największe osiągnięcie burmistrza Dudzika z poprzedniej kadencji, czyli wydanie 12 października 2011r. decyzji Nr 1553/2011 r. o środowiskowych uwarunkowaniach dla przedsięwzięcia: Uruchomienie Zakładu Unieszkodliwiania Odpadów „Ekolina” w Michałowie, Gmina Zielonka.
      poniżej tekst całej decyzji:
      www.dlazielonki.pl/aktualnoci/353-zielonka-letnisko-czy-mietnisko .
      Kolejne nasze poczynania mające na celu monitorowanie spraw związanych z decyzją:
      www.dlazielonki.pl/aktualnoci/392-zapytanie-o-zakd-unieszkodliwiania-odpadow-do-starosty-i-wojewody .
      • michal_prickstein Re: Fenomen? 10.12.14, 10:57
        celem sprostowania: organizowanie wysypiska w Michałowie jest przykładem samowoli władz mających w głębokim poważaniu społeczeństwo i wyborców (niczym GD, KI i nowa rada).
    • jakubczakmarek Re: Fenomen? 10.12.14, 11:57
      no i ja też tak postapiłem. Ale czy to coś zmieni. Iwadowski moim zdaniem stracił dużą szanse. I nie protrafię tego zrosumiec. Teraz deklaruje, ze wystartuje w wyborach za cztery lata. U mnie dużo stracił w tym roku, żebym uważał go za dobrego kandydata za 4 lata. Duzo zalezy od tego jak radni z jego komitetu, będa sie zachowywali przez kadencję. Narazie ich dogadanie z Grodzkim i Dudzikiem świadczy o tym, że ich deklaracje wyborcze można złożyć do koszyka. Uważam, że z poziomu rady mozna miec duży wplyw na dziłanie burmistrza. Czy z tej szany skorzystają i uwiarygodnią Iwandowskiego?
      • michal_prickstein Re: Fenomen? 10.12.14, 15:13
        KI - wykazał, że nie ma pomysłu na oddłużenie miasta.
        • dabrowa51 Re: Fenomen? 10.12.14, 16:23
          Według mnie KI i jego radni straci ostatecznie wiarygodność, gdy nie doprowadzi do obniżki diet radnych i apanaży burmistrza oraz gdy radni zaakceptują zwiększenie ilości Komisji w RM.
          • michal_prickstein Re: Fenomen? 10.12.14, 17:19
            Wyobrażam sobie kuluary w 2 wariantach:
            a) Kim to młody kiciarz aferzysta, który bezczelnie na pustych obietnicach chciał wjechać triumfalnie na Lipową
            b) został wykorzystany jako młody naiwniak przez "mieszkańców", a za 4 lata się odkuje łupiąc nas obywateli niemiłosiernie.
            To źle świadczy o człowieku, że u progu dorosłego życia nie wykazuje się przedsiębiorczością a upatruje kariery w budżetówce: w samorządach tu i tam.
            • 1234alex Re: Fenomen? 11.12.14, 12:15
              e tam, zaraz aferzysta, chłopak roboty szuka stałej, nie ma co się dziwić, a z budżetówką wiąże swoją przyszłość... Bo przecież w Polsce tylko ta sfera świetnie przędzie. Ja tam mu wróżę sukcesy w polityce, nadaje się.
            • boskimessi Re: Fenomen? 11.12.14, 12:57
              michal_prickstein napisał(a):
              To źle świadczy o człowieku, że u progu dorosłego życia nie wykazuje się przedsiębiorczością a upatruje kariery w budżetówce: w samorządach tu i tam.

A czy miłościwie na panujący zaczynał w sektorze prywatnym? Czy od razu w budżetówce?
              • wojak999 Re: Fenomen? 13.12.14, 13:45
                Moim skromnym zdaniem, KI na początek powinien wystartować w wyborach na radnego. Jeśli znalazłby uznanie w społeczeństwie i zaliczyłby jedną kadencję jako radny, mógłby startować wyżej na burmistrza lub do Rady Powiatu. Doświadczenie w pracy w samorządzie procentuje na każdym szczeblu. Jak mamy powierzyć zarządzanie miastem i gminą osobie która w samorządzie działała ale na szczeblu uczelni ?
                • jakubczakmarek Re: Fenomen? 14.12.14, 18:45
                  nie zgadzam się, mogł starowac na burmistrza ze swoja ofertą. Ale powinien byc tez wiarygodny po wyborach bo ma 5 radnych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka