Dodaj do ulubionych

plamienie w ciazy (6tc)

11.05.08, 14:58
chcialabym Was zapytac czy plamienie moze byc spowodowane tym ze
jestem niewyspana?
poszlam spac ok 1.30 a wstalam ok 7
teraz sie zdrzemnelam i ze jest plamienie :(

zdarzylo mi sie to po raz pierwszy
to jest 6 tydzien ciazy
Obserwuj wątek
    • kropelka08.2008 aha 11.05.08, 15:28
      rano sie kochalismy wiec moze to miec jakis zwiazek?
      • najlepszykoteczek Re: aha 11.05.08, 15:35
        Witam,mi po stosunku,czy tez po badaniu zdarzały sie plamienia,ale ja od razu
        jechałam do lekarza.Nie zwlekaj wiec,nie bagatelizuj,bo mozliwe,ze sie nic nie
        dzieje,ale mozliwe,ze cos jednak powaznego.Rowniez na poczatku ciazy bralam leki
        na podtrzymanie.Napisz koniecznie,czy wszystko w porzadku.
        • dyrka Re: aha 11.05.08, 17:06
          Jak najszybciej do lekarza, tym bardziej że tempka Ci spadła, nie chcę straszyć, ale lepiej dmuchać na zimne. Powodzenia.
          • najlepszykoteczek Re: aha 11.05.08, 17:20
            Na wykres nie spojrzałam,ale jak spadek to biegiem do lekarza i nawet się nie
            zastanawiaj.
            • kropelka08.2008 Re: aha 11.05.08, 19:57
              jutro ide rano
              fakt, spadla mi ale dzisiaj spalam duzo krocej niz normalnie wiec to ma tez na
              pewno jakis wplyw
    • kropelka08.2008 czy lekarzowi mowic o spadku temp.? n/t 11.05.08, 20:06
      • dyrka Re: czy lekarzowi mowic o spadku temp.? n/t 11.05.08, 20:18
        Powiedz lekarzowi, zmierz też jutro, zobaczysz czy spadła jeszcze bardziej. Jak plamienie? Zmniejszyło się?
        • kropelka08.2008 Re: czy lekarzowi mowic o spadku temp.? n/t 11.05.08, 20:21
          tak tak, zmniejszylo sie
          przestraszylam sie bo nagle patrz a tu czerw.-brunatna plama
          ale teraz to tak tylko ciut ciut, kropelki raczej

dzieki
          • najlepszykoteczek Re: czy lekarzowi mowic o spadku temp.? n/t 11.05.08, 21:11
            Lekarzowi koniecznie powiedz tez o temperaturze i mierz dalej.Odezwij sie
            jutro,czy wszystko w porzadku.Ja nie wiem,czy bym czekała w takim przypadku do
            jutra szczerze mowiac.Pewnie bym pojechala na wszelki wypadek na IP do
            szpitala,jezeli dalej plamisz.
            • kropelka08.2008 Re: czy lekarzowi mowic o spadku temp.? n/t 12.05.08, 07:32
              na szczescie dzisiaj temp. sie podniosla ale zaraz ide do gin.
              mam nadzieje, ze wszystko bedzie w porzadku i byl to tylko wypadek przy "pracy"

pozdrawiam
              • fruzia27 Re: czy lekarzowi mowic o spadku temp.? n/t 12.05.08, 11:05
                Miejmy nadzieję, że wszystko będzie ok. Ale jak jeszcze będziesz
                plamić, lepiej zawsze podjechać na IP, a nie zwlekać z wizytą.
                Daj znać jak już będziesz coś wiedziała.
              • najlepszykoteczek kropelka08.2008 12.05.08, 15:56
                Byłaś u lekarza?Wszystko w porządku?
                • kropelka08.2008 Re: kropelka08.2008 12.05.08, 18:13
                  bylam u pierwszego lepszego lekarza
                  dzisiaj wieczorem ide do jeszcze jednego, tym razem z polecenia.

problem w tym, ze nie wybralam jeszcze lekarza prowadzacego (krakow), chcialam
                  zapisac sie do Homa ale pierwszy wolny termin 14 lipiec... no spoko...

pozdrwaiam
                  • najlepszykoteczek Re: kropelka08.2008 12.05.08, 19:15
                    A co powiedział lekarz?Od czego te plamienia?
                    • kropelka08.2008 Re: kropelka08.2008 12.05.08, 22:22
                      no, wrocilam
                      troche nas lekarz pocieszyl :)
                      nic sie nie odkleja, akcja serca jest, prawdopodobnie plamienie po stosunku ale zeby dmuchac na zimne zapisal luteine, witaminy i zalecil wypoczynkowy tryb zycia przez najblizsze 2 tygodnie

mam nadzieje, ze bedzie tylko lepiej
                      dobranoc
                      • martucha90 Re: kropelka08.2008 12.05.08, 23:00
                        Mnie lekarz odradzał bzykanie w pierwszym trymestrze, bo jak ciąża
                        słaba, to lepiej nie ryzykować (mocnej nic nie zaszkodzi).
                        • najlepszykoteczek Re: kropelka08.2008 13.05.08, 14:36
                          Dobrze,ze nic sie juz nie dzieje.Jak napisała Martucha90 moze odpusc sobie na
                          razie seks z mezem.A lekarz nie zalecił teraz abstynencji?Ja jak plamiłam miałam
                          zakaz:/
                          • kropelka08.2008 Re: kropelka08.2008 13.05.08, 15:29
                            no tak ;) teraz to i my mamy zakaz :)
                            • najlepszykoteczek Re: kropelka08.2008 13.05.08, 18:30
                              Zdołuje cie,ale ja do tej pory mam zakaz,po tych plamieniach,co cos probowalismy
                              to plamienie:/Mam nadzieje,ze u ciebie bedzie lepiej,bo ciezka taka długa
                              abstynencja
                              • mycha79 Re: kropelka08.2008 13.05.08, 21:14
                                Najważniejsz, że wszystko ok. Nie martw się, my też mieliśmy
                                abstynencję przez kilka tygodni, ale czy sex kończy się na
                                penetracji. Miło odkrywać jego inne aspekty :)
                                • martucha90 Re: kropelka08.2008 13.05.08, 22:37
                                  Kiedy to nie o penetrację chodzi, tylko o orgazmy. Orgazm u kobiety
                                  powoduje skurcze macicy. Mocnej ciąży to nie szkodzi, a pod koniec
                                  ciąży może podobno pomóc wywołać/przyspieszyć poród.
                                  Inne aspekty ;-))) tak w ogóle chętnie ;-))), ale z orgazmami, bo
                                  bez orgazmów to taka... gra do jednej bramki... eee...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka