08.01.13, 22:53
Szukam jakis lalek, ktore byly by zrobione z czegos innego niz PVC i nie ma. Myslalam, ze znalde latexowe, ale nie ma takich. Jesli by ktos na taka trafil to dajcie znac prosze.
Tu o lalkach wiecej:
www.safbaby.com/in-search-of-pvc-free-baby-dolls
guide.thesoftlanding.com/which-dolls-contain-pvc/
Pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • miwah Re: Lalki 08.01.13, 22:55
      a szmacianki? Z naturalnych tkanin np..?
      • wiwi1 Re: Lalki 08.01.13, 23:01
        Na szmaciane lalki tez patrze i sa niektore bardzo ladne i bardzo drogie lalki waldorf np. Moja corka ma taka zwykla szmaciana, ale sie nia nie bawi a jak gdzies dorwala taka plastikowa to jej sie spodobalo. ja sama pamietam lalki z dziecinstwa, ktorym sie wlosy czesalo i zmienialo ubrania, chcialabym cos takiego kupic nie sadzilam, ze nie znajde nic z bezpieczniejszych materialow. Na razie kupie chyba jakjas lepsza szmaciana i bede szukala dalej.
        Jest cos takiego, ale zdjecia lalki nie ma i nie wiem czy sa w fazie produkcji te lalki, bo nigdzie ich nie widzialam, moze napisze do nich:
        gaiatreetoys.com/treexies-doll/
        Pozdrawiam:0
        • miwah Re: Lalki 09.01.13, 01:18
          wlasnie o waldorfskich myslalam.
          A moze na Etsy?
          Choc jesli o lateksowa chodzi to tam raczej nie.

PS
          wlasnie sobie uswiadomilam ze moje cztery corki praktycznie lalkami sie nie bawily :-]
          Dostaly jakas w komplecie z zestawem lekarskim od babci ale po dluzszym zastanowieniu stwierdzam ze moze ze 2-3 razy ja w rekach mialy.
          Szmaciane za to owszem ale rzeczywiscie im wlosow nie czesaly :)
    • liley11 Re: Lalki 14.01.13, 21:34
      Kupilam szmaciane na ebay organic i fair trade.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka