Dodaj do ulubionych

Czy UM Sosnowiec pomaga naszym dzieciom ?

20.04.13, 22:08
Witajcie.
Rodzice dzieci z Orzeczeniem o Niepełnosprawności z Sosnowca :
Władze UM Sosnowiec twierdzą, że zapewniają 100% pomocy/ opieki/ edukacji dla dzieci z Orzeczeniem o Niepełnosprawności.
Czy się z tym zgadzacie ?
Władze twierdzą, że nie są im znane wnioski/głosy rodziców dot. zmian.
Ja się nie zgadzam na sytuację jaka jest w Sosnowcu.
Jedna klasa integracyjna z 4 miejscami dla dzieci z O.N na Monte Cassino , brak w 2013 dofinansowań do turnusów rehabilitacyjnych, brak dofinansowań do Hipoterapii, do czasu rozpoczęcia 1 klasy jest Ośrodek Wsparcia na Franciszkańskiej /podobno 200 dzieci w oczekiwaniu na przyjęcie .... / - pytam się - co potem ? Wszystko musimy płacić prywatnie 100, 150,- za godzinę.
Wiem, że w ościennych miastach wygląda to o wiele lepiej.
Może Sosnowiec nie ma zintegrowanej grupy wsparcia rodziców, może władze nie znają naszych potrzeb i chęci zmian, może wynika to z bierności rodziców, możliwości wywierania nacisku na władze w sprawie zmian sytuacji dzieci/ młodzieży Niepełnosprawnej ?
Proszę Was, podzielcie się swoimi opiniami, z jakimi przeszkodami się zmagacie, jak sobie radzicie ?
Piszmy do P. Górskiego itp., trzeba coś robić, w innych miastach robią !
Obserwuj wątek
    • mama-cudownego-misia Re: Czy UM Sosnowiec pomaga naszym dzieciom ? 21.04.13, 07:46
      A tu w ogóle jest ktokolwiek z Sosnowca? Bo może Pani niepotrzebnie spamuje?
      • k2kaja Re: Czy UM Sosnowiec pomaga naszym dzieciom ? 21.04.13, 12:34
        Przepraszam, a skąd mam wiedzieć ? Jeśli Pani ten temat nie dotyczy, proszę uprzejmie nie zabierać głosu. Mnie i mojego dziecka dotyczy bardzo . Dziękuję.
    • phere_nike MCM 21.04.13, 15:52
      MCM,
      skąd masz pewnosc ze to spam?
      Jestes z Sosnowca? Nie. To pozwól odezwac sie mamom które są z Sosnowca. Jak sie nie odezwą, to wątek/wątki umrze śmiercią naturalną.
      • anias2000 Re re kum kum 21.04.13, 16:12
        Phere_nike,
        ja też mam wrażenie, że to spam, bo nie na pierwszym już forum widzę ten sam wątek, jak i podobne tej autorki. Rozumiem zaangażowanie w sprawę, ale regulamin coś mówi w kwestii powtarzania się na wielu forach z tym samym wątkiem...
      • mama-cudownego-misia Re: MCM 21.04.13, 17:23
        Mamo Bereniki, gdybyś zadała sobie trud wrzucenia autorki w wyszukiwarkę, to byś się domyśliła, dlaczego podejrzewam spamowanie - tak jak napisała Anias2000, te seme lub prawie takie same posty pojawiają się na wielu forach. U nas w tej chwili w pierwszej piątce jest ich aż dwa, z czego jeden podbijany przez k2kaja, mimo że od października zeszłego roku nikt na niego nie odpowiedział.
        W jednym masz rację - są tu mamy z Sosnowca. Sama znam 2. Może jednak niezainteresowane? Klepanie/wklejanie tych samych postów przy zerowej reakcji otoczenia jest formą spamowania, nawet jeśli tematyka zaangażowana społecznie, a nie komercyjna...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka