Dodaj do ulubionych

do kierowców TIRów

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 19:38
pytanie do kierowców tirów : czy aby być kierowcą tira wystarczy obecnie prawo
jazdy kat. C+E i badania psychotechniczne ?

czy potrzebne jest jeszcze świadectwo kwalifikacji i odbyty kurs na przwoźnika ?
czy jedno i drugie to jedno i to samo ?

Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam wszystkich kierowców

Obserwuj wątek
    • Gość: olga Re: do kierowców TIRów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 11:13
      Świadectw kwalifikacji już nie ma, zostały zniesione, natomiast z tego co wiem
      dodatkowo powinnno się jeszcze przejść kurs doszkalajcy, takie kursy sa
      prowadzone przez WORDY, kurcze ale ja nie jestem też do końca pewna jak to
      jest, najlepiej zadzwoń do wydziału komunikacji spytać lub bezpośredno do
      WORDu, pozdrawiam.
    • Gość: honey Re: do kierowców TIRów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 13:12
      Są jeszcze świadectwa kwalifikacji. Mój chłopak robił miesiąc temu taki kurs,
      był on połączony właśnie z badaniami psychotechnicznymi. Z tego co się
      orientuje to koszt takiego kursu to ok 800-900 zł. Trwa on tydzień i na koniec
      dostaje się świadectwo. Bez tego świadectwa mój chłopak nie mógł podjąc pracy
      jako kierowca.Pozdrawiam!
      • Gość: olga Re: do kierowców TIRów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 13:45
        Swiadectwo ukończenia kursu jest czymś innym niż uprzednio wyrabiane w wydziale
        komunikacji świadectwo kwalifikacji. Świadectw kwalifikacji jako takich już nie
        ma, conie zmienia znaczenia, ze droga do uzyskania uprawnień jest taka sama.
        • Gość: kierowca Re: do kierowców TIRów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 15:21
          dzięki wszystkim dzisiaj jade do worda i się zapytam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka