Dodaj do ulubionych

Need help! Wycieraczki ;d

IP: *.autocom.pl 19.06.06, 19:06
Prosze sie nie smiac ;d Na kursie tak sie zlozylo, ze nie uzywalem ani razu
wycieraczek, jutro ide na egzamin i zastanawiam sie co bedzie jak zacznie
padac :P "Eeee, panie egzaminatorze, moze moglby mi Pan wlaczyc
wycieraczki? :D" ... no dlatego chciałbym sie dowiedziec jak w Aveo to
wszystko funkcjonuje. Wiem, ze odpowiada za wszystko dzwignia po prawej
stronie kierownicy i ze sa tam jakies tryby dzialania, ale w nigdy nie
korzystalem a nie chce na egzaminie szukac wszystkiego i przez cos takiego
oblac. Prosze o pomoc!!! :D Z gory dziekuje!
Obserwuj wątek
    • pk1411 Re: Need help! Wycieraczki ;d 19.06.06, 22:31
      Lepiej sie naucz bo mnie na egzaminie kazano je nawet sprawdzic! no coż -
      nauczysz się...
      • Gość: :P Re: Need help! Wycieraczki ;d IP: *.autocom.pl 19.06.06, 23:57
        Dzizys wielcy znawcy tutaj na forum i jedna odpowiedz ;d Bardzo Ci dziekuje za
        dobra rade, fajnie by bylo gdybys jeszcze odpowiedzial na moje pytanie ;d
        • gatta5 Re: Need help! Wycieraczki ;d 20.06.06, 00:11
          kurcze, nie możesz zadzwonić do swojego instruktora i zapytać? poza tym we
          wszystkich samochodach włącza się podobnie.
          • Gość: kazik Re: Need help! Wycieraczki ;d IP: *.nsw.bigpond.net.au 20.06.06, 07:22
            pierwsza godzina jazdy (jej czesc) jest przeznaczona na zapoznanie kursanta ze
            wszystkimi elementami sterowania i kontroli pojazdu i roznych jego funkcji oraz
            na wytlumaczenie i zademonstrowanie jak dzialaja i jak powinny byc obslugiwane ....
            • Gość: :P Re: Need help! Wycieraczki ;d IP: *.autocom.pl 20.06.06, 08:18
              Zamiast sie tutaj wymadrzac kaziu moglbys po prostu odpowiedziec ;d
              • Gość: icek Re: Need help! Wycieraczki ;d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 09:17
                i tak oblejesz więc po co ci ta wiedza
                • Gość: Phil Re: Need help! Wycieraczki ;d IP: 199.67.203.* 20.06.06, 11:53
                  Wycieraczki prawdopodobnie masz po prawej stronie kierownicy, ta wajcha taka
                  sama jak kierunkowskaz (przynajmniej tak jest w Corsie). Ale lepiej jeszcze
                  sprawdz jak masz możliwość. Może zadzwoń do instruktora?
    • shortcut Re: Need help! Wycieraczki ;d 20.06.06, 13:36
      widze, ze jakos nikt nie spieszy sie z konstruktywna odpowiedzia, no to moze ja
      :-) Po prawej stronie kierownicy jest manetka sluzaca do obslugi wycieraczek,
      a dziala to wszystko tak: w jej normalnym polozeniu obslugujesz same
      wycieraczki. Podnoszac ja do gory (bardzo lekkie uniesienie) spowodujesz, ze
      wycieraczki wlacza sie raz i przetra szybe. Podnoszac do gory, ale tak, aby
      uslyszec klik, wlaczasz wycieraczki, ktore beda dzialac tak dlugo, dopoki ich
      nie wylaczysz (dzwignia w dol ;-). Wycieraczki w Aveo maja trzy predkosci, od
      najwolniejszej do najszybszej (najwolniejsze jeden, najszybsze to trzy kliki w
      gore). Jesli przyciagniesz dzwignie do siebie, wlaczasz spryskiwacz przedniej
      szyby - wtedy wlaczy sie wycieraczka i plynem wyczysci Ci szybe. Analogicznie -
      dzwignia od siebie wlacza spryskiwacz i wycieraczke tylnej szyby. Troche sie
      rozpisalam, ale chcialam Ci to dokladnie wytlumaczyc, bo ja tez sie sama
      musialam uczyc i sama do wszystkiego dojsc. Niby na pierwszej jezdzie instuktor
      wszystko tlumaczyl, ale za duzo tego bylo ;-). A na egzaminie rzeczywiscie
      czasem kaza sprawdzic wycieraczki, albo obecnosc plynu do spryskiwaczy siedzac w
      fotelu kierowcy :-) Ech, dodam jeszcze, ze zawsze tez sie balam wycieraczek,
      nigdy jakos nie mialam potrzeby z nimi jezdzic, a na egzaminie deszcz padal. I
      poradzilam sobie, nawet na placu jadac do tylu czyscilam sobie tylna szybe, bo
      tak padalo, ze niewiele bylo widac ;-) Uff, to chyba tyle, mam nadzieje, ze
      pomoglam ;-)
    • shortcut Re: Need help! Wycieraczki ;d 20.06.06, 13:38
      aha, no i powiedz jak Ci poszlo, bo jesli zdajesz na Aveo w Krakowie, to wlasnie
      pada :-)
      • Gość: kazik Re: Need help! Wycieraczki ;d IP: *.nsw.bigpond.net.au 20.06.06, 17:08
        probuj wszystkiego az zaczna sie ruszac wycieraczki - wtedy bedzie oznaczac, ze
        poruszyles wlasciwy wylacznik a tak powaznie, to chyba zartujesz z tym wszystkim
        o wycieraczkach ???
        • Gość: :P Re: Need help! Wycieraczki ;d IP: *.autocom.pl 20.06.06, 18:11
          Nie żartowalem, naprawde nie uzywalem, wiedzialem tylko ze prawa dzwignia przy
          kierownicy ale nie znalem wszystkich trybow. Oczywiscie kazal mi to sprawdzac
          na egzaminie ale jakos wybrnalem ;d
          • Gość: kazik Re: Need help! Wycieraczki ;d IP: *.nsw.bigpond.net.au 21.06.06, 15:19
            no to nie jest tak zle na egzaminach - prawda ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka