Dodaj do ulubionych

ruszamy!!!!!!!!!

21.01.04, 10:59
co powiecie na początek na książkę żyćeń i zażaleń!czekam na odzew
Obserwuj wątek
    • 0kowita Re Życzenie nr 1 21.01.04, 13:19
      Życzyłabym sobie aby Belfegorek ujawnił czy w okresie PRL był dziecięciem czy
      już dojrzałym belfrem. Tak sobie pytam..... bom ciekawska.
      • belfegorek Re: Re Życzenie nr 1 21.01.04, 13:24
        hmmmm....głupio mi trochę bom dopiero 22 wisny skończył ale kolejki pamiętam
        jak również to że pytałem wszystkich "dlaczego w USA jest prezydent,a u nas
        tylko premier i to Rakowski"W sumie to można powiedzieć że gołowąs ze mnie ale
        troche o ten okres zahaczyłem
        • 0kowita Re: Re Życzenie nr 1 21.01.04, 14:03
          Hehehe, toś młodzieniaszek. Ja sporo więcej żywota w PRL spędziłam.
          Podoba mi się i tytuł forum, i tematyka. Będę tu zaglądać.

Czary mary...... niech się rozkręca.
        • stary.prochazka Re: Re Życzenie nr 1 03.02.04, 13:52
          belfegorek napisał:

> hmmmm....głupio mi trochę bom dopiero 22 wisny skończył ale kolejki pamiętam
          > jak również to że pytałem wszystkich "dlaczego w USA jest prezydent,a u nas
          > tylko premier i to Rakowski"W sumie to można powiedzieć że gołowąs ze mnie
          ale
          > troche o ten okres zahaczyłem

a ja dokładnie z tego samego rocznika, również 22 wiosny i jeszcze w kolejce
          się zdażyłem nastać:)Po cukier stałem, 1000 złotych kosztował a sprzedawali po
          dwa kilo na głowę.Pamiętam jkby to było wczoraj;-)

Denerwują mnie tacy różni co mi wmawiają że za młody byłem,zeby coś
          wiedzieć.Strajków ani Solidarności może rzeczywiście nie pamiętam ale jak było,
          takie najzwyczajniejsze rzeczy codzienne pamiętam bardzo dobrze:-)
    • gazamate Re: ruszamy!!!!!!!!! 21.01.04, 13:21
      zarabista sprawa z tymi ksiazkami była. zwykle ludziska wpisywali autentyczne
      niedociagnięcia a kierowniczka robiła z nich balona by tylko wytłumaczyć sie
      przed przełożonymi (inspekcjami itp.). Jakiś czas temu dostałem na maila skana
      z ksiazki życzeń i zażaleń z jakiegoś spożywczaka - urechotałem się na maxa.
      niestety gdzieś mi to wcieło i nie mogę wisać jakiegoś przykładu.
      W ogóle tytuł forum "herbata z musztardówki" jest zarabisty, kojarzy mi się nie
      tylko z PRL ale obozami harcerskimi - w nocy kawa czy herbata najlepiej
      smakowała właśnie z musztardówki czy słoika :)))))))))
    • borixx Re: ruszamy!!!!!!!!! 23.01.04, 11:23
      zglaszam zazalenie w wyniku ktorego ucierpiala moja plastykowa torebka z
      pewexu.stojac uczciwie i po obywatelsku w kolejce po papier toaletowy nagle
      przede mnie wepchala sie kobieta w norkach z nrd w sposob znaczacy dla mojej
      torebki z pewexu.gdzie ja teraz taka dostane?dolary sie mi juz skonczyly.
      • belfegorek Re: ruszamy!!!!!!!!! 23.01.04, 13:40
        Było się ni chwalić dobrem z pewexu
      • 0kowita Re: ruszamy!!!!!!!!! 24.01.04, 08:58
        borixx napisał:

dolary sie mi juz skonczyly.

A dolary skąd były ? Hę ? Chyba Borixx wie, że posiadanie dolarów jest wysoce
        podejrzane.Chyba, że Borixx jest obcokrajowcem..... no to rozumiem i do Pewexu
        zapraszam.....
        • belfegorek Udało się 26.01.04, 12:14
          Dziękuję za wszystkie wpisy!!!!!!!!!! nie spodziewałem sie że ktoś tu w ogóle
          będzie zaglądał a co dopiero mówić o tym że ktoś to pochwali! TAK
          TRYMAĆ!!!!!!!!!!
          • marta.zet dollars $ ??? 03.02.04, 01:32
            No wiecie, to jakis był przemytnik albo inny bumelant. Z własnej pamięci
            wygrzebałam taki obrazek: za uzbierane pieniądze (polskie) kupiłam gdzieś (nie
            wiem gdzie) bony towarowe, bo dollars były jak już poruszono bardzo podejrzane i
            politycznie absolutnie nie poprawne i poszedłszy do peweksu (tej świątyni
            rozpusty) nabyłam ..... M&M's !!! :)))) YEAAA
    • tradycja1 Re: ruszamy!!!!!!!!! 04.02.04, 07:47
      belfegorek napisał:

> co powiecie na początek na książkę żyćeń i zażaleń!czekam na odzew
      A stara czy nowa? Bo starej nie ma a nowej jeszcze nie zalozylismy.
    • adrzewoj Pamiętacie anegdotę o Broniewskim? 05.02.04, 08:34
      Kupował śledzie. Ekspedientki w sklepie nie miały w co zapakować (papier się
      skończył...) Wtedy zażądał książki skarg i zażaleń. Ekspedientki mu ją podały,
      myślały że złoży tam swoją skargę i autograf. A on tylko wyrwał kartkę i
      zawinął w nią śledzia.
      Potem pewnie musiały się tłumaczyć z braku kartki w tej książce...

Pozdrawiam

• omerta2 Re: Pamiętacie anegdotę o Broniewskim? 22.02.04, 15:17
        ale pochwały też były:)
        Pochwała z 1980 roku: W sklepie jest bardzo uprzejma i szybka obsługa, aż
        przyjemnie postać chwilę w kolejce - Beata Malaszko. Dopisek: My, klientela
        stojąca obecnie w kolejce, dołączamy się do pochwał (tu następuje 10 podpisów).
        Kolejny dopisek: Jako kierownik sklepu dziękuję za słowa uznania - Wojciechowska
      • omerta2 Re: Pamiętacie anegdotę o Broniewskim? 22.02.04, 15:18
        skargi - prima sort:
        Skarga z 1987 roku: Poprosiłam o mleko z żółtym kapslem, ale ekspedientka nie
        chciała mi go sprzedać, tłumacząc, że jest to mleko jutrzejsze, z jutrzejszą
        datą na kapslu. Proszę mi wyjaśnić, dlaczego mleko w dniu 3 maja datowane jest
        na 4 maja i czy ekspedientka mogła odmówić mi sprzedaży tego mleka – Halina
        Mikołajczyk.
        Wyjaśnienie kierowniczki: Mleko tłuste z żółtym kapslem dostarczane jest w
        południe i jednocześnie jest awansem na dzień następny. Proszę przyjść jutro, a
        będzie!

• nudny ej!!! taki żart 17.03.04, 13:15
      na początku lat 90' moi rodzice postanowili skorzystać z dobrodziejstw nowego
      ustroju i otworzyć swój własny prywatny sklep. I pamiętam, że jeszcze w tym
      czsie był obowiązek posiadania "książki skarg i wniosków". Do dziś ową książke
      trzymamy w szufladzie lady i dla żartu pozwalamy tam wpisywać się znajomym,
      oczywiście wszystkie wpisy są życzliwe, a niekiedy nawet żartobliwe, co
      sprawia, że te czasy bardziej mi się podobają.

Iwan
      pozdrawiam Iwanowice

www.40i30na70.kdm.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka