Dodaj do ulubionych

kreskówki

06.11.06, 09:35
znalazłem niedawno stronę, wątpliwej co prawda legalności, na której można
pobrać sporo starych klasycznych kreskówek polskich, czechosłowackich i
radzieckich. Moja ulubioną bajką ze znalezionych na stronie jest Jeżyk we
mgle, kto dziś potrafi wycisnąć tyle efektów z klasycznej animacji na
celuloidzie?
link do strony: mults.spb.ru/mults/
uwaga wymagane podstawy rosyjskiego!
Obserwuj wątek
    • cereusfoto Re: kreskówki 08.11.06, 10:01
      A możesz dać parę linków bezpośrednio do tych znalzałam to kilka animowanych
      zbyt współczesnych z grafiką jakiej nie cierpię ( wielkie japońskie oczy -
      brrrr )
      • babiana Re: kreskówki 08.11.06, 13:15
        Moje ulubione to byla radziecka o Wilku i zajacu, czeska o Rozbojniku Rumcajsie
        i Hance, ich synek chyba Cypisek nazywal sie. Byl taki proszek do prania dla
        dzieci o nazwie Cypisek. No i Bolek i Lolek oraz Reksio.
      • wojo72 Re: kreskówki 08.11.06, 13:46
        wszystkie odcinki reksia: mults.spb.ru/mults/?id=353
        • cereusfoto Re: kreskówki 08.11.06, 14:04
          Hmmm - kurczę, albo ja coś robię nie tak albo nie wiem jak to działa. Owszem
          odcinki są wymienione ale jak zrobić by je obejrzeć? Klikam na nie ale nic się
          nie dzieje...
          • wojo72 Re: kreskówki 08.11.06, 14:32
            po wybraniu odcinka klikasz na napis скачать obok ikony z dyskietką
            • cereusfoto Re: kreskówki 09.11.06, 14:02
              A czy u Ciebie to działa? Bo u mnie wyskakuje taki komunikat:
              Program Windows Media Player nie może odtworzyć pliku, ponieważ serwer jest
              niedostępny (na przykład jest zajęty lub nie jest w trybie online).
              • wojo72 Re: kreskówki 09.11.06, 15:45
                musisz prawym klawiszem kliknąć ten napis i wybrać "zapisz element docelowy
                jako", a najlepiej gdybyś miał program typu getright który wznawia pobieranie
                pliku w wypadku przerwy w transferze, co na rosyjskich serwerach zdarza się często
                • babiana Re: kreskówki 10.11.06, 13:29
                  Historia ta nie jest zwiazana z kreskowkami ale posrednio rowniez dotyczy
                  dzieci. Pamietacie taki program Mis Uszatek, ktory prowadzil aktor Czechowicz.
                  Zapomnialam imienia. Gral w tym filmie Poszukiwany, poszukiwana pracodawce
                  Marysi, ktory badal zawartosc cukru w cukrze. Otoz po zakonczeniu Dobranocki
                  myslal, ze zdjeto go juz z wizji i powiedzial: A teraz kochane dzieci pocalujcie
                  mnie w d... Wszystkie dzieci w calej Polsce to uslyszaly i w taki oto sposob
                  zakonczyla sie jego kariera w Misiu Uszatku.
    • babiana Re: Muzeum Dobranocek PRL-u 12.11.06, 00:37
      Przyjemnie jest powspominac. Jest nawet pierwsza dobranocka: Jacek i Agatka.
      muzeumdobranocek.pl/index2.htm
      • lustroo Re: Muzeum Dobranocek PRL-u 14.11.06, 11:42
        Czechowicz miał na imię Mieczysław.

Ale to, że "Kochane dzieci pocałujcie(...)" słyszałam, że powiedział to ktoś w
        programie dla dzieci "Miś z okienka" Może ktoś sprostuje?
        • babiana Re: Muzeum Dobranocek PRL-u 14.11.06, 15:07
          Masz racje. To byl Mis z okienka. Z tym misiem wlasnie Mieczyslaw Czechowicz
          prowadzil rozmowy. Pozniej po tym incydencie zastapil go ktos inny. Pamietam
          twarz ale wylecialo mi z glowy nazwisko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka