31.10.04, 16:36
Kupiłam książeczkę "Kamyczek-Moje Narodziny". Kiedy zaczęłam czytać
dziewięciomiesięcznej Emilce zaczęłam się zastanawiać czy mówić i pokazywać,
że to: Kamyczek, dzidziuś, a może Emilka? nie wiem czy już utożsamiać postać
w książeczce z moją córeczką? proszę o radę.
Obserwuj wątek
    • anik801 Re: Kamyczek 31.10.04, 21:32
      ja też mam książeczkę o kamyczku"Jedno czy wiele?"Moja córcia ma 11m.Ja
      tłumaczę córeczce że w książeczce jest chłopczyk Kamyczek.W ogóle to nie mam
      zamiaru żeby moja córcia myślała że chłopiec w książeczce to ona.Gdy oglądamy
      album ze zdjęciami na których jest ona,to wtedy mówię jej że to ona robi to czy
      tamto na zdjęciu.Jednak jeśli chodzi o książkowych bohaterów to nie chcę jej
      wmawiać że to ona.
      • rysa9 Re: Kamyczek 31.10.04, 22:25
        Dzieciom nie trzeba mówić, że książka jest o nich. One doskonale wiedzą kiedy
        tak jest.
        Kiedyś napisałam bajkę dla mojego synka o nim. Głównym bohaterem był traktor,
        ale mój smyk od razu odkrył, że to o niego chodzi ;-)
      • martaemilka Re: Kamyczek 02.11.04, 09:36
        anik801 napisała:

> ja też mam książeczkę o kamyczku"Jedno czy wiele?"Moja córcia ma 11m.Ja
        > tłumaczę córeczce że w książeczce jest chłopczyk Kamyczek.W ogóle to nie mam
        > zamiaru żeby moja córcia myślała że chłopiec w książeczce to ona.Gdy oglądamy
        > album ze zdjęciami na których jest ona,to wtedy mówię jej że to ona robi to
        czy
        > bardzo dziękuję za odpowiedź, teraz wiem już jak czytać gorąco pozdrawiam
        > tamto na zdjęciu.Jednak jeśli chodzi o książkowych bohaterów to nie chcę jej
        > wmawiać że to ona.
    • mama.tadka Re: Kamyczek 15.11.04, 11:22
      Ja mam kilka książeczek o Kamyczku. Mój syn (3 lata) raz się z nim
      identyfikuje, a raz nie. Myślę, że on wie, że to nie on, ale tak się bawi :-)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka