agusia324
05.10.10, 20:23
Zastanawiam się od jakiego wieku bezpiecznie można zostawić brzdące i na jak długo. Wiadomo, że czasem są takie momenty że trzeba wyjść coś załatwić, albo do sklepu skoczyć. Problemu nie ma, jeśli w domu jest starsze rodzeństwo które zajmie się maluchami. Ale co jeśli dzieci są jeszcze małe i z małą różnicą wieku? Zabieracie "ekipę" ze sobą czy zostawiacie w domu?
Pytanie powstało w mojej głowie po obserwacji zwyczajów sąsiadki, która zostawia rozbrykanych synków (3 lata i niecałe 5 lat) samych w domu i najspokojniej w świecie wychodzi sobie na zakupy np. na pół godziny... Ja bym chyba ocipiała ze strachu że sobie coś zrobią, już nie mówiąc o tym że mieszkamy w wieżowcu na 5 piętrze...
Moje dziewczynki (małe) nigdy jeszcze nie zostały same w domu. Ostatnio zostawiłam chorą Alicję z Julką na 20 minut bo musiałam lecieć po Natalę do przedszkola (wiedziałam, że raczej na nic głupiego nie wpadną, a wolałam w deszcz nie ciągać zagilonej i kaszlącej Ali ze sobą). Ale stracha trochę miałam, przyznaję...
A jak jest u Was?