Dodaj do ulubionych

Prezent komunijny dla chłopca z DD

25.04.13, 07:11
Dziewczyny,

W kilka osób planujemy zakup prezent komunijnego dla chłopca który obecnie przebywa w Domu Dziecka. To kolega naszych dzieci. Będziemy dysponować kwotą ok. 100 złotych. Czekam na Wasze inspiracje. Oto moje propozycje oprócz religijnej pamiątki:

- pościel
- śpiwór na wycieczki
- plecak
- gra planszowa na lata (typu szachy, scrable, dixit itd)

Zapytałam też wprost opiekunów czego aktualnie potrzebuje ale będę wdzięczna za Wasze porady.
Obserwuj wątek
    • mama.rozy Re: Prezent komunijny dla chłopca z DD 25.04.13, 16:07
      to jest dziecko które cały czas jest w DD?
      bo i taki nie będzie miec nic swojego,chyba,że to jakiś nowczesny DD
      nie możecie wziąc go do kina?na lody?to mu zostanie na zawsze
    • ciociacesia jesli dixit 25.04.13, 17:01
      to koniecznie z koszulkami na karty, bo nawet dorosłym bez tego błyskawicznie sie niszczą
      • babeth Re: jesli dixit 26.04.13, 10:51
        Chłopiec jest od roku w Domu Dziecka. Przedtem chodził do klasy z moim dzieckiem. Ale są duże szanse na rodzinę zastępczą. Myślałam o czymś co będzie tylko dla niego. W pokojach dzieci mają kilka swoich zabawek. Jestem entuzjastką gry dixit ale nie sama składam się na prezent nie wiem czy inni znają. Więc będziemy głosować pomysły. Ładna pościel, śpiwór lub plecak na wycieczki (do szkoły ma) wydają mi się o tyle uniwersalnymi prezentami że będzie to pamiątka na lata a jednocześnie tylko dla tego chłopca.

Poprzednim razem zakupiliśmy po ustaleniu potrzeb z opiekunami ubrania (spodnie i bluzy) i 1 małą zabawkę.

Czekam na inspiracje.
        • dag_dag Re: jesli dixit 28.04.13, 13:04
          Nie kupowałabym niczego praktycznego, typu pościel, śpiwór. Kupiłabym coś, co dziecku sprawi naprawdę przyjemność. Warto podpytać chłopca.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka