Dodaj do ulubionych

Kodeina w tabletkach

07.03.07, 13:07
Proszę o informację od osob uzaleznionych od kodeiny , mam chyba z tym
problem i chcę zebrać parę informacji od ludzi z podobnym problemem.;-((
Obserwuj wątek
    • rauchen Re: Kodeina w tabletkach 07.03.07, 20:52
      a jakich informacji potrzebujesz na temat uzaleznienia od kodeiny?
      uzaleznia jak kazdy narkotyk.
      Jedyne wyjscie to odstawic.
      • jafajna Re: Kodeina w tabletkach 08.03.07, 08:26
        no np. jeżeli biorę prawie codziennie tabl.-typu eferragan z kodeiną w ilosci
        1,2 szt????
    • zzijaa Re: Kodeina w tabletkach 08.03.07, 10:17
      sama biore 2 dziennie, jestem przerazona ale brak siły do odstawienia
      • jafajna Re: Kodeina w tabletkach 08.03.07, 10:40
        no to witaj w klubie. A ile bierzesz juz lat?, ja przy migrenach zaczęłam rok
        temu,i potem juz nawet przy małym bółu.Napisz coś więcej.
        • jafajna Re: Kodeina w tabletkach 08.03.07, 10:44
          czy w odstępach bierzesz czy 2 naraz? Ja tez wiem, ze potrzebuję pomocy, ale
          jak tu sie zabrac do tego.
          • jhing Re: Kodeina w tabletkach 15.07.08, 21:30
            Naprawdę nie potrafię pojąc, jak można uzależnić się od 30mg kodeiny dziennie,
            branej nawet przez 2 lata... 30mg kodeiny to ~3mg morfiny podanej doustnie...
        • malgkrzys Re: Kodeina w tabletkach 01.11.08, 10:34
          ja tez biore.nawet 4 tabletki.ograniczam,ale sa gorsze trucizny moim
          zdaniem.sama codeina nie jest szkodliwa bardziej
          paracetamol.oczywiscie pomijam kwestie uzaleznienia,ja mam
          fibromialgie i tylko to mi pomaga.mam tylko pytanie: gdzie kupujecie
          bez recepty? wiem,ze nie powinnam brac,ale jesli mam wybor,ze nie
          funkcjonuje z bolu a funkcjonowac musze bo mam dzieci na utrzymaniu
          to w koncu cos trzeba wybrac.zreszta na bole tego rodzaju jest to
          lek objawowy z wyboru oprocz Tramalu,ktory jest swinstwem
          niezlym.bede wdzieczna za odpowiez i pomoc w zakupie.
    • zzijaa Re: Kodeina w tabletkach 08.03.07, 10:48
      regularnie to biore od 3 lat, nie biore ich naraz tylko pojedyńczo. Jak nie
      zabiore ich do pracy to wpadam w taka wewnetrzna histerie, ze mnie sama ogarnia
      przerazenie, wracam po nie do domu. Czuje taki wewnetrzny imperatyw do wziecia
      ich. Nie wiem jak zaczac je odstawiać... niech tylko mi nikt nie pisze, zeby
      zebrac sie w sobie i przestac brac bo mnie zirytuje
      • jafajna Re: Kodeina w tabletkach 08.03.07, 11:02
        ale tez z powodu jakichs tam bólu zaczelas?, czy przy jakiejs okazji? ja czasem
        4 nawet jak mam migrenę, tez bardzo sie boje co to bedzie, wkoncu to narkotyk,a
        one sa na receptę.
        • jafajna Re: Kodeina w tabletkach 08.03.07, 11:04
          I też szlag mnie trafia jak niemam ich przy sobie, w dodatku jeżdzę samochodem;-
          (((
      • baalsaack Re: Kodeina w tabletkach 30.12.07, 01:19
        No a jakiej innej odpowiedzi się spodziewasz? Nie jesteś uzależniona
        fizycznie, więc nie potrzebujesz do tego żadnych leków. Problem masz
        jedynie w głowie. Możesz co najwyżej udać się do psychologa.

P.S. Ja sam używam kodeiny, tyle że rekreacyjnie, w dawkach ok. 300
        mg (20 tabletek Thiocodinu lub Antidolu).
    • zzijaa Re: Kodeina w tabletkach 08.03.07, 11:17
      zaczeło sie oczywiscie bolami głowy ale nie typu migrenowego ale skurczami
      naczynek i na "ich rozluznienie" zaczełam brac e+c
      głowe miałam przebadana "wszerz i wzdłuz". Teraz biore ten lek kiedy tylko
      pomysle o bolu głowy....
      tez na codzien jezdze samochodem

• jafajna Re: Kodeina w tabletkach 08.03.07, 11:20
        No to mamy problem.A konsultowałaś soe z kimś w tej kwestii?
        • jafajna Re: Kodeina w tabletkach 08.03.07, 11:22
          cholewcia teraz to trochę się zaczęłam naprawde bać.I jak to przerwać?, no
          jasne, pewnie jakas terapia by sie przydała
    • zzijaa Re: Kodeina w tabletkach 08.03.07, 11:21
      nie mialam odwagi
      • jafajna Re: Kodeina w tabletkach 08.03.07, 11:25
        z tego co czytałam i wiem z internetu to nie ma zartów, najgorzej jak coś
        zacznie wysiadać-wątroba, nerki czy cosjeszcze, wiem, ze to małe dawki, ale kto
        wie, jak póżniej może być.
    • zzijaa Re: Kodeina w tabletkach 08.03.07, 11:37
      jak cos rozsądnego przyjdzie ci do głowy (chodzi o sposób odstawienia) to daj
      znać
      • jafajna Re: Kodeina w tabletkach 08.03.07, 11:44
        ok, , a powiedz mi jeszce czy jest jakis dzień u Ciebie bez tych tabletek?,
        moze 1 albo 2?
    • zzijaa Re: Kodeina w tabletkach 08.03.07, 12:10
      były 2tygodnie nawet
    • jafajna Re: Kodeina w tabletkach 20.03.07, 12:47
      Co boli?, kości?, dlaczego bez paniki?
      • jafajna Re: Kodeina w tabletkach 20.03.07, 12:50
        odpal- proszę o trochę szersze wytłumaczenie, bo chyba końca wypowiedzi twojej
        nie ma.Byłabym wdzięczna;-)))
        • odpal Re: Kodeina w tabletkach 20.10.08, 18:45
          Nie było mnie tu ponad rok, dużo komentarzy nie napisałem, bo wywoływały one złość i oburzenie, też często były on kasowane, jednak trochę mi przykro, gdy teraz po ponad rocznej przerwie tu zaglądam i widzę, że znikły wszystkie moje komentarze... Czy naprawdę prawda jest tak straszna? Czy naprawdę redaktorzy gazety wyborczej wiedzą to tym dziwnym zjawisku, że nie wolno pisać prawdy na tym forum? To napiscie na gorzej tego forum komunikat, że wolno pisać tylko coś w rodzaju tego- narkotyki są straszne i trzeba je przestać brać jak najszybciej. A wszystkie inne dywagacje będą karane! Kłamstwo zawsze niesie za sobą krzywdę i płacz, nawet gdy kłamie się niby w ważnych powodów. Wiele tu o tym pisać, ale po co, jak każde kontrowersyjne zdanie jest tu usuwane, mimo że pisze się prawdę i tylko prawdę. Jest jeszcze gorzej, bo nawet nikt nie próbował tu podjąć dyskusji, by stwierdzić, jak to ja jestem w strasznym błędzie. Była tylko to- takich rzeczy nie wolno na tym forum pisać! To prawda jest groźna? To zamiast tego forum, to dajcie tu tylko link do strony monaru, lub innych kłamliwych stron, gdzie pracownikami są zakłamani ludzie, którzy żyją z tego, że do społeczeństwa nie dopuszcza się prawdy o narkotykach. Bo po co społeczeństwo ma znać prawdę? Przecież wystarczy wiedza na poziomie, że narkotyki są straszne i trzeba je jak najszybciej przestać brać, oraz że trzeba prześladować i tępić narkomanów i dealerów. Ot cała prawda dla ciemnego luda, który i tak by nie zrozumiał całej zawiłej i skomplikowanej prawdy o narkotykach. Tylko kto wam panowie dał prawo decydować za społeczeństwo, ile prawdy ma ujrzeć światło dzienne? kto wam panowie powiedział, że to wy jesteście tak mądrzy, że możecie znać prawdę, ale już społeczeństwo jest za głupie, aby zrozumieć całą złożoność i zawiłośc rzeczy? A może jest na odwrót?
    • zoltanek Nieprawda 20.03.07, 20:33
      Brałem kodeina przez ponad 4 lata. Z początku 10 tabletek, szybko 20, potem 30,
      następnie już 40 (4 opakowania Thicodinu). Po jakim czasie brałem kilka razy
      dziennie, czyli 160 tbl/dobę. Kodeina ulega w wątrobie rozkładowi do morfiny i
      norkodeiny, podobnie jak heroina, dlatego jej nadużywanie prowadzi do
      zależności typu morfinowego. Na odtrucia dostawałem te same leki co heroiniści,
      bo dobowe dawki kodeiny odpowiadały sporym dawką morfiny. Kodeina tylko wydaje
      się taka bezpieczna, bo jest bez recepty itp, itd. Moja przygoda z opiatami
      skończyła się na heroinie. Oczywiście biorąc 1 - 6 sztuk dziennie nie ma mowy o
      uzależnieniu fizycznym, ale to narkotyk, uzależnia, wymaga zwiększania dawek i
      prowadzi do ciężkiej choroby. Oczywiście zdarza się to w ułamku użytkowników
      leków z kodeiną, jednak osoby, które zauważają u siebie przymus brania, niech
      nie lekceważa symptomów.
      • jafajna Re: Nieprawda 22.03.07, 15:35
        no tak , ja nie zwiekszam dawek, ale boje sie czasem , ze zwieksze, mam
        straszne migreny, nawet leki od neurologa nie pomagają, ale dzieki, dalo mi to
        do myślenia.
    • zzijaa Re: Kodeina w tabletkach 23.03.07, 12:39
      Mam pytanie. Tylko sie nie smiejcie ale nie mam pojęcia... czy odtrucie o
      którym pisze zoltnek jest mozliwe w domu? W jaki sposob sie je przeprowadza i
      jakimi specyfikami (rozumiem, ze na recepte), ile trwa?
      • zoltanek Re: Kodeina w tabletkach 23.03.07, 16:07
        tak, można odtruć się ambolatoryjnie. wszystko zależy od stopnia zależności
        fizycznej.
        z reguły dostaje się

relanium 1 - 5 tbl / db
        ketonal na bóle mięśni
        dormicun na sen
        methocarbamol na niespokojne nogi
        laremin na sraczke

odtrucie trwa od około 7 do 14 dni
        • jafajna Re: Kodeina w tabletkach 24.03.07, 22:40
          Ale Ty zzijaa moze nie musisz tak sie odtruwac, przeciez bierzesz 2 dziennie, a
          to dawki znikome w porownaniu z jego uzaleznieniem.Może faktycznie silna wola,
          przecież jak pisalas nie zwiekszasz dawek???
    • zzijaa Re: Kodeina w tabletkach 26.03.07, 15:08
      myslę o oczyszczeniu watroby bo tych wszystkich lekach a po drugie to mam
      bardzo słabą silną wolę :(
    • zzijaa Re: Kodeina w tabletkach 26.03.07, 15:19
      a jak to odstawić??? jaka jest metoda ostawienia tego? poszalałam w tym
      tygodniu 4 dziennie
      • jafajna Re: Kodeina w tabletkach 26.03.07, 22:53
        Ja rozumiem. Mnie sie ostatnio udało tydzień, ale migrena potem zwaliła mnie z
        nog i znow siegnelam;-(((
    • green.dot Re: Kodeina w tabletkach 26.03.07, 23:42
      doświadczenie z kodeiną mam podobnie jak Zoltanek (pozdrawiam). zaczęłam od 10,
      potem 20 tabletek, 30.. 60.. itd. dzień w dzień. miesiącami. szybko trzeba było
      zwiększać dawki. nieprawda, że nie uzaleznia fizycznie. jak każdy drug kazała
      patrzeć na zegarek. inaczej zaczynał się spad. a to raczej średnia przyjemność.
      wkrótce przestała wystarczać i zaczęła się heroina. potem tzw. speedball,
      którego nazywaliśmy z kumplem "szarlotką" - heroina + kokaina.

odtruwałam się.. naście razy. wytrzymywałam od 3 dni do 8 miesięcy (prawie). za
      każdym razem w domu. najczęściej bez leków, kroplówek, bez pomocy. waląc głową
      w ścianę, zwijając się z bólu na podłodze i takie różne przyjemności. czasem z
      pomocą wyłudzonego kiedyś clonazepamu. obecnie też jestem na detoxie w domu. i
      zdycham.

a, i też się tłumaczyłam, że ból głowy itd. tylko ja wcześniej takich migren
      nie miałam. a lata brania opiatów spowodowały niewrażliwość na inne środki
      przeciwbólowe albo zdecydowanie zmniejszoną wrażliwość. lata w towarzystwie
      opiatów wywołały nawracające migreny, których nie mogę zbić żadnym lekiem
      przeciwbólowym (albo ew. osłabić nieco). znaczy - jeden tylko daje radę. ale
      akurat tego wziąć nie mogę, bo "tylko raz" kończy się w najlepszym razie po
      miesiącu-dwóch jak przypadkiem lekko przetrzeźwieję z ciągu..

więc mimo wszystko - ostrzegam.
      • jafajna Re: Kodeina w tabletkach 27.03.07, 10:09
        Ja wiem i rozumiem, ale chodzi mi o to czy takie dawki( czyli 30 mg codeiny w 1
        tabl. )jesli sie bierze 2 razy dziennie to bardzo szkodliwe dla organizmu???,
        tam pisze ze mozna nawet 6 wziac w razie silnego bolu, oczywiscie w odstepach
        czasu.ZZiajaa po co siegalas po 4 tabl???
      • zoltanek Re: Kodeina w tabletkach 29.03.07, 11:42
        pozdrawiam Cię!

Zawsze kończy się tak samo, przepraszam Cię, że się do tego przyczyniłem.

Damy radę. Trzymam za Ciebie kciuki. Ja już po detoksie, wszedłem na blokery.
        Może i ty spróbujesz?
        • green.dot Re: Kodeina w tabletkach 29.03.07, 15:10
          przepraszać mnie nie musisz Zoltan. nie wstrzyknąłeś mi helu na siłę. zwykła
          rozmowa. cokolwiek zrobiłam, zrobiłam SAMA. i wiedziałam co robię. przynajmniej
          tak mi się zdawało.. nie musiałam przecież.

cieszę się, że już po jesteś. mam nadzieję, że blokery skutecznie pomogą się
          trzymać z daleka.

powodzenia!
          i pozdrawiam :]
    • zzijaa Re: Kodeina w tabletkach 27.03.07, 10:26
      dzieki za odpowiedzi. sięgnęłam po 4 tabl. bo czuje wewnętrzną potrzebę, nie
      mogłam sie powstrzymać. takie natrętstwo wcale nie boli mnie głowa po prostu
      czuje przymus brania :(
      • jafajna Re: Kodeina w tabletkach 27.03.07, 13:13
        To tak jak ja czasami. Jaką masz pracę???
        • jafajna Re: Kodeina w tabletkach 27.03.07, 13:16
          boje sie tylko tego ,ze może mi coś wysiadzie, wiem, ze to głupie, ale tylko po
          nich żołądek mnie nie boli, marne tłumaczenie;-((, cholera jasna z tymi
          lekami!!!!!!!!!!
    • zzijaa Re: Kodeina w tabletkach 02.04.07, 13:08
      Mam pytanie do Zoltanka... co to znaczy, ze "Ja już po detoksie, wszedłem na
      blokery", proszę odpowiedz
      • jafajna Re: Kodeina w tabletkach 08.04.07, 13:55
        zzijaa czy TY masz jakies objawy nie tak ze strony nerek, wątroby ,
        żołądka???, jak wogólew wychodzą Ci badania krwi , moczu.Ja sie przerazilam
        ostatnio odebralam wynik z moczu i jest b. zły, białko w moczu i dużo krwinek
        białych,może nerki mi sie uszkodziły.
        • zzijaa Re: Kodeina w tabletkach 24.08.07, 10:56
          na wtorek mam umówioną wizytę w pradni leczenia uzależnień od leków.
          17.00 psycholog a po psychologu spotkanie z lekarzem. na wizytę
          muszę czekać tylko trzy dni (ale tylko dlatego, że dopiero ta
          popołudniowa godzina mi pasowała). rozmowa telefoniczna z panią z
          poradni była bardzo krzepiąca. wiem, że dużo ciężkiej pracy przede
          mną ale mam nadziję, że dam radę!
          • pikaczu8 Re: Kodeina w tabletkach 22.06.08, 01:34
            Ja biore kodeine od roku, dawki różne od 300 mg do 900 mg. Kodeine
            uzyskuje z leku Tchiocodin lub po ekstrakcji z Antidolu wcześniej 20
            a teraz 15. Jestem w to w..y. Niesamowicie ciężko to odstawić.
            Przyjemność po kodeinie jest zajebista, po prostu się leży i jest
            przyjemnie. Teraz właśnie robie ekstrakcje 450 mg kodeiny. Trzeba do
            tego użyć trzech opakowań Antidolu 15 to jest 30 tabletek
            jednorazowo. Ekstrakcja polega na usunięciu szkodliwego
            paracetamolu. Rano się zrelaksuje :)
            • jhing Re: Kodeina w tabletkach 15.07.08, 21:28
              Tak, kodeiny niby słaba i niepozorna, ale jak da się jej pole manewru, to
              potrafi pokazać pazurki. Gdy odstawiałem oxycodone, chciałem się przerzucic
              najpierw na tramadol, a później na kodeinę. Byłem mocna uzależniony od
              silniejszych opiatów, ale zaczynałem od kodeiny, a jak. Ekstrakcja z antidolu,
              nie thiocodin bo zawiera sulfogwajakol, który jest syfem i prowadzi do wrzodó
              żoładka przy częstym spożywaniu. Kodeina była dostępna dawno temu także w
              syropie :D Ale nie pamiętam nazwy już. Zaczynałem od 300mg, z czasem 450, a
              później 600. Ładowanie większej ilości niż 600mg mija się z celem, bo mocniej
              już nie zadziała. Brałem ją jakieś 2 lata, w ciągach, systematycznie itd. 450mg
              to standardowa dawka była u mnie. Ale NIGDY nie uzależniła mnie fizycznie...
              Nawet gdy po prawie 3 tyg ciągach przestawałem... nic. Oczywiście nie radzę Ci
              zaczynać z kodeiną, bo to 1 krok do silniejszych opiatów. Ja skończyłem na
              morfinie i opium. Gdy wyjechałem do Atlanty, tam przerzuciłem się na oxycodon,
              syntetyczny lek opioidowy. W zenicie mojego lekomaństwa wchłaniałem 1.5g-2g
              oxycodonu. 1 tab. - 100mg, dawka dobowa - 300mg. Trzymajcie się od tego z
              daleka, bo kodeina niby słabiutka i fajniusia, ale to też opiat !
            • malgkrzys Re: Kodeina w tabletkach 22.11.08, 09:38
              napisz jak ekstrachujesz te kodeine bo mam chyba problem.nie
              egzystuje bez efferalganu z codeina a jest na rp.wiec trudno
              zdobyc.wiem ze to kanal.ale choruje na fibromialgie i bez tego nie
              ruszam sie.a pracowac musze bo dzieci dom itd.z gory dzieki
    • jhgfdsw Re: Kodeina w tabletkach 16.10.08, 18:31
      wiesz nie wiem ile ty kody bierzesz ale ja bralem przez ponad rok
      kolosalne ilosci narkotyczne udalo mi sie odstawic najpierw na dwa
      tygodnie pózniej spowrotem zaczołem i odstawilem ponownie mam
      nadzieje ze teraz mi sie uda na stałe przez kode mam konflikt z
      prawem problemy na mój stan psychiczny sa bardzo duze ale teraz
      staram zaczac zycie na nowo zycie jest ciezikie ale nie mozna w ten
      sposob uciekac od problemow i od zycia jutro ide do psychologa
      ponownie
      • odpal Re: Kodeina w tabletkach 21.10.08, 09:08
        Kodeina jest z jednej strony bardzo bezpieczna, bo nieomal nie wywołuje objawów głodów fizycznych, więc niby nie ma tego strasznego ubocznego działania morfiny i innych, jednak przy kodeinie strasznie rośnie tolerancja i po krótkim czasie bierze się wręcz astronomiczne ilości. Do tego, nikt nie ma dostępu do czystej kodeiny, tylko kupuje się w aptece leki złożone, w których oprócz kodeiny, jest mnóstwo innych leków, które zażywane całymi opakowaniami wywołują straszne działania uboczne, bo w takim przypadku, to kodeina jest tu najmniej szkodliwa, bo innych składników nie można już tak bezkarnie przekraczać kilkadziesiąt razy dawki jednorazowej, jak to można zrobić po czasie z kodeiną!
    • larox Re: Kodeina w tabletkach 19.03.09, 12:32
      hej...mam pytanko jak ja mozna dostac????chcialabym sprobowac...
    • rrag Re: Kodeina w tabletkach 04.11.09, 17:11
      Cpacie ? Ja juz pare lat wale od 300 do 600 mg kodeiny (doustnie)wiec co wy tu gadacie o 4 tabletkach dziennie ? ile jest w tych tabsach ? Max 15 mg + syf w postaci paracetamolu albo innych nieantagonistyczniych leków przeciw bol. Ogarnijcie sie bo tak naprawde nie macie macie problemu tylko sobie go uroiliscie. A jak uz chcecie sprobowac jak działa "naprawde" kodeina to polecam wieksze dawki-tylko zrobcie ekstrakcje najpierw bo wam watroby wysiada (dziwne ze jeszcze tego nie zrobily)

Post ten jest ma cele jedynie informacyjne i niekogo nie powinien zachęcać do probowanie pochodnych morfiny.

-------------------------
      szukaj hyperreal.
    • jacaffka MACIE lekko przerąbane 11.11.09, 14:13
      Kodeina, morfina, heroina, tramadol, petydyna - to tylko niektóre z
      leków/narkotyków, które działają identycznie pod kątem uzależnienia,
      ale są o różnej sile.

Trudno będzie wam odstawić kodeinę bez pomocy lekarzy.

KODEINA w ok. 10 -20 % przekształca się w waszych organizmach do
      MORFINY, więc pośrednio jesteście uzależnieni także od niej.
      Przy próbach odstawienia będą występowały niezmietrnie bolesne
      objawy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka