krupier_ka 07.09.04, 04:48 Mam pytanko: co podaje się do półsłodkiego wina około godz. 17? Słodki deser, czy raczej sery i owoce? Z góry dziękuję za pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
docg Re: CO DO WINA???????? 07.09.04, 08:16 ja bym podał małe ciasteczka (mam do nich sentyment ;-) ) pozdrawiam p.s. a jakie wino? Odpowiedz Link Zgłoś
krupier_ka Re: CO DO WINA???????? 07.09.04, 10:44 Sęk w tym, że nie wiem, co to za wino będzie oprócz tego, że półsłodkie... Ale dziękuję za podpowiedź! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo.hanna Re: CO DO WINA???????? IP: 5.5R5D* / *.amgen.com 07.09.04, 11:26 Do polslodkiego wina podalabym owoce i sery. Z doswiadczenia moge powiedziec, ze slodkie ciasta spowoduja, ze wino wyda sie kwasne. Jesli chcesz cos deserowego to kruche i maloslodkie ciasteczka moga pasowac. Kawa jest bardzo intensywnym smakiem i przygluszy smak wina. Nie wiem, ktore polslodkie wino bedziesz serwowac, brie lub delikatny camembert podany z gruszka lub winogronami jest raczej bezpieczna opcja. Jesli wino jest asertywne mozesz bezpiecznie podawac sery typu cambozola lub gorgonzola dolce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: star Re: CO DO WINA???????? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.09.04, 11:39 > Z doswiadczenia moge powiedziec, > ze slodkie ciasta spowoduja, ze wino wyda sie kwasne. Jesli chcesz cos > deserowego to kruche i maloslodkie ciasteczka moga pasowac. deo (docg) na pewno chodzilo wlasnie o takie ciasteczka, a moze nawet slone ... wazne tez zeby byly male! pozdrawiam star Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: CO DO WINA???????? 07.09.04, 11:59 Zwłaszcza, że pasuje do nich półsłodki tokaj furmint. Prawda, deo? Odpowiedz Link Zgłoś
krupier_ka Re: CO DO WINA???????? 09.09.04, 19:05 W rezultacie podałam małe, trójkątne krakersiki, ciasteczka lekko słonawe, pierniczki korzenne, dwa rodzaje serów: camembert ibrie, jabłka i winogrona. Było pysznie... Wszystkim serdecznie dziękuję :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś