Dodaj do ulubionych

homeopatia to wyleczy (nie wiem co)

19.11.11, 12:23
Nie mam już pojęcia czego się czepić, gdzie szukac, gdzie się udać, co robić, żeby pomóc mojej 2 letniej córce. Praktycznie od urodzenia ma katar. Byłam u kilku laryngologów, alergologów. Była leczona wieloma antybotykami doustnymi, a także maściami, kroplami, chyba wszystko, co dostępne na rynku.
W żadnym wypadku tego kataru nie lekceważę. Jest pacjentką Dolnośląskiego Centrum Laryngologii, jednego z najlepszych dziecięcych otolaryngologów dra Gawrona. Ostatnio wskutek kataru nabawiła się przewlekłego zapalenia ucha środkowego z wysiękiem, na szczęście na razie jest ok. Oczywiście wymazy z uszu i noska z antybiogramem na bieżąco, wiele razy. Ostatnio na wizycie u laryngologa byłyśmy 10 października. Oczywiście badanie endoskopem zrobione, przyrostu migdała nie ma. Ponieważ katar był upiorny dostała bactroban, którym smarowałam przez 2 tyg. Żadnej poprawy, absolutnie. Teraz chcę odczekać do poniedziałku przyszłego i znów zrobić wymaz. Katar jest gęsty, zielony, ale dziecko nie jest "zatkane". Od alergologa dostała aurius, który podaję od lipca. Robiłam Ige całkowite - w normie, specyficzne na mleko i jajka - też w porządku. Katar jest cały rok z wyjątkiem lata - w tym roku pierwszy raz w lipcu i sierpniu moje dziecko nie miało kataru. Bardzo ładnie wydmuchuje nosek. Ostatnio w akcie desperacji zrobiłam badania na pasożyty i lamblie. Lamblii nie ma, ale znaleziono jaja glisty. Dostała dwie dawki zentelu.
Zrobiłam wymaz o którym wcześniej wspomniałam, wyszły pneumokoki, których nosicielstwa się nie leczy, ale jezeli cały czas jest ten pieroński zielony gil???? Co robić??
Kochani nie wierzyłam nigdy w homeopatię, ale to moja ostatnia deska ratunku. Czy mozliwe jest żeby takie coś, taki katar, takie pneumokoki zostały wyleczone homeopatią? W poniedziałek będę dzwonić do dobrego ponoć homeopaty wrocławskiego, żeby się zarejestrować na wizytę. Jak długo trzeba ewentualnie czekać na efekty leczenia? Mam juz po prostu dosyć.
Obserwuj wątek
    • wiktor.online Re: homeopatia to wyleczy (nie wiem co) 19.11.11, 13:19
      Przyczyna tego kataru to problemy z ukladem pokarmowym. Laryngolog tutaj nie moze pomoc, a moze tylko zaszkodzic, aplikujac antybiotyki i krople do nosa. Idz do homeopaty. Homeopata to wyleczy, bo leczyc tego nie bedzie, a bedzie leczyc co innego. Nie chce krytykowac laryngologow, ale czasami oni wygladaja zalosnie z tymy antybiotykami na wszystko. Zanim dojdziesz do homeopaty podaj dziecku Pulsatilla 30CH, 3 kulki daj wieczorem, jednorazowo i tego wystarczy.
    • mami7 Re: homeopatia to wyleczy (nie wiem co) 19.11.11, 13:54
      nie chce cie martwic, ale dwie dawki zentelu na robale to za malo. tymbardziej na glsite, tak makroskopowego pasozyta. ponadto badania czesto nie wychadza. i tak mialas "fuksa", ze cos wyszlo. wejdz sobie na forum o pasozytach. poczytaj o diecie, bo to prawda, ze wszysytko zaczyna sie w jelitach.
      odstaw nabiał i cukier od razu, nikt tego nie sugerował? wszelkie koloranty, sztucznosci, biała mąkę, produkty przetworzone. podaj probiotyki. to male dziecko, wiec pewnie z dieta nie bedzie problemu.

oczyszczaj dziecku dokladnie nos sola fizjologiczna, albo woda morska, sa teraz bardzo dobre spraye hipertoniczne, nadaja sie tez dla dzieci.

• very.martini Re: homeopatia to wyleczy (nie wiem co) 20.11.11, 17:07
      Ige, a IgA?
      A poza tym, odstaw nabiał, nawet jeśli nie ma na niego reakcji alergicznych. potwornie zaśluzowuje.
      Na Śląsku znajdziesz paru homeopatów, najlepiej byloby się udać do nich, jeśli planujesz taką ścieżkę leczenia.

16%VOL
      22%VAT
      • iwonagos Re: homeopatia to wyleczy (nie wiem co) 21.11.11, 16:47
        Dziękuję za rady. Jestem z D. Śląska, więc chciałam pójść do homeopaty - dra Puszczulina (Wrocław) jestem zarejestrowana dopiero na 21 grudnia...Pierwszy wolny termin. Tymczasem podam Pulsatilla 30CH. Zamówiłam dziś, będzie na środę. Mam pytanie: wystarczy jak podam jednorazowo 3 kulki do jeden i 3 do drugiej dziurki w nosku?
        • wiktor.online Re: homeopatia to wyleczy (nie wiem co) 21.11.11, 17:06
          Nie trzeba dawac to do dziurki w nosku. 3 kulki polozyc do 25-30 ml wody, niech sie rozpuszcza za 15-20 minut i dac to wypic, wieczorem, przed snem
          • iwonagos Re: homeopatia to wyleczy (nie wiem co) 21.11.11, 17:53
            Aaaa, a coś mi się ubzdurało, że do noska. Tylko jeden raz wystarczy?
            • wiktor.online Re: homeopatia to wyleczy (nie wiem co) 21.11.11, 18:27
              Tak, jeden raz wystarczy. Po tym napisz za 3-4 dni jak bedzie
            • monika78kr Re: homeopatia to wyleczy (nie wiem co) 21.11.11, 18:58
              Z badan mozesz jeszcze zrobic test na nietolerancje pokarmowe (Food Detective, ImuPro). To inny tym alergii. Uwazam, ze jesli nie wyeliminuje sie z diety pokarmow szkodliwych to nie ma szans na powodzenie leczenia homeopatycznego. U nas tak wlasnie bylo. Najlepsi homeopaci dwoili sie i troili zeby cos zdzialac, a katar jak byl tak byl.
              • iwonagos Re: homeopatia to wyleczy (nie wiem co) 21.11.11, 23:51
                Cholewcia jasna, a nie ma jakiegoś tańszego sposobu wykrycia? FD ok. 400, a ImuPro 1600 zł.
                • monika78kr Re: homeopatia to wyleczy (nie wiem co) 22.11.11, 14:04
                  No niestety nie, ale tylko te testy pokazuja opozniona reakcje na alergizujace pokarmy. Ciezko taka nietolerancje wykryc samemu gdy dziecko je juz (prawie) wszystko.
                  • iwonagos Re: wiktor on-line 22.11.11, 17:30
                    czy mogłabym napisać do ciebie maila? masz gazetowego?
        • przemo_12345 Re: homeopatia to wyleczy (nie wiem co) 20.12.11, 11:51
          Koniecznie udaj się do lekarza specjalisty leczącego homeopatią klasyczną. Tylko taki lekarz, który przeprowadzi pełny wywiad jest w stanie Ci pomóc.

Unikaj hochsztaplerów, którzy tylko chodzą w białych kitlach, a leki zapisują na oślep.
    • minutek1 Re: homeopatia to wyleczy (nie wiem co) 26.11.11, 16:24
      doktor do którego się wybierasz leczy homeoptią szkoły francuskiej daje po kilka leków homeopatycznych jednocześnie,daje także kompleksy homeopatyczne. Szkoda czasu i pieniedzy. Szukaj homeopaty klasycznego....idź już lepiej do dr Bross,przyjmuje we Wrocławiu. Wspomniany przez Ciebie pan doktor homeopata leczył mnie wiele lat temu...... zajrzyj w stare moje wątki o mnie i dziecku.....albo wpisz jego nazwisko na forum.
      To leczenie objawowe,spycha wgłąb problemy,wyleczy katar pojawia się poważniejsze kłpoty.
      Jesli zdecydowałaś sie na homeopatię ,co bardzo popieram:) szukaj klasycznej homeopatii.
      p/s a wspomnianego laryngologa też znam,naprawdę świetny laryngolog we Wrocławiu....ale tak jak pisze wiktoronline to laryngolog......który zaleczy problem
      • emilatys Re: homeopatia to wyleczy (nie wiem co) 28.11.11, 12:56
        gabinet.srem.w.interia.pl/aktualnosci.html
        Bardzo trudno się tu dostać, ale Pani doktor jest 100% klasyczna, prowadzi moje dzieci od 7 lat. Homeopatią klasyczną zajmuje się od 19 i jest również pediatrą.
      • iwonagos Re: miutek1 29.11.11, 23:06
        Jestem ci bardzo wdzięczna za odpowiedź.Kompletnie nie wiem do kogo się udać, więc padlo w wyniku analizowania for int. na Piszczulina. Cieszę się, że poradziłaś, bo szkoda czasu, chcę leczyć dziecko. Co do dra laryngologa, to niestety też muszę się z tobą zgodzić. Kurcze blade, dlaczego ci lekarze są tacy beznadziejni???...
    • babsee Re: homeopatia to wyleczy (nie wiem co) 20.12.11, 12:27
      Jak najbardziej popieram walke homeo ale blagam Cie na boga, wybij tą gliste!
      2 dawki Zentalu na nic sie zdają!
      Jesli Twoja dziecko ma gliste to na 90% wy-rodzicie, rowniez nosicie gada w sobie.Moze babcia?
      to sie leczy rodzinnie-solidarnie, i niestety dlugo....
      Moja siostra leczy synka z przewlkeklego kataru, 3 migdala i lekkiego niedosluchu ziolami.Jakbys byla zainteresowana takim leczeniam, daj znac,dam Ci namiar na lekarke.
      Ale sporobuj najpierw homeo.
      • wiktor.online Re: homeopatia to wyleczy (nie wiem co) 21.12.11, 15:41
        babsee napisała:

> Jak najbardziej popieram walke homeo ale blagam Cie na boga, wybij tą gliste!
        > 2 dawki Zentalu na nic sie zdają!

Niestety nie ma takiej mozliwosci, nawet po 100 dawkach Zentelu

I bez sensu leczyc "rodzinnie-solidarnie". A kto bedzie leczyc "szkolnie-solidarnie", "przedszkolnie-solidarnie', "u rodzicow dziecka w pracy solidarnie", "caly swiat wokol dziecka-solidarnie"???
        • monika78kr Re: homeopatia to wyleczy (nie wiem co) 22.12.11, 12:08
          No wlasnie, albo jest srodowisko, warunki w organizmie dla glisty albo go nie ma. Zarazic sie mozna na kazdym kroku.
          • evernx Re: homeopatia to wyleczy (nie wiem co) 29.12.11, 23:09
            Iwonagos i co? Poszłaś do Piszczulina? Ja mam podobny problem z córką (infekcje, lamblie) i wybieramy się za tydzień ale po przeczytaniu kilku komentarzy nt niego zwątpiłam... Napisz czy zdecydowałaś się jednak na homeopatię klasyczną i u kogo?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka