alpiot 09.06.04, 15:56 Bywały "trudniejsze" tematy - macie coś na to? Na marginesie - mają go coraz młodsze panie i to boli, szczególnie mojego męża ;). Aga Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martini_very_bianco Re: Cellulit 09.06.04, 17:18 Niby coś tam jest, ale mię się widzi, że bez zmiany diety, masowania (byle nie jakimś świństwem) i odrobiny ćwiczeń cudu nie będzie:( a szkoda Odpowiedz Link
meggie Re: Cellulit 17.06.04, 13:50 martini_very_bianco napisała: > Niby coś tam jest, ale mię się widzi, że bez zmiany diety, masowania (byle nie > jakimś świństwem) Martini co masz na mysli piszac "jakims swinstwem"? Slyszalam o takim specjalnym aparacie do masazu znanej firmy, jest dosyc drogi i nie wiem czy warto? A tak na marginesie - zakupilam sobie granulki, ktore polecil awinn na te przypadlosc... stosuje od wczoraj :) Odpowiedz Link
beba2 Re: Cellulit 17.06.04, 13:57 Martini miala zapewne jakeś cudowne preparaty kosmetyczne do masazu, które jedynie śmierdzą mentholem i kamforą, które działają chłodząco ( takie uczucie tylko), sprawiając wrażenie niesamowitego działania - bzdura na resorach. A ten aparat, o którym mówisz (pewnie Zepter), podobno działa. Odpowiedz Link
awinn Re: Cellulit 10.06.04, 01:08 Aurum met. 200CH, co 3 dni, zajmnie jakis czas ale pomaga. Odpowiedz Link
alpiot Re: Cellulit 10.06.04, 06:31 Dzięki za zainteresowanie. Cóż za wstrętna przypadłość ta skórka pomarańczowa - wszystkie specyfiki tylko pomagają, a żaden nie leczy :( Aga Odpowiedz Link
alpiot Re: Cellulit 10.06.04, 07:59 No oczywiście, że nie brałam. Ale napisałeś, że "pomaga", no to się zasugerowałam że nie likwiduje tylko poprawia stan skóry. To takie subtelne nieporozumienie. Dziękuję bardzo. Pozdrowienia Aga Odpowiedz Link
awinn Re: Cellulit 10.06.04, 12:31 Niezwazaj na to co pisze, pomaga to znaczy leczy czyli likwiduje :)) nie raz juz mi sie oberwalo przez ten polski jezyk <rotfl> Odpowiedz Link
dorotek.k Re: Cellulit 10.06.04, 16:57 jestem tu nowa i nie znam się na homeopatii, czy można to co poleciliście na cellulit kupić w aptece czy sa jakies specjalne punkty sprzedaży? czy pomaga na każdy stopień cellulitu? czy są jakieś przeciwskazania? na co jeszcze ten preparat może działać? Odpowiedz Link
beba2 Re: Cellulit 10.06.04, 17:15 Leki homeopatyczne kupuje się w aptekach ( to co polecił Awinn kosztuje ok. 10 zł). Zapewne na każdy stopień cellulitu ( im bardziej zaawansowany stan tym dłuższa terapia). Przeciwskazań nie ma. Skutków ubocznych również nie. Nie są to leki toksyczne chemicznie ! Co do innych wskazań zastosowania Aurum m. nie wypowiadam się. Jest ich sporo :) Odpowiedz Link
dorotek.k Re: Cellulit 10.06.04, 17:23 dziękuję beba2, a nie wiesz gdzie można zobaczyć listę takich leków ze wskazaniami? Odpowiedz Link
beba2 Re: Cellulit 10.06.04, 18:37 To co nazywasz listą, to materia medica. Trzeba sobie coś takiego zakupić, albo w dobrych księgarniach, albo przez internet. Odpowiedz Link
martini_very_bianco Re: Cellulit 11.06.04, 10:51 Dorotek, nie wiem, czy zrozumiałam, o co Ci chodzi;). Materia Medica to właściwie książka dla lekarzy, czyli takich oblatanych w temacie;) Padły tu linki do takich materii on line, natomiast są one wycieczką w stronę homeopatii klasycznej i raczej nie pomagają w rozwiązywaniu problemów objawowych. W Polsce jest wydany "Praktyczny Poradnik Homeopatyczny", bardzo fajna rzecz i dp leczenia samodzielnego lżejszych przypadków jak bajbardziej przydatna, natomiast średnio podoba mi się w niej to, że podaje kuracje na długotrwałe schorzenia. Tym powinien się zająć lekarz. Kolejna rzecz - według mnie książka tego typu powinna w miarę często wysyłać do lekarza, bo jak kogoś zacznie potwornie boleć brzuch, to niekoniecznie można to leczyć środkiem homeopatycznym z działu "na ból brzucha', tylko raczej trza się wybrać do jakiegoś pana doktora, bo a nuż to perforacja czegoś tam? Ja jestem szczęśliwą posiadaczką dwóch zagranicznych poradników i one naprawdę są świetne, jedna na przykłąd dlatego, że podaje, który objaw jest kluczowy i co absolutnie musi pasować, a w książce Czeleja tego nie ma. W homeopatii trudno tak naprawdę powiedzieć, że to jest na to, to na tamto. Można by ewentualnie mówić, że głównym objawem tego i tego jest to i to - na przykład choroba związana z wysoką gorączką, małym pragnieniem i pulsującym bólem ma duże szanse na belladonnę, co nie oznacza, że absolutnie każdy pulsujący ból = belladonna... Jest grupa leków, które zawsze warto mieć pod ręką - przede wszystkim arnica, a której Ci pisałam w innym poście, czu ruta, bo to klasyka;), podobnie jak apis na problemy po ukąszeniu pszczól czy ledum na insze insekta, camomille na kolki u dzieci też sprawdzi się w większośći przypadków. Tak samo to, co Awinn napisał o tym leku na przyswajanie wapnia - jest taka grupa leków, które świetnie sprawdzą się przy jednej, określonej dolegliwości, co nie znaczy, że nie są też na przykład standardem w innej:) - apis jest super na pszczołę, ale jest też swego rodzaju klasykiem w bólach gardła;) Jeśli byłom nieprecyzyjne i czegoś nie łapiesz, pytaj, bo mnie jest łątwiej odpowiadać na pytania, niż pisać tak z głowy. 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatyczne forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760 Odpowiedz Link
dorotek.k Re: Cellulit 11.06.04, 11:54 Dziękuję za wyjaśnienia. Przypomniało mi sie że kiedyś miałam pod pachą guzki i poszłam z nimi do lekarki, która w gabinecie zrobiła mi usg i powiedziała że to zapalenie mieszków włosowych. Dostałam wtedy od niej leki homeopatyczne i po 2 dniach wszystko zniknęło. Dlatego zajrzałam na to forum. Odpowiedz Link
alpiot Re: Cellulit 11.06.04, 13:27 Dorotek, a pamiętasz jak nazywał się ten lek homeo zalecony pzrez panią z usg? Pozdr Aga Odpowiedz Link
dorotek.k Re: Cellulit 12.06.04, 17:15 Niestety nie pamiętam, do było z 5 lat temu, po roku sie powtórzyło tyle że pod druga pachą i znowu poszłam do tej pani po kulki. przeszło. Mam pytanie: Kupiłam dziś aurum met 200ch, który polecono na cellulit ale nie wiem po ile kulek trzeba brać. napisaliście tylko że co 3 dni.Prosze o podanie żeby wszystko było jasne ile kulek, co ile dni, jak długo jak się chce zlikwidowac cellulit. Odpowiedz Link
astria1 ilośc kulek :-) 12.06.04, 17:35 Odpowiem tylko co do ilości kulek :-) Jesli kupiłaś granulki z firmy Boiron to 2 "kule" :-) a jesli jest to lek np. z DHU to taki maczek to 3-4 kuleczki pzdr Anna Odpowiedz Link
beba2 Re: ilośc kulek :-) 12.06.04, 18:51 No i tak jak pisał Awinn - co trzy dni - czyli dziś bierzesz, jutro i pojutrze nie i znowu, itd. Jak znam życie to długo, długo trzeba zażywać. Ja bym nawet w miesiącach liczyła. A gdzieś za miesiąc powinno już coś drgnąć. Życzę cierpliwości :-) Odpowiedz Link
laliq Re: Cellulit 04.07.04, 20:13 martini, a możesz podać tytuły tych zagranicznych książek? jeżeli to angielskie wydania, bo inaczej może trochę potrwać, zanim się połapie:) Odpowiedz Link
fikusia Re: Cellulit 16.06.04, 17:45 chciałam sie upewnić czy ciąża i kres karmienia piersią nie są przeciwskazaniami do stosowania aurum met.?? dzieki z góry za odp. Odpowiedz Link
beba2 Re: Cellulit 16.06.04, 17:52 Ani ciąża ani karmienie nie są z całą pewnością przeciwskazaniem do stosowania homeopatii w ogóle - nie tylko aurum :) I to jest w niej takie piękne. Sama pożerałam różne kulki w czasie ciąży i w okresie karmienia ( i na zakończenie laktacji też) i wszystko jest OK. No i można ją bezpiecznie stosować nawet u noworodków. Odpowiedz Link
beba2 Re: Cellulit 04.07.04, 20:17 Ale z drugiej strony z tak wysoką potencją to lepiej uważać, czasem organizm może gwałtownie zareagować, a jako że to było zalecane przez Awinna, a on zniknął, to my w razie tych mocnych reakcji nie będziemy umieli pomóc. Odpowiedz Link