09.06.04, 15:56
Bywały "trudniejsze" tematy - macie coś na to?
Na marginesie - mają go coraz młodsze panie i to boli, szczególnie mojego
męża ;).
Aga
Obserwuj wątek
    • martini_very_bianco Re: Cellulit 09.06.04, 17:18
      Niby coś tam jest, ale mię się widzi, że bez zmiany diety, masowania (byle nie
      jakimś świństwem) i odrobiny ćwiczeń cudu nie będzie:( a szkoda
      • meggie Re: Cellulit 17.06.04, 13:50
        martini_very_bianco napisała:

> Niby coś tam jest, ale mię się widzi, że bez zmiany diety, masowania (byle
        nie
        > jakimś świństwem)

Martini co masz na mysli piszac "jakims swinstwem"? Slyszalam o takim
        specjalnym aparacie do masazu znanej firmy, jest dosyc drogi i nie wiem czy
        warto? A tak na marginesie - zakupilam sobie granulki, ktore polecil awinn na
        te przypadlosc... stosuje od wczoraj :)
        • beba2 Re: Cellulit 17.06.04, 13:57
          Martini miala zapewne jakeś cudowne preparaty kosmetyczne do masazu, które
          jedynie śmierdzą mentholem i kamforą, które działają chłodząco ( takie uczucie
          tylko), sprawiając wrażenie niesamowitego działania - bzdura na resorach.
          A ten aparat, o którym mówisz (pewnie Zepter), podobno działa.
    • awinn Re: Cellulit 10.06.04, 01:08
      Aurum met. 200CH, co 3 dni, zajmnie jakis czas ale pomaga.
    • alpiot Re: Cellulit 10.06.04, 06:31
      Dzięki za zainteresowanie.
      Cóż za wstrętna przypadłość ta skórka pomarańczowa - wszystkie specyfiki tylko
      pomagają, a żaden nie leczy :(
      Aga
      • awinn Re: Cellulit 10.06.04, 07:26
        A bralas juz?
        • alpiot Re: Cellulit 10.06.04, 07:59
          No oczywiście, że nie brałam. Ale napisałeś, że "pomaga", no to się
          zasugerowałam że nie likwiduje tylko poprawia stan skóry. To takie subtelne
          nieporozumienie. Dziękuję bardzo.
          Pozdrowienia
          Aga
          • awinn Re: Cellulit 10.06.04, 12:31
            Niezwazaj na to co pisze, pomaga to znaczy leczy czyli likwiduje :)) nie raz juz
            mi sie oberwalo przez ten polski jezyk <rotfl>
            • dorotek.k Re: Cellulit 10.06.04, 16:57
              jestem tu nowa i nie znam się na homeopatii, czy można to co poleciliście na
              cellulit kupić w aptece czy sa jakies specjalne punkty sprzedaży?
              czy pomaga na każdy stopień cellulitu? czy są jakieś przeciwskazania?
              na co jeszcze ten preparat może działać?
              • beba2 Re: Cellulit 10.06.04, 17:15
                Leki homeopatyczne kupuje się w aptekach ( to co polecił Awinn kosztuje ok. 10
                zł). Zapewne na każdy stopień cellulitu ( im bardziej zaawansowany stan tym
                dłuższa terapia).
                Przeciwskazań nie ma. Skutków ubocznych również nie. Nie są to leki toksyczne
                chemicznie !
                Co do innych wskazań zastosowania Aurum m. nie wypowiadam się. Jest ich sporo :)
                • dorotek.k Re: Cellulit 10.06.04, 17:23
                  dziękuję beba2,
                  a nie wiesz gdzie można zobaczyć listę takich leków ze wskazaniami?
                  • beba2 Re: Cellulit 10.06.04, 18:37
                    To co nazywasz listą, to materia medica. Trzeba sobie coś takiego zakupić, albo
                    w dobrych księgarniach, albo przez internet.
                  • martini_very_bianco Re: Cellulit 11.06.04, 10:51
                    Dorotek, nie wiem, czy zrozumiałam, o co Ci chodzi;). Materia Medica to
                    właściwie książka dla lekarzy, czyli takich oblatanych w temacie;) Padły tu
                    linki do takich materii on line, natomiast są one wycieczką w stronę homeopatii
                    klasycznej i raczej nie pomagają w rozwiązywaniu problemów objawowych. W Polsce
                    jest wydany "Praktyczny Poradnik Homeopatyczny", bardzo fajna rzecz i dp
                    leczenia samodzielnego lżejszych przypadków jak bajbardziej przydatna,
                    natomiast średnio podoba mi się w niej to, że podaje kuracje na długotrwałe
                    schorzenia. Tym powinien się zająć lekarz. Kolejna rzecz - według mnie książka
                    tego typu powinna w miarę często wysyłać do lekarza, bo jak kogoś zacznie
                    potwornie boleć brzuch, to niekoniecznie można to leczyć środkiem
                    homeopatycznym z działu "na ból brzucha', tylko raczej trza się wybrać do
                    jakiegoś pana doktora, bo a nuż to perforacja czegoś tam? Ja jestem szczęśliwą
                    posiadaczką dwóch zagranicznych poradników i one naprawdę są świetne, jedna na
                    przykłąd dlatego, że podaje, który objaw jest kluczowy i co absolutnie musi
                    pasować, a w książce Czeleja tego nie ma.
                    W homeopatii trudno tak naprawdę powiedzieć, że to jest na to, to na tamto.
                    Można by ewentualnie mówić, że głównym objawem tego i tego jest to i to - na
                    przykład choroba związana z wysoką gorączką, małym pragnieniem i pulsującym
                    bólem ma duże szanse na belladonnę, co nie oznacza, że absolutnie każdy
                    pulsujący ból = belladonna... Jest grupa leków, które zawsze warto mieć pod
                    ręką - przede wszystkim arnica, a której Ci pisałam w innym poście, czu ruta,
                    bo to klasyka;), podobnie jak apis na problemy po ukąszeniu pszczól czy ledum
                    na insze insekta, camomille na kolki u dzieci też sprawdzi się w większośći
                    przypadków. Tak samo to, co Awinn napisał o tym leku na przyswajanie wapnia -
                    jest taka grupa leków, które świetnie sprawdzą się przy jednej, określonej
                    dolegliwości, co nie znaczy, że nie są też na przykład standardem w innej:) -
                    apis jest super na pszczołę, ale jest też swego rodzaju klasykiem w bólach
                    gardła;)
                    Jeśli byłom nieprecyzyjne i czegoś nie łapiesz, pytaj, bo mnie jest łątwiej
                    odpowiadać na pytania, niż pisać tak z głowy.

16%VOL
                    22%VAT

--
                    takie tam... forum homeopatyczne
                    forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760
                    • dorotek.k Re: Cellulit 11.06.04, 11:54
                      Dziękuję za wyjaśnienia. Przypomniało mi sie że kiedyś miałam pod pachą guzki i
                      poszłam z nimi do lekarki, która w gabinecie zrobiła mi usg i powiedziała że to
                      zapalenie mieszków włosowych. Dostałam wtedy od niej leki homeopatyczne i po 2
                      dniach wszystko zniknęło. Dlatego zajrzałam na to forum.
                      • alpiot Re: Cellulit 11.06.04, 13:27
                        Dorotek,
                        a pamiętasz jak nazywał się ten lek homeo zalecony pzrez panią z usg?
                        Pozdr
                        Aga
                        • dorotek.k Re: Cellulit 12.06.04, 17:15
                          Niestety nie pamiętam, do było z 5 lat temu, po roku sie powtórzyło tyle że pod
                          druga pachą i znowu poszłam do tej pani po kulki. przeszło.
                          Mam pytanie:
                          Kupiłam dziś aurum met 200ch, który polecono na cellulit ale nie wiem po ile
                          kulek trzeba brać. napisaliście tylko że co 3 dni.Prosze o podanie żeby
                          wszystko było jasne ile kulek, co ile dni, jak długo jak się chce zlikwidowac
                          cellulit.
                          • astria1 ilośc kulek :-) 12.06.04, 17:35

Odpowiem tylko co do ilości kulek :-)

Jesli kupiłaś granulki z firmy Boiron to 2 "kule" :-) a jesli jest to lek np. z
                            DHU to taki maczek to 3-4 kuleczki

pzdr

Anna
                            • dorotek.k Re: ilośc kulek :-) 12.06.04, 17:56
                              dzięki, mam boirona więc 2 kule.
                              • beba2 Re: ilośc kulek :-) 12.06.04, 18:51
                                No i tak jak pisał Awinn - co trzy dni - czyli dziś bierzesz, jutro i pojutrze
                                nie i znowu, itd.
                                Jak znam życie to długo, długo trzeba zażywać. Ja bym nawet w miesiącach
                                liczyła. A gdzieś za miesiąc powinno już coś drgnąć.
                                Życzę cierpliwości :-)
                    • laliq Re: Cellulit 04.07.04, 20:13
                      martini, a możesz podać tytuły tych zagranicznych książek? jeżeli to angielskie
                      wydania, bo inaczej może trochę potrwać, zanim się połapie:)
    • fikusia Re: Cellulit 16.06.04, 17:45
      chciałam sie upewnić czy ciąża i kres karmienia piersią nie są
      przeciwskazaniami do stosowania aurum met.??

dzieki z góry za odp.
      • beba2 Re: Cellulit 16.06.04, 17:52
        Ani ciąża ani karmienie nie są z całą pewnością przeciwskazaniem do stosowania
        homeopatii w ogóle - nie tylko aurum :) I to jest w niej takie piękne. Sama
        pożerałam różne kulki w czasie ciąży i w okresie karmienia ( i na zakończenie
        laktacji też) i wszystko jest OK.
        No i można ją bezpiecznie stosować nawet u noworodków.
        • fikusia Re: Cellulit 16.06.04, 17:54
          super, dzięki :)
          • beba2 Re: Cellulit 04.07.04, 20:17
            Ale z drugiej strony z tak wysoką potencją to lepiej uważać, czasem organizm
            może gwałtownie zareagować, a jako że to było zalecane przez Awinna, a on
            zniknął, to my w razie tych mocnych reakcji nie będziemy umieli pomóc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka