Dodaj do ulubionych

Piasek w nerkach u kota

10.05.13, 17:53
Mój kot ma od dość dawna piasek w przewodzie moczowym,zwykłe leczenie pomaga na jakiś czas,potem problem wraca.Kot jest wykastrowany i zaczyna wtedy posikiwać w domu,proszę o podanie jakiegoś leku
Obserwuj wątek
    • akownik Re: Piasek w nerkach u kota 10.05.13, 19:39
      Czym karmisz kota?
      czy kot wychodzi na dwór czy przebywa tylko w domu.
      Czy myślisz, że twój kot ma problem tylko z nerkami?
      • alinka919 Re: Piasek w nerkach u kota 10.05.13, 20:29
        Kot przebywa tylko w domu,dostaje suchą karmę Mastery pro, puszkę np.Felix,wątróbkę rzadko.
        Czasami tak reaguje na stres,ale teraz nie ma powodu,najczęściej jest tak przy problemach z moczem.Ten problem wraca.
        • akownik Re: Piasek w nerkach u kota 10.05.13, 21:04
          Ja mam w domu dwa koty. Oba po kastracji, wychodzące na dwór.
          Nigdy bym im nie dał takiego jedzenia. Zresztą sama spróbuj żywić się sucharami, nawet jeśli mają w sobie tzw wszystkie składniki potrzebne do rozwoju organizmu.
          Zwróć też uwagę na to, że pomimo tego iż karma ta (według informacji na stronie internetowej tej karmy), ma chronić układ moczowy kota, to on i tak ma kłopoty. I to nie od dziś.
          Kot jest zwierzęciem jadowitym, łownym. Musi dostawać inny pokarm niż to co Ty mu dajesz.
          Ponieważ problem Twojego kota wygląda na chroniczny, to nie za bardzo nadaje się do rozwiązania na forum. Potrzeba też więcej informacji na jego temat.
          • alinka919 Re: Piasek w nerkach u kota 10.05.13, 21:32
            To znaczy co ma jeść?Ja raczej na myszy nie poluję.Kot jest spokojny,uczuciowy,lubi siedzieć na kolanach.Lubi jeść oliwki,mleko słodkie ale niewiele.Jest strachliwy,nie lubi w domu gości,powoli oswaja się z ludżmi.Lubi pić wodę prosto z kranu,śpi często w łóżku.Jest kotem ,który komuś zginął,potem przebywał w pani ,która przygarnia bezdomne koty.Proszę o pomoc nie chce go szpikować antybiotykami,a nie znam weterynarza homeopaty.Jeszcze jedno od poczatku,kiedy jest u nas ma pod górną łapką ranę -to już 5 lat,taki plac bez sierści,który wolno zarasta smaruje mu balsamem Szostakowskiego-czasem daje arnice-to tyle.
            • akownik Re: Piasek w nerkach u kota 11.05.13, 22:26
              Dolegliwość Twojego kota jest chroniczna. Nie nadaje sie do rozwiązania na forum.
              A i informacji też podałaś za mało.
              • wiktor.online Re: Piasek w nerkach u kota 12.05.13, 07:17
                Mozesz podac Lycopoduim 30CH, 3 kulki wrzuc do wody dla picia, jeden raz i napisz za 7-10 dni jakie beda zmiany.
                • akownik Re: Piasek w nerkach u kota 12.05.13, 10:03
                  Sposób podawania leku proponowany przez wiktor.online został skrytykowany nawet przez twórcę homeopatii jako nieodpowiedzialny. Mimo iż to właśnie Hahnemann pierwszy właśnie tak podawał leki homeopatyczne.
                  Piasek u Twojego kota nie powstał w wyniku braku lekarstwa w jego organizmie.
                  Lycopodium jest jednym z wielu leków, które można tu zastosować, ale wcale nie najważniejszym.
                • alinka919 Re: Piasek w nerkach u kota 12.05.13, 23:24
                  Wiktor bardzo dziekuję za odpowiedź.Kot dziś nie sikał poza kuwetą czy zakupić ten lek i mu podac mimo to?. Akownik twoja odpowiedź jest bardzo "drogocenna"-myslę zebyś dal sobie spokój z udzielaniem się na forum.W moim miescie nie ma homeopaty -weterynarza.
                  • wiktor.online Re: Piasek w nerkach u kota 13.05.13, 05:59
                    A to ten sam kot co z watku "sikająca kotka"? :)
                  • akownik Re: Piasek w nerkach u kota 13.05.13, 07:29
                    Jeżeli swojemu kotu nie zmienisz jedzenia, którym go karmisz to nigdy nie osiągniesz całkowitego, trwałego wyleczenia swojego kota.
                    Ta "świetna" karma nie uchroniła Twojego pupila przed chorobą. Szkoda, że tego nie zauważasz.
                    Jego choroba nie jest spowodowana tym, że kiedyś nie podawałaś mu Lycopodium.
                    To nie ja, tylko Hahnemann określił sposób leczenia proponowany przez wiktor.online jako nieodpowiedzialny, więc nie obrażaj się na mnie:)
                    • alinka919 Re: Piasek w nerkach u kota 13.05.13, 13:21
                      Wiktorze,to nie jest ten sam kot.Mój to facet,tamta kotka. Akowniku, sory poniosło mnie, a co mam mu dawać jeść,czy on to zaakceptuje?
                      • wiktor.online Re: Piasek w nerkach u kota 13.05.13, 14:37
                        Dobrze, daj Lycopodium.
                      • akownik Re: Piasek w nerkach u kota 14.05.13, 18:55
                        alinka919-przeprosiny przyjęte, ja się nie pogniewałem.
                        Mam inną koncepcję postępowania z Twoim kotem. ponieważ wygląda mi na to, że próbujesz tego co zaproponował wiktor.online, to ja sie wtrącać nie będę. Daj znać kiedyś ewentualnie na pocztę gazetową gdybyś chciała skorzystać z mojej pomocy.
                        Powodzenia:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka