Dodaj do ulubionych

infekcja u 2,5 latki

09.01.14, 19:51
Córka, 2,5 roku, "dobrze wyglądająca", miała przez 3 dni kontakt z chorym dzieckiem koleżanki mojej(gorączka kaszel) . Niestety zaczęły się i u niej jakieś objawy, najpierw po nocy ropiejące prawe oczko (byliśmy na kwaterach może zmiana otoczenia), kaszel najpierw mokry, w nocy sucha krtań, w ciągu dnia kaszel do połowy dnia suchy z podrażnioną krtanią (ale nie typowo szczekający) Dawałam Stodal i Malię i ACC mini. Coś się odrywało, ale jak nie podałam to chyba po południu więcej było kaszlu, bez odkrztuszania. Noc kolejna i znowu podrażniona krtań, z ciężkim oddechem. Oko oblepione niewielkimi strupkami. Apetyt bez zmian, zachowanie też. Przed pokazaniem się objawów - bladość twarzy i sińce pod oczami.
Obserwuj wątek
    • akownik Re: infekcja u 2,5 latki 09.01.14, 21:49
      I co w związku z tym?
      • isia79 Re: infekcja u 2,5 latki 09.01.14, 23:03
        Chciałabym podać pojedynczy lek, ale nie dobiorę go sama. Proszę o pomoc.
    • isia79 Re: infekcja u 2,5 latki 12.01.14, 22:06
      Kaszel raczej w ciągu dnia, w nocy pojedyncze zakasłania, kaszel mokry ze sporą ilością wydzieliny trudnej do odkrztuszenia. Dałam 2 x dz.antimonium tart. 5ch, ale doszedł katar, lepka trudna do wysmarkania wydzielina. Opukuję i tyle, ale chyba muszę na osłuchanie podjechać do pediatry. Niestety reszta dzieci zaczyna pokasływać, ale sucho. Dałam Stodal, ale bez zmian, nie mam takiej intuicji, żeby dobrać lek.
    • isia79 Re: infekcja u 2,5 latki 13.01.14, 11:02
      Wczoraj po spaniu kaszel, jakby wydzielina podrażniała, dałam droserę 9ch, przespała noc. Po wizycie u pediatry - zapalenie oskrzeli i....bateria leków + inhalacje. Oczywiście nie mam zamiaru tego kupować, ale nie mam pojęcia co dawać.
      • dorciaka Re: infekcja u 2,5 latki 21.01.14, 12:09
        Ja w takich przypadkach dawałam dziecku Tarphendreel, ale to lek złożony.
      • hubasek23 Re: infekcja u 2,5 latki 22.01.14, 20:25
        Masz rację, nie wykupuj leków, przecież zapalenie oskrzeli to nic takiego. Jeśli Ci się dziecko udusi, zawsze zostanie Ci w domu dwójka! Przestańcie się czasami zachowywać jak Zielono Świątkowcy, którzy twierdzą, że jeśli się przyjmie krew bądź narządy innego człowieka, nie zostaniecie zbawieni!! Czasami człowiek potrzebuje czegoś, co jest wbrew drugiej osobie. Ty, jako matka, powinnaś wiedzieć co w tej chwili jest najlepsze dla Twojego dziecka, nie dla Twoich ambicji!!! Czasami homeopatia to nie wszystko! Tyle!
    • tenisistka0-4 Re: infekcja u 2,5 latki 23.01.14, 16:26
      Ja tradycyjnie na takie infekcje zawsze podaje dzieciom L 52 - na poczatku inekcji co 2 godziny (w przypadku małego dziecka 2-3 lata to z 10 kropli).dobrym syropem ktore moje dzieci bardzo lubia jest phytotux -pomaga na takie napady kaszlu np.w nocy.ostatnia sprawa to masc Bryonia -robiona ,kupuje ja w centrum homeopatii -dziala jak banki -trzeba smarowac klate,plecy i nogi.
      pozdrawiam
    • karo.la33 Re: infekcja u 2,5 latki 23.01.14, 22:06
      ja stosowałam u dziecka na wszelkie infekcje ossciloccocinum pomagało raz w większym raz w mniejszym stopniu ale ja jestem przekonana o skuteczności homeopatii i braku działań niepożądanych u dziecka robiąć zaupy na stronie apteki czerwonej widziałam że mają w rewelacyjne cenie
      • her.majesty.bonzee Re: infekcja u 2,5 latki 23.01.14, 22:09
        Boze jak ja tesknie za internetem sprzed 15 lat. zadnych spamerow, idiotow, poziom dyskusji praktycznie akademicki, kultura, takt... ech to juz se nie wrati...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka