Dodaj do ulubionych

zmiana leków

13.10.14, 11:27
Witam,
wiem, że leki przepisuje lekarz homeopata, wiem, że nie znacie mojego dziecka, ale mimo to liczę na poradę, gdyż na kolejną wizytę u lekarza już mnie po prostu nie stać w tym tygodniu.
Byłam z córką w czwartek u homeopaty z problemem zatkanego nosa. Katar nie spływał jak zwykle tylko cały czas "siedział" w zatokach, dostałyśmy sinusit i engystol. Po czterech dniach już jej nie zatyka, może normalnie oddychać. Katar się kończy, tylko zmienił się teraz w ten co zwykle - spływający i powodujący nocny kaszel. Nie wiem więc czy mam jeszcze kontynuować zalecone leczenie czy zmienić je na takie, które zwykle nam zaleca pani doktor w przypadku takich objawów czyli Kalium sulfur 15 i Sante Herba.
Obserwuj wątek
    • akownik Re: zmiana leków 13.10.14, 14:10
      Słusznie się domyślasz, że nie można dać odpowiedzi na pytanie o zmianę leków. Nie znamy twojego dziecka.
      • blaue777 Re: zmiana leków 13.10.14, 14:37
        Rozumiem, nie wiem tylko, czemu ma służyć to forum, skoro i tak zawsze odsyłasz do lekarza, a czasem nie można się z nim skontaktować, umówić, albo po prostu nie ma się pewności, czy dobrze leczy, w końcu chyba są zarówno dobrzy, jak i mniej dobrzy homeopaci? Wiem, że leki zmienia się w zależności od objawów, wiem jakie leki zaleciłaby moja dr, nie wiem tylko, czy można od razu na nie przejść, czy trzeba jeszcze przez jakis czas kontynuować leczenie starymi po ustąpieniu objawów. To są chyba ogólne zasady homeo, a nie konkretnie mojego dziecka.
        • akownik Re: zmiana leków 13.10.14, 15:22
          To prawda, że leki się zmienia. Ale trzeba znać objawy. To co opisałaś to jak dla mnie jest za mało. Ja nie wiem jakie leki zaleciłaby twoja homeopatka.
          Nie odesłałem do lekarza. Napisałem, że podałaś za mało informacji o dziecku.
          Najpierw trzeba przeprowadzić wywiad homeopatyczny.
          A forum na pewno nie służy leczeniu kogokolwiek. Nawet żeby cokolwiek zasugerować, to trzeba wiedzieć więcej niż to co tu napisałaś.
          Jedyną ogólną zasadą homeopatii jest prawo podobieństwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka