gooska 14.11.04, 13:39 Witam, mojemu chlopakowi odkad tylko zrobi sie chlodniej wyskakuja w kacikach us zajady, teraz ma tez pod nosem. Czy cos poradzicie? gooska Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
very_martini Re: zajady 14.11.04, 13:45 a że tak o dietę zapytam...? Niehomeopatycznie co prawda, ale przyczyną zajadów jest grzybek, więc może warto zmienić sposób odżywania na mniej grzybo-przyjazny. Jest ponoć taki preparat na zajady, podobno przyzwoity, ale ja jestem za tym, żeby zająć się tym grzybem, byle nie antybiotykami przeciwgrzybicznymi, bo to droga doniką. Oczywiście, może być też tak, że te zajady to po prostu efekt bardzo wrażliwej na zimno skóry - tylko wtedy trzeba odróżnić, czy to zajady, czy pęknięcia naskórka, które popularnie naztwa się zajadami. Mam nadzieję, że nie namąciłam;) 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
gooska Re: zajady 14.11.04, 13:57 :) grzybka mamy na pewno tzn ja mam candide :) i gromkowca mamy oboje tzn mielismy zanim przerwalam terapie a teraz nie mam zamiaru brac antybiotykow i walcze z tym w inny sposob. dieta? spozywamy raczej malo cukru a bardzo duze ilosci czosnku w roznych postaciach. pamietam, ze odkad go znam to zawsze jak robi sie chlodniej to ma zajady i wieczny katar a pod nosem wieczny strupek. Mysle, ze to zajady :) Odpowiedz Link
aniapatryk Re: zajady 16.11.04, 13:09 jesli moge podpowiedzieć niehomeopatycznie:), to zajady znikły u mojego 2 letniego synka po podawaniu przez kilka dni drożdzy w tabletkach. Drożdze to wit B głównie i ona pomaga na takie schorzenia. Odpowiedz Link