Dodaj do ulubionych

bóle stawów barkowych

10.12.04, 10:59
Pomóżcie wyleczyć cierpiącego męża 36-latka. Przypuszczamy, że to RZS ale nie
mamy pewności. w wieku kilkunastu lat miał gorączkę reumatyczną, w wieku lat
16 nawrót choroby reumatycznej i usunięto mu migdały. Zaczął się cały cykl
chorób autoagreaywnych: zaawansowana alergia pokarmowa i wziewna/obecnie
leczona biorezonansem wspomaganym homeopatią/ zaburzenia krzepiwości
krwi/nazwa choroby od nazwiska HENOH nawet nie umiem jej zapisać syndrom
Scheinleina - Henoha - jakoś tak/ Od pół roku bola go stawy barkowe. Zaczęło
się od prawego, dostał trzy "blokady" ale dalej boli. Ból ogranicza ruch nie
ma możliwości podniesienia czegoś, próbuje ale cierpi. Co ja mam robić? Jak
Mu pomóc?
Obserwuj wątek
    • very_martini Re: bóle stawów barkowych 10.12.04, 12:23
      Homeopata! Ja innego wyjścia nie widzę, poza może tym, że można coś zasugerować
      objawow, kiedy ten ból się natęża -w końcu ile można w siebie ładować leki
      przeciwbólowe. Ale będę krzyczeć - do homeopaty, najchętniej do klasyka, albo do
      sprawdzonego nie-klasyka. Homeopatia bardzo dobrze sprawdza się w przypadku
      chorób przewlekłych, szczególnie wtedy, kiedy dolegliwości nakładają się na
      siebie. Medycyna akademicka nie jest w stanie ogarnąć całości i prawdopodobnie
      każda olegliwość jest leczona osobno - a właściwie tłumiona osobno.
      Homeopatycznie można to załatwić raz a dobrze, choć, oczywiście, nie w 2 tygodnie

16%VOL
      22%VAT

• akownik Re: bóle stawów barkowych 10.12.04, 13:09
        zaczne od tego,ze mozliwe jest wyleczenie reumatyzmu nie tylko w dwa
        tygodnie,ale nawet w tydzien.i to nie sa zarty i nie sa to historie znane mi ze
        slyszenia, tylko z wlasnej praktyki.nie znaczy to oczywiscie,ze tak bedzie w
        przypadku twojej roodziny.koniecznie pojdz do homeopaty.jednakze w przypadku
        jakiejkolwiek alergii zawsze warto przyjmowac POUMON HISTAMINE 15CH jedna dawke
        co tydzien.lek ten jest skuteczny zarowno w przypadku alergii wziewnej jak i
        pokarmowej.poza tym nie zapomnij,ze w takim przypadku nalezy wykluczyc pokarmy
        alergotworcze,np mleko krowie i jego przetwory,czekolada,jaja kurze i wiele innych.
        • cogitek Re: bóle stawów barkowych 10.12.04, 14:29
          akownik bardzo ci dziękuję. alergenów było ponad 50 zdiagnozowanych za pomocą
          rezonansu i w ten sposób leczonych - skutecznie. jeszcze wiele przede mną w tej
          kwestii. Na razie dobija nas ten bark. wyniki laboratoryjne właśnie odebrałam.
          wszystko jest w normie tylko we krwi jest niewłaściwa ilość komórek
          kwasochłonnych - 7 nie wiem czy? w polu widzenia? to może być obiaw alergizacji
          jek twierdzi lekarz rodzinny. co do barku to tylko leczenie zachowawcze, bo to
          stan zwyrodnieniowy.
          na razie smarujemy te barki maścią zell-t co jeszcze mogę zastosować? Mam swego
          homeopatę ale nie wiem czy jest klasykiem czy innym. najczęściej stosowane leki
          to te z firmy SAMUM
          • akownik Re: bóle stawów barkowych 10.12.04, 14:45
            chyba to tu na tym forum czytalem o kims komu biorezonans pomogl tylko
            chwilowo.dlatego dalej sugeruje poumon histamine niezaleznie od innych lekow.o
            kuracji sie nie wypowiadam.macie swojego homeopate i to on zna najlepiej twojego
            meza/no-oprocz ciebie-oczywiscie/.jawiem o nim zbyt malo.
        • cogitek Re: bóle stawów barkowych 10.12.04, 14:51
          AKOWNIK czy stosowanie POUMON HISTAMINE 15CH jest zasadne w sytuacji gdy
          reakcja alergiczna bywa czasami bardzo gwałtowna i objawia się obrzękiem
          krtani, trudnościami w oddychaniu. podawana była wówczas dożylnie pfenazolina
          ( przepraszam za błędny zapis), wapno i hydrokortizon. Teraz wiem, że ten
          ostatni był głupim rozwiązaniem ale tak było. za wszelką cenę unikamy leków
          sterydowych. jak zaczynaliśmy leczenie, to mąż nie był uczulony na solonego
          kurczaka, soloną wieprzowinę, sok jabłkowy z własnych jabłek i wodę mineralną.
          wszystko inne powodowało mniej lub bardziej dotkliwe reakcje. Teraz wrócił do
          wielu pokarmów. nie jada marchwi, pomidorów, żadnego rodzaju kaszy, cynamonu,
          kminku, pora, selera 9reaguje nawet na jego zapach) czy w tej sytuacji podawać
          POUMON HISTAMINE 15CH??? Ile ten specyfik może kosztować?
          • akownik Re: bóle stawów barkowych 10.12.04, 16:02
            podawanie POUMON HISTAMINE 15CH jest zasadne przy kazdym rodzaju alergii.to lek
            homeopatyczny ktory moznaby okreslic/choc to niezbyt precyzyjne/jako lek
            likwidujacy alergie.nie powinnas zaplacic wiecej jak 9 zl i ma ci to wystarczyc
            na co najmniej kilkanascie tygodni leczenia.najtaniej wychodzi wtedy gdy lek
            jest robiony przez laboratorium apteki z SYCOWA.
            • cogitek Re: bóle stawów barkowych 10.12.04, 21:20
              Wielkie dzięki za ułatwienie sprawy alergii a co z barkami??? Pozdrowionka.
    • very_martini Re: bóle stawów barkowych 10.12.04, 18:00
      A ja z ciekawości, Cogitku, jakie homeokulki dostawał Pan Mąż do tej pory?

16%VOL
      22%VAT

• cogitek Re: bóle stawów barkowych 10.12.04, 21:18
        kolejność podawanych przeze mnie leków jest przypadkowa. były to zestawy
        podstawowe i dawki przypominające, nigdy nie było granulek - fortakehl D5,
        petroleum, galium hell, sankombi D5, mukokehl D5, sanukehl strept D5, sanukehl
        pseudomonas D5, recaverin D4 ale nie były one stosowane w bezpośrednim leczeniu
        alergii chodziło o zmniejszenie pałeczki ropy błękitnej w organiżmie lub
        paciorkowca powodującego naskórne zmiany grzybiczne. O zlikwidowanie pasożytów
        przewodu pokarmowego. Martini - Czy słusznie wyczuwam w twoim komunikacie
        ironię? Uwierz mi, że jestem bardzo zdyscyplinowaną pacjętką. nie idę do
        gabinetu po to, by za chwilę podważać autorytet lekarza. Alergia nie jest już
        tak dotkliwa. Teraz problem to bół barków. Chcę wiedzieć, zanim podejmę
        długotrwałe leczenie mężą, czy stać mnie na to. Bo jeśli mam je zacząć, by za
        chwilę z niego rezygnować, byłaby to istna głupota.
    • renata-lisieca Re: bóle stawów barkowych 21.07.17, 15:33
      Moim zdaniem te stawy to warto skonsultować ze specjalistą. Ja chodziłam do Reha Pro w Krakowie i mogę polecić ten gabinet z czystym sumieniem, może i mężowi pomoże.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka