Dodaj do ulubionych

7 x homeo i nic

27.06.05, 17:35
Mój synek wziął ostatni chyba z siedem róznych leków homeo i nic..pod koniec lała mu się z nosa
źółta ropa, a ja błagałam o antybiotyk. Nie pomógł arszenik i chyba po nim obsypał sie wysypka a la
kaszka manna, no i w nocy koszmary i płacz. Homeopatia zaczyna mnie przerażać...
Mimo, że usiłuję leczyc go tak od dłuzszego czasu to doktor raczej nie trafia, choc to chwalony tu
doktor...
b
Obserwuj wątek
    • patchwork30 Re: 7 x homeo i nic 27.06.05, 18:16
      W jakich potencjach byly te leki? I jak czesto?
      • blum Re: 7 x homeo i nic 27.06.05, 19:34
        A znasz sie na tym? leki zaordynował doktor K., któremu raczej wierze, choć trafia 1 na 3 choroby, no
        ale był teź sprawcą kilku cudownych ozdrowień...
        Iodum CH 9 co 15 min. 1 g
        sulfur 30ch
        Allium cepa 9 ch
        Ipeca 30 ch
        ant arsen D8 - makabryczna wysypka
        Brał tez kiedyś opisywane tu jako lek wstrzasajacy phosphorus C 1000 - i stał się cud, ale to było raz
        Generalnie po porzedniej kuracji dziecko kochane i spokoje jak anioł budziło mi sie w nocy przerazone
        i z płaczem
        Jestem ciekawa co o tym myslicie...Czy to jakieś duze i grożne stężenia?
        Moje dziecko jest niezwykle wrażliwe na zmiany temeperatury, nie ma mowy o hipermarketach,
        lodowiskach, klimie, ogrzewaniu w aucie
        b.

• patchwork30 Re: 7 x homeo i nic 27.06.05, 20:31
          > Iodum CH 9 co 15 min. 1 g
          > sulfur 30ch
          > Allium cepa 9 ch
          > Ipeca 30 ch
          > ant arsen D8 - makabryczna wysypka
          > Brał tez kiedyś opisywane tu jako lek wstrzasajacy phosphorus C 1000 - i stał
          się cud,

Co to byl za cud po fosforze? Czy dziecko dostalo go jednorazowo? Dlaczego
          lekarz nie podal srodka ponownie, skoro on tak dobrze dzialal?

> Generalnie po porzedniej kuracji dziecko kochane i spokoje jak anioł budziło
          mi
          > sie w nocy przerazone
          > i z płaczem

Po ktorym srodku bylo to przerazenie w nocy? Po arszeniku? Po zle dobranym
          srodku tak sie niestety moze zdarzyc:-(

> Jestem ciekawa co o tym myslicie...Czy to jakieś duze i grożne stężenia?

Poza fosforem, byly to raczej nizsze potencje. Ale lekarz skacze to tu, to tam.
          Gdzie arszenikowi do sulfuru. Raz daje niska potencje, innym razem bardzo
          wysoka. Ech... cos mi sie to nie widzi.

> Moje dziecko jest niezwykle wrażliwe na zmiany temeperatury, nie ma mowy o
          hipermarketach, lodowiskach, klimie, ogrzewaniu w aucie

A co sie dzieje po tych zmianach temperatury?
        • very_martini Re: 7 x homeo i nic 27.06.05, 21:47
          Nie rozumiem. Skoro po fosforze stał się cud, to czemu się odstał? To lek
          wstrząsający jak dla kogo:)
          A ta ropa to w jakich okolicznościach się lała?

16%VOL
          22%VAT
          • blum Re: 7 x homeo i nic 27.06.05, 22:43
            fosfor dostał na jakies zaczynajace sie przeziebienie, cud to to , ze nie skonczyl sie antybiotykiem i
            kaszlem przez miesiac.
            Nie wiem czemu nie fosfor.
            Ostatnia kuracja - kaszel suchy, katar biały ale tak sie zawsze zaczyna i potem po nocy albo juz w nocy
            jest zapalenie oskrzeli.
            1. allium cepa przez 2 g - rozkaszlał sie
            2. iodum przez 2 g - bez zmian

4. oj rozkasłany i chory - ipeca 30 ch ---kaszel zmienia sie na wilgotny, odkrztuszana flegma, taki jak
            u niego po 1 tyg. antybio.
            I tu sie chyba zaczal budzic w nocy, chyba...
            1 dzien Ipeca co 1 g.
            2 dzien Ipeca kilka razy na dzien
            3 to samo
            I nagle zólta ropa z nosa, kaszel jakby sie gotowala flegma w plucach,
            4 zapalenie spojowek, doktor obejrzal jeszcze raz, ale zapomnial zajrzeć do gardla!
            zapach ropy ze wszystkich otworów ciałka, tak bym to okresliła, ale podobno nic w oskrzelach dostal
            arszenik

6 dzien dostal antybiotyk bo mial okropne gardlo, zapalenie spojowek i zapalenie oskrzeli do
            wysluchania uchem.
            po arszeniku pokryl sie kasza manna i uwaga!! na kazdej łopatce , symetrycznie i na krtani miał
            czerwony placek wielkosci dloni dziecka.
            Co wy na to?
            A tak wogóle to najlepsze wraźenie zrobiła na mnie silicea i tuberculina LM 6 i 12.
            b.
            • very_martini Re: 7 x homeo i nic 27.06.05, 23:28
              Ta wydzielina z nosa byla moim skromnym zdaniem fantastycznym oczyszczaniem
              organizmu, choć zapewne obrzydliwie wyglądała, nie trzeba było jej tłumić. Katar
              sam w sobie jest nieszkodliwy, ja na przykład swoich katarów w ogóle nie leczę,
              czy homeo, czy nie homeo.
              Niestety, nie mam czasu teraz się rozpisywać, ale jeszcze coś kiedyś dopiszę.

16%VOL
              22%VAT
              • blum Re: 7 x homeo i nic 27.06.05, 23:51
                napisz, napisz
                była okropna, lekarka powiedziala, ze to plynie po gardle i go zalewa...
                doktor o tym wiedział i kazał psikac sterimarem - nie homeo, a antymonium arsenikum d8 czy to
                tlumienie???
                a wysypka magiczna??wygladała jak jakies homeo stygmaty...

very_martini napisała:

> Ta wydzielina z nosa byla moim skromnym zdaniem fantastycznym oczyszczaniem
                > organizmu, choć zapewne obrzydliwie wyglądała, nie trzeba było jej tłumić. Kata
                > r
                > sam w sobie jest nieszkodliwy, ja na przykład swoich katarów w ogóle nie leczę,
                > czy homeo, czy nie homeo.
                > Niestety, nie mam czasu teraz się rozpisywać, ale jeszcze coś kiedyś dopiszę.
                >
                > 16%VOL
                > 22%VAT
        • blum zmiany temperatury 27.06.05, 22:48
          wiesz, kaszlnie raz, dwa wieczorem niby nic a potem od 24 kaszle cała noc sucho i jakby psio, ale nie
          jestto zapalenie krtani, wysiadzie z samochodu i juz woda z noska leci.
          Figloraju nie cierpi - choroba murowana.
          generalnie moje dziecko sie nie przeziebia tylko po 1 dniu kataro-kaszlu z którym inne dzieci mogą
          chodzic tygodniami do przedszkola no jest juz chory - rozkaslany, zasmarkany, choć bez goraczki.
          Doktor K. i tak spowodował, ze nie jest chory co miesiąc, ale co 2-3, a nawet 4 m.
          b

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka