Dodaj do ulubionych

dziwne bóle

29.08.05, 15:16
drogi Akowniku,

może Ty mi pomożesz, od kilku miesięcy meczą mnie dziwne bóle brzucha a
dokładniej nadbrzusze z prawej strony, plecy (opasający ból dookoła całego
tułowia) dodatkowo t.z.w. lużne stolce, niestrawności (lekarze zwią to
zespołem drażliwego jelita), bóle i zawroty głowy (na karku i głowie
nieznacznie powiększone węzły chłonne).
byłem trzy razy w szpitalu na badaniach zrobiono tomografię komputerową
brzucha wszystko oki, czyli bez zmian, podejrzewano bolerioze lub
neurobolerioze - zrobiono rezonans głowy i testy na płynie rdzeniowym i krwi
trzy razy wszystko ok - tylko jeden wynik był dodatni (piewrszy), dalej się
źle czuje mam zawroty głowy, cierpnięcie prawego boku oraz kłucie z tyłu
głowy w miejscy powiększonego węzła chłonnego (powiększył mi się on po
silnych antybiotykach), dodatkowo wyszło coś jak tężyczka (badanie na
mięśniach bo w krwi wszystko oki)

Lekarz homeopata - dał mi arsenicum album 1000 oraz borelioze d200.

Co byś mi zaproponował - czy to jest dobre leczenie - część objawów powoli
ustępuje - ale ból głowy jest ciągle ten sam.

liczę na Twoją pomoc

Arek
Obserwuj wątek
    • akownik Re: dziwne bóle 29.08.05, 20:15
      Nie znam leku o nazwie borelioza d200.Pewnie pomyliło Ci się z Borelia D200?
      Byłeś ugryziony przez kleszcza?Homeopatia ma na tę chorobę kilka leków.Wydaje
      się jednak,że homeopata dał dobre leki skoro niektóre z objawów zaczęły ustępować.
      Jak dawno rozpocząłeś leczenie homeopatyczne?
      Ja nie zaproponuję nic innego bo praktycznie nic o Tobie nie wiem.
      Daj na razie szansę swojemu lekarzowi.
      • ag170274 Re: dziwne bóle 30.08.05, 08:08
        witam,

własnie tak borelia - pomyłka. ugryzienia nie pamietam napewno przez ostatnie
        10 lat napewno mnie nie ugryzł. Leki homeopatyczne dostałem jakieś 3 tygodnie
        temu, jest zmaczna poprawa, ale bardzo boli mnie głowa.
        Wiem, że lekarz chce mi pomóc :) czekam z niecierpliwością na dalsze efekty
        leczenia.

pozdr.
        A.
        • akownik Re: dziwne bóle 30.08.05, 10:51
          Czy ten ból głowy był już przed podaniem leków?Czy po podaniu zmienił się choćby
          troszeczkę,choćby na chwilę?Nie mogę nic zasugerować bo nie wiem nic o rodzaju
          bólu,jego przebiegu,usytuowaniu...Mówiłeś o nim lekarzowi?
          • ag170274 Re: dziwne bóle 30.08.05, 12:12
            ból był przed podanie leków, po podaniu troche osłabł, teraz miałem punkcje
            kręgosłupa i od kilku dni pojawiły sie dodatkowe bóle głowy wynikające z tego
            badania, widze że te dolegliwości nasilają się co 4 tygodnie jak z zegarkiem w
            ręku.
            aż z bólu robi mi się niedobrze.
          • ag170274 Re: dziwne bóle 30.08.05, 12:12
            ból był przed podanie leków, po podaniu troche osłabł, teraz miałem punkcje
            kręgosłupa i od kilku dni pojawiły sie dodatkowe bóle głowy wynikające z tego
            badania, widze że te dolegliwości nasilają się co 4 tygodnie jak z zegarkiem w
            ręku.
            aż z bólu robi mi się niedobrze. - chciałbym dodać nie pomagają środki
            przeciwblowe - ketanol nic a nic
            • akownik Re: dziwne bóle 30.08.05, 21:22
              Jak dla mnie to ciągle za mało informacji.Co o tych bólach sądzi lekarz?
              • ag170274 Re: dziwne bóle 31.08.05, 08:05
                wlaśnie wszyscy rozkładają ręce i nik nic nie wie,
                • akownik Re: dziwne bóle 31.08.05, 10:18
                  Spróbuj opisać taki ból.Czy to jest uczucie ściskania czy rozsadzania,miejsce
                  występowania,kiedy się pojawia.Masz skłonnośc do wymiotów?Co pomaga zmniejszyć
                  jego natężenie?Itd...
                  • ag170274 Re: dziwne bóle 01.09.05, 09:43
                    witam,
                    drogi Akowniku,
                    bóle są bardzo dziwaczne i szalejące po całym ciele a więc:
                    - drętwienie prawego boku - przeszkadza pas samochodowy - wątroba nie jest
                    powiększona ucisk na narządy nie sprawia bólu tomograf komp. wszystko ok;;
                    - uczucie pieczenia, kłucie, drętwienie pod żebrami i opasując dookoło tułowia,
                    - pieczenie, kłucie pod pachami, boli tak jakbym wciskał sobie palce głęboko w
                    pachę;
                    - bywają bóle jądra tak jabym się uderzył, pachwiny;
                    - silne bóle głowy - rozsadzające czaskę przy schylani i gwałtownym kręceniem
                    głowy, uczucie kłucia potylicy tak jakby węzły chłonne bolał (minimalnie
                    powiększone po antybiotykach od 3 miesięcy takie groszki, fasolki); - rezonans
                    głowy ok;
                    - bywają dni, że mam strasznie obolały kark oraz kręgosłup sztywny;
                    - dzine uczucie tak jakbym sie dużo nachodził stawy kolanowe czuje;
                    - biegunki, luźne stolce - jelito nadwrażliwe; niestrawności w stolcu;
                    - bywały bóle - uderzenia w nocy w głowe jakby dechą co mnie budziło; pieczenie
                    silne pleców i szyji, efekt lania kwasu po plecach, boleść jednego kręgu na
                    wysokości mostka (nasilony przy braniu w szpitalu silnech antybiotyków)
                    naszczęście od kilku tygodni już nie ma;
                    - silne zawroty głowy, płynięcie, mijają i się pokazują;
                    - osłabienie bezsennośc - bywa;
                    - po leczeniu antybiotykami zapiekło mnie bardzo po plecach, póżniej
                    przeszywający ból z prawej strony w nadbrzuszu, silne biegunki z
                    niestrawnościami strata 15kg wagi - w szpitalu dwa tygodnie na kroplówkach,
                    póżniej dieta przez 2 miesiące i powoli zaczynam trawić,

podejżenia bolerioza neurobolerioza ( jeden test IGg dodatni, trzy testy ujemne
                    również z płynu rdzeniowego), tężyczka ( badanie na mięśniach wskazało na to), -
                    wszystkie wyniki sa super, podniesione miałe trójglicerydy i cholesterol, ob
                    itd ok; enzymy trzustkowe, wątrobowe itd ok;

byłem w trzech szpitalach (wewnętrzny, gastrologiczny i neurologiczny) leczyli
                    mnie na trzustke, na wątrobe, (wykryli malutkie uchyłki na esicy - przeleczyli);

dalej dokuczają mi zawroty i silne bóle głowy, i nie wiem co mam zrobić i to
                    jakiego lekarza iść??

za dwa tygodnie będę tatą i bardzo chcę już być silny i zdrowy!!!
                    ale nie wiem co z tym zrobić.

p.s.
                    po punkcji kręgosłupa bardzo rozsadzało mi głowę jak chodziłem i siedziałem
                    trwa to już 10 dni i mam nadzieje, że minie.

mam uczucie jakby coś żarło mnie w środku.

pozdr.
                    A.

• akownik Re: dziwne bóle 01.09.05, 09:50
                      napisałeś:mam uczucie jakby coś żarło mnie w środku.
                      cóż to oznacza?
                      • ag170274 Re: dziwne bóle 01.09.05, 09:53
                        :) tak - mam uczucie obolaych i dzienie drgających mięśni i żeber,
                        • akownik Re: dziwne bóle 01.09.05, 10:24
                          Napisz coś więcej o sobie,waga,wzrost,choroby jakie kiedyś
                          miałeś/płuca,skóra,oskrzela itp/.Przeczytaj wątek o skazach,może coś pasuje do
                          Ciebie.Jestem w trudnej sytuacji bo już jesteś pod opieką homeopaty a ja nie
                          chciałbym mieszać swoimi przypuszczeniami na odległość.Ale spróbuj opisać siebie
                          dokładniej,tak jak to było u homeopaty.
                          • ag170274 Re: dziwne bóle 01.09.05, 10:37
                            - 31 lat;
                            - waga obecnie 85kg;
                            - nigdy nie chorowałem - raczej grypa, angina ale sporadycznie raz na dwa trzy
                            lata;
                            - mam dużo znmion na ciele;
                            - kaszel bywa przy przeziębieniach;
                            - płuca zdrowe - prześwietlenia ok;
                            - ostatni początek roku troche nerwówki, pogrzeby, cięzkie choroby
                            najblizszych, ciąza żony - po tym się to zaczeło;
                            bardzo mnie zdziwiła ta borelka jako diagnoza.
                            jasne poczytam?
                            homeopata - mówi mi, że to może być na tle emojonalnym- czy to prawda?? - po 6
                            miesiącach walki o zdrowie teraz to już może i tak
                            • ag170274 Re: dziwne bóle 01.09.05, 10:48
                              pasuje mi
                              - TUBERKULINIZM bo miewam skoki temperatury, osłabienie,wyjątkowo duża
                              zmienność symptomów;
                              - PSORA - biegunki, migreny, osłabienie, znamiona liczne

te dwa mi pasują
                              • ag170274 Re: dziwne bóle 01.09.05, 10:51
                                jako głowny lek homeopatyczny dostałem arsenikum album 1000 (5 granulek 3
                                tygodnie temu) i na bóle głowy Arnica 9 (5 granulej rano i wieczorem od dwóch
                                dni), dodatkowo borelia d200 (5 granuek) dwa tygodnie temu
                                • akownik Re: dziwne bóle 01.09.05, 12:00
                                  Arsenicum jest lekiem działającym kilka tygodni.I dopóki nie pojawiają się
                                  całkiem nowe objawy,a masz tylko "stare"/choćby nawet bardziej nasilone/,to nie
                                  należy go powtarzać ani podawać nowego leku.
                                  Wiem,że łatwo mi to mówić,ale spróbuj jeszcze poczekać.Kiedy następna wizyta u
                                  lekarza?
                                  • ag170274 Re: dziwne bóle 01.09.05, 12:12
                                    4 tygodnie po zastosowaniu, ale jestem cały czas w kontakcie telefonicznym;
                                    • ag170274 Re: dziwne bóle 01.09.05, 12:17
                                      lekarz powiedział, że wszystko jest na dobrej drodze, po tym leku powróciły mi
                                      stare dolegliwości, których już dawno nie miałem - za tydzień mam zadzwonić
                                      • akownik Re: dziwne bóle 02.09.05, 08:18
                                        Najlepiej więc jeszcze poczekać.
    • mama.mimi Re: dziwne bóle 28.10.05, 15:25
      Przepraszam, że się wtrącam, ale jak słyszę o bólach brzucha, biegunkach to od
      razy czerwona lampka mi się zapala i zastanawiam się ,czy to nie kandidoza
      czasem?
      Zajrzyj tutaj:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=30155
      • ag170274 Re: dziwne bóle 12.11.05, 20:01
        wielkie dzięki, tarczyce mam oki, z tego co mi znaleźli to bolerioza
        • akownik Re: dziwne bóle 12.11.05, 23:19
          ag 170274,napisałeś:"z tego co mi znaleźli to bolerioza".Może miałeś na myśli
          chorobę o nazwie:borelioza,zwykle przenoszoną przez kleszcze.Jeśli tak,to
          homeopatia jest tą metodą leczenia,która może pomóc Ci się z niej wyleczyć.
    • wandapiekut Re: dziwne bóle 12.11.05, 02:59
      A sprawdzałeś poziom hormonów tarczycy? Przy niedoczynności moą być tego typu
      objawy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka