hkobus 12.09.06, 10:28 Nadzor apteczny wycofal leki z Sycowa. Powod: apteka nie moze sprzedawac aptece,a Jedlinowski zmienil sie w Apteke pod waga. Mozna zamawiac bezposrednio u producenta, ale nie w aptekach. Szkoda...Świetne leki. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marciszonka Re: leki z Sycowa wycofane 12.09.06, 10:37 Skąd te wieści? Do bzdur w tym kraju już się przyzwyczaiłam, ale to, ze firma produkująca leki i sprzedająca je nie moze ich sprzedawać w innych aptekach..? hmmm... To proponuję wycofać wódkę ze sklepów, bo jak Polmos ma sklep firmowy no to przeciez w myśl tej logiki nie powinna być sprzedawana nigdzie poza tym sklepem. I zioła Herbapolu też, bo sytuacja identyczna. Odpowiedz Link
hkobus Re: leki z Sycowa wycofane 12.09.06, 10:55 Bylam wczoraj w aptece na Pereca, dzwonilam do apteki z Hali Mirowskiej, w Wawie. Producent jako taki moze sprzedawac, ale apteka - aptece nie. A leki sa firmowane: Apteka pod waga, to fakt. A ze przepis jest bzdurny, to tez fakt. Ktos ma lepszy lobbing. Odpowiedz Link
elpasz Re: leki z Sycowa wycofane 12.09.06, 12:37 Dzwoniłakm do apteki w Marcpolu, to samo. Gdzie teraz będziemy kupować? Wysyłka z Sycowa nawet 1 leku za 7 zł kosztuje 23 zł.!!! Odpowiedz Link
kitka20061 Re: leki z Sycowa wycofane 12.09.06, 22:13 A po czym sądzisz że Leki z Sycowa są świetne? Czy uważasz że są lepsze od Boirona czy DHU? Ja w nie nie wierzę (i nie tylko ja). Może powód błahy, ale skleiły mi się na kamień po kilku tygodniach od zakupu. A trzymałam je w tym samym miejscu co innych firm (ciemnym i chłodnym). Odpowiedz Link
virginia1 Re: leki z Sycowa wycofane 13.09.06, 17:20 w mojej aptece można nabyć leki z Sycowa i nic nie wiedzą na ten temat,.... a sprzedają ich bardzo dużo Odpowiedz Link
anda8 Re: leki z Sycowa wycofane 13.09.06, 17:35 w mojej też mozna, ale nie pytałam, czy to prawda, co piszecie Odpowiedz Link
beba2 Re: leki z Sycowa wycofane 13.09.06, 21:24 To, ze Ci się skleiły to akurat świadczy na ich korzyść. Są duzo lepiej nasączone substancją toksyczną/leczniczą, niż pozostałych firm. Odpowiedz Link
kitka20061 Re: leki z Sycowa wycofane 14.09.06, 23:49 To jak mam je teraz wydobyć z opakowania, rozbić młotkiem? Bo przecież w ręce nie można brać. Jakos mnie nie przekonuje Twoja wypowiedź i nadal upieram się przy swoim. Odpowiedz Link
hkobus Re: leki z Sycowa wycofane 14.09.06, 09:48 sycow w porownaniu w Boiron, czy inny koncern, to po prostu Slow Food: robiony recznie, rzetelnie etc. jedyne co nie pasuje to to, ze jest rowniez tanszy i wkieszy wybor. gdzie kupujecie leki w wawie? W hali MArcpolu juz koncowka, dokupilam na zapas, ale nie mieli calcarea zadnej potencji, a to lek na moje dziecko. Na Pereca juz nie maja. Zatem kto wie, gdzie mozna kupic? Dowiedzialam sie, ze spor o teleki trwal juz jakis cas, teraz sie zaognil, chodzi faktycznie o lobbing, Sycow jest znacznie tanszy niz te zachodnie... Odpowiedz Link
5_monika Re: leki z Sycowa wycofane 14.09.06, 09:56 najlepiej zadzwoń i zapyatj o konkretny: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19760&w=21293679&wv.x=2&a=21997341 Odpowiedz Link
kitka20061 Re: leki z Sycowa wycofane 15.09.06, 00:00 A skąd wiesz które są robione rzetelnie, a które nie? Byłaś u wszystkich producentów i sprawdzałaś? A wybór leków innych firm jest mniejszy, bo jest słaba dystrybucja na Polskę. Odpowiedz Link
elpasz Re: leki z Sycowa wycofane 27.02.07, 07:08 Niedawno dowiedziałam się,że w Sycowie nie można już kupić leków bez recepty-podobno nowe przepisy. Kto może wystawić receptę na leki homeopatyczne, czy homeopata nie-lekarz medycyny też może. Oczywiście sa zamienniki bez recepty np Boirona, ale te wypadają dużo drożej Odpowiedz Link
mamumilu Re: leki z Sycowa wycofane 27.02.07, 18:31 Co to się zaczyna z tymi lekami - dhu się wycofuje, tu potrzebna recepta - czyżby wpływy naszego super rządu? Odpowiedz Link
elpasz Re: leki z Sycowa wycofane 14.09.06, 22:14 do Andy i Wirginii czy piszecie o aptekach warszawskich, jeśli tak to podajcie namiar na te apteki Odpowiedz Link
konkubinka warszawa 28.02.07, 11:09 ja wszystko kupuje na Miłej.Maja tez filię na Mokotowie.Juz sie przyzwyczailam ze lepiej nadlozyc drogi niz czekac az gdzie indziej sprowadza. Odpowiedz Link
konkubinka Re: warszawa 28.02.07, 11:12 ale nie wiem czy maja te z Sycowa, bo nigdy nie kupowałam:( Odpowiedz Link
elpasz Re: warszawa 28.02.07, 12:43 Ja też kupuję na Miłej, ale Sycowa niestety nie prowadzą. Jakiej firmy kupujesz tam leki pojedyncze, ja jak dotąd tylko Boirona, ale może Ty znasz tańsze. Odpowiedz Link
konkubinka Re: warszawa 28.02.07, 13:53 czesto kupuje te robione u nich.Na codzien ni emoge pozwolic sobie na wizyty u homeo z kazdym czyms:) Korzystam z ksiazek E.Choinskiej i M.Borkowskiego.Tam jest opisane sporo objawow i schorzen i dokladne instrukcje podawania leków. Małe krople (jak na moj gust dosc duze) kosztuja ok.4 zl. SPoro w ten sposob juz pomogłam mamie , ktora otwarta jest na metody naturalne i homeopatyczne i z zasady ni epojdzie do lekarza prywatnie. No i pare rzeczy wyprobowalam na sobie i dzieciach z powodzeniem (oczywiscie nie chodzi to o powazne schorzenia) Odpowiedz Link