elle666 18.12.07, 20:00 właśnie to u mnie zdiagnozowano. Co homeopatia na to? jakos nie usmiech mi sie zazywanie leków do końca życia... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
5_monika Re: astma oskrzelowa 19.12.07, 08:21 homeopatia na to może wiele, tyle ,że wszystko zależy od indywidualnej reakcji organizmu, tego jak daleko ten stan zaszedł (jak w każdej chorobie im wcześniej tym lepiej), jakie leki były zażywane wcześniej, jakie inne dolegliwości są do wyrównania w organiźmie, od cierpliwości w leczeniu i nie poddawaniu się szczególnie na początku i jak w każdym leczeniu od właściwej diagnozy homeopaty(wywiad) i wdrożeniu leczenia.Podsumowując trzeba wybrać się do takiego lekarza. Przejrzyj wątek adresy homeopatów oraz sukcesy w leczeniu. Pozdrawiam Odpowiedz Link
majaa4 Re: astma oskrzelowa 28.12.07, 12:52 Leczenie astmy to nie tylko podawanie leków. Koniczna jest zmiana diety. Po 10 latach leczenia astmy metodami konwencjonalnymi i toną zjedzonej chemii, zmodyfikowaliśmy dietę, weszliśmy z homeopatią i .... mineły 3 lata. O astmie pozostało wspomnienie. Życzę determinacji i wytrwałości. Poszukaj w wyszukiwarce na tym forum. Ten temat był już nie raz poruszany. Pozdrawiam Maja Odpowiedz Link
wios1 Re: astma oskrzelowa 11.01.08, 22:38 Proszę o informację na temat zmiany diety. Ja na przykład wycofałam u córki mleko (nabiał inny oczywiście jest). Tak zalecił nam homeopata. Odpowiedz Link
ania_aen Re: astma oskrzelowa 12.01.08, 10:37 Koniecznie idź do dobrego homeopaty. Wg. Homeopatii astma jest (bardzo ogólnie mówiąc) efektem stłumienia wcześniejszych chorób. Ale jak jest problem z astmą to dobrze spojrzeć na forum o Candidzie. Homeopatia może pomóc na astmę, ale na pewno nie zaszkodzi też zastosowanie specjalnej diety oczyszczającej (drakońska, ale działa, na pociechę dodam, że czasowa)w przypadku podejrzenia Candydozy. pozdrawiam A Odpowiedz Link
izunia3ch Re: astma oskrzelowa 12.01.08, 15:28 Witam Do homeopatii można dołączyć jeszcze suplementy...u nas pomogło! Pozdrowienia. Odpowiedz Link