Dodaj do ulubionych

zakochani w Jozefowie - kupimy dzialke/mieszkanie

15.05.06, 13:28
Bylismy u przyjaciol w Michalinie tydzien temu i .... sie zakochalismy.
Jestesmy z drugiej strony Wawy, tzn kierunek Bielany, Laski ale dopadla nas
jozefomania. Moze znacie kogos , kto sprzedaje dzialke / mieszkanie w
okolicy, albo sami sprzedajecie. Bedziemy wdzeczni za info.

Obserwuj wątek
    • morkub Re: zakochani w Jozefowie - kupimy dzialke/mieszk 15.05.06, 13:30
      Witam kolejnych józefomaniaków wink Mnie to trafiło już ponad rok temu wink i mieszkam tu już ponad pół roku.
      Szukajcie ogłoszeń w lokalnej prasie (Linia Otwocka, Tygodnik Regionalny) - ale mój sposób był taki: rozwieszałam ogłoszenia w Józefowie i jednocześnie szukałam takich ogłoszeń.
      Powodzenia!
      • 111majka Re: zakochani w Jozefowie - kupimy dzialke/mieszk 15.05.06, 13:46
        I często tu zaglądajcie. Podobnych józefomaniaków jest sporo, może wspólnymi silami będzie Wam
        łatwiej smile
    • dubrownik Re: zakochani w Jozefowie - kupimy dzialke/mieszk 15.05.06, 15:01
      Dzieki Wam za wsparcie i dobre slowo. Problem tylko z czasem (ale ktoz go dzis
      nie ma), dlatego pomyslalem o necie. Dajcie znac kochani jak cos zobaczycie.
      BEdziemy dozgonnie wdzieczni.
      A gdzie mozna ta gazetke kupic? Tylko w Jozefowie?

pozdrawiam
      • morkub Re: zakochani w Jozefowie - kupimy dzialke/mieszk 15.05.06, 15:06
        Ja także początkowo szukałam i zamieszczałam ogłoszenia w necie. Ale dopiero, gdy wybraliśmy się tu osobiście, cała akcja nabrała tempa. Np. znajdywaliśmy ogłoszenie na płocie i za 5 minut oglądaliśmy już mieszkanie smile No i przy okazji coraz lepiej poznawaliśmy Józefów i podobał nam się coraz bardziej smile
        Co do dostępności prasy - nie wiem uncertain TR chyba powinien być dostępny w całym powiecie otwockim, a LO na całej linii otwockiej wink ale jako to wygląda w praktyce, ktoś wie??
        • 111majka Re: zakochani w Jozefowie - kupimy dzialke/mieszk 15.05.06, 15:08
          ...ale na pewno nie na Bielanach uncertain
          • jackie_brown Re: zakochani w Jozefowie - kupimy dzialke/mieszk 15.05.06, 19:15
            Ja też szukam tu działki i mam tym bardziej parcie, bo cała rodzinka tu
            urzęduje. To moje miasto i czuję się tu jak u siebie. Szkoda tylko, że działki
            takie drogie, ale szukamy wspólników do kupna jednej większej, którą możnaby
            podzielić.
            • dubrownik Re: zakochani w Jozefowie - kupimy dzialke/mieszk 16.05.06, 06:51
              Dzieki Wam za dobre slowo i namiary.
              Mieszkania hirmy i ktsa sobie obejrzymy.
              Joasiu76, A jakie ceny sa na kopernika?
              Ciagle wachamy sie: mieszkanie czy dzialka. Ziemia droga jest potwornie, ale
              ceny mieszkan szybuja, wiec juz sami nie wiemy
              Jackie Brown, z tym podzialem pomysl mi sie podoba? Macie juz cos konkretnie na
              oku?
              PS. Zakupilismy wczoraj Tygodnik Regionalny (ze sztangista na okladce)
              pozdrawiamy
              • jackie_brown Re: zakochani w Jozefowie - kupimy dzialke/mieszk 16.05.06, 18:51
                Do tej pory oglądałam małe działki, ale ich cena jest nie adekwatna do jakości.
                Albo duży warsztat na przeciwko, albo pijaki po sąsiedzku.
            • aldona72 Re: zakochani w Jozefowie - kupimy dzialke/mieszk 16.05.06, 17:40
              Witam, jeśli ktoś szuka wspólnika do kupna i podziału działki/budowy bliźniaka
              to się zapisuję... Proszę o kontakt
              • jackie_brown Re: zakochani w Jozefowie - kupimy dzialke/mieszk 16.05.06, 18:50
                Ja jestem na serio zainteresowana m. in. dlatego, że więcej jest dużych działek
                w sprzedaży i po podziale jest to bardziej opłacalne. Więc jakby co to pisz na
                maila.
    • joasia76 Re: zakochani w Jozefowie - kupimy dzialke/mieszk 15.05.06, 20:16
      My tez zakochalismy sie w Józefowie i kupujemy tu mieszkanie w inwestycji KTSA,
      na Kopernika. Ich strona www.ktsa.pl. Pewnie sa jeszcze wolne mieszkania.
      Powodzenia
      • doomi Re: zakochani w Jozefowie - kupimy dzialke/mieszk 15.05.06, 23:09
        Z nowych mieszkań buduje się aktualnie także tutaj
        www.hirny.pl/index.php
        • dubrownik Re: zakochani w Jozefowie - kupimy dzialke/mieszk 16.05.06, 06:52
          Dzieki Wam za dobre slowo i namiary.
          Mieszkania hirmy i ktsa sobie obejrzymy.
          Joasiu76, A jakie ceny sa na kopernika?
          Ciagle wachamy sie: mieszkanie czy dzialka. Ziemia droga jest potwornie, ale
          ceny mieszkan szybuja, wiec juz sami nie wiemy
          Jackie Brown, z tym podzialem pomysl mi sie podoba? Macie juz cos konkretnie na
          oku?
          PS. Zakupilismy wczoraj Tygodnik Regionalny (ze sztangista na okladce)
          pozdrawiamy
          • doomi Re: zakochani w Jozefowie - kupimy dzialke/mieszk 16.05.06, 14:13
            Dubrownik!
            Nie jestem na sto procent pewna, więc może mnie ktoś poprawi, ale na kopernika
            ceny kształtują się w wysokości 3,600/m2 + o ile dobrze pamiętam 15,000 za
            miejsce w garażu podziemnym. Ten blok budują w eksspresowym tempie, codziennie
            przejeżdżam tamtędy rowerem i jestem pełna podziwu.

U Hirnego ceny podobne, ale budowa mniej zaawansowana.

A ceny to szaleństwo - masz rację. Podobało mi się jedno mieszkanko u hirnego -
            coś około 100 m2, ale ta cena - prawie 400 tysięcy (za stan surowy należy
            dodać) zwaliła mnie z nóg.
    • malinela Re: zakochani w Jozefowie - kupimy dzialke/mieszk 16.05.06, 10:37
      Pamiętajcie jeszcze, że w Józefowie działają przynajmniej dwie ageencje
      nieruchomości, warto przejrzeć ich ofertę.
    • joasia76 Re: zakochani w Jozefowie - kupimy dzialke/mieszk 16.05.06, 15:28
      Tak, 3600 za metr - mieszkanie 67m. Ale ceny chyba są uzależnione od metrażu.
      Odbiór za rok, a ja juz bym chciała mieszkać w Józefowie.
      P.S. Hirny chyba nie ma jeszcze wszystkich pozwoleń.
      • dubrownik Re: zakochani w Jozefowie - kupimy dzialke/mieszk 16.05.06, 21:27
        Jedziemy jutro obejrzec kopernika i werbeny.
        Znacie miasteczko, powiedzcie prosze ktora lokalizacje polecacie?
        Joasiu76, sprawdzaliscie jakos firme KT S.A?

pozdrawiam
        • doomi Re: zakochani w Jozefowie - kupimy dzialke/mieszk 16.05.06, 21:33
          Jeśli chodzi o KT S.A. to Ci nie pomogę, ale śledziłam swego czasu ten wątek
          dotyczący hirnego:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=37404545&v=2&s=0
          Tam gdzieś jest odnośnik do dyskusji o tym developerze, o tym co budował
          wcześniej.
          • dubrownik Re: zakochani w Jozefowie - kupimy dzialke/mieszk 16.05.06, 21:59
            Dzieki doomi, znalazlem ten atek.
            A w ktorej okolicy chetniej bys zamieszkala?
        • joasia76 Re: zakochani w Jozefowie - kupimy dzialke/mieszk 16.05.06, 21:58
          Mąż sprawdzał wszystkie pozwolenia, dokumenty rejestrowe, księge wieczystą itd.
          Umowę przedwstępna mozna zawrzec w formie aktu notarialnego. Znajomy znajomego
          kupił u nich segment na Polnej i ich polecił.
          Hirnego jednak sie baliśmy. Moze lepsza lokalizacja, bardziej kameralne bloki,
          ale wolelismy KTSa. Mieszkanie, które wybraliśmy spełnia wszystkie nasze
          wymagania.
          • doomi Re: zakochani w Jozefowie - kupimy dzialke/mieszk 17.05.06, 13:36
            Kopernika

"+"
            - blisko szkoły, można tak naprawdę wybierać między zapisaniem dziecka do
            jedynki czy do dwójki (i tu i dziecko jest w stanie samo dotrzeć)
            - stosunkowo blisko do przychodni zdrowia
            - blok mieści się przy ulicy asfaltowej
            - dobra infrastruktura wokół (kościół, sklepy, komunikacja, hm a nawet
            cmentarz wink
            - dużo innych bloków wkoło (to może dla innych być także minus), ale generalnie
            wiadomo było od dawna, że na tej działce będzie blok, więc niewielu się "burzy"

"-"
            - nie ma gdzie parkować, a już ta działka jest w ogóle niewielka i nie wiem czy
            będą parkingi naziemne w ogóle. Kopernika jest wąska, ma wąski chodnik i
            naprawdę problemem są parkujący "goście"
            - ulica prowadzi od kościoła do cmentarza, więc trzeba się przygotować na
            karawany pogrzebowe pod oknami
            - to faktycznie najbardziej "zasrany" przez psy teren w mieście sad
            - coraz mniej sosen w okolicy
            - nigdy na tej ulicy nie będzie spowalniaczy (pogrzeby, karawan)

Kopernika mieści się w Józefowie, czyli jak uważają niektórzy cieszy się
            większym zainteresowaniem władz miejskich.

Werbeny - hirny

"+"
            - jak na razie fajne leśne otoczenie (na razie, bo nie wiadomo, czy to się w
            ciągu paru lat nie zmieni)
            - trzy bloki w kupie, czyli większa działka
            - mieszkania z ogródkami (choć to akurat można zaliczyć także do minusów, bo
            jak kupisz mieszkanie wyżej, to "odejdzie" sporo wspólnej przestrzeni

"-"
            - bloki będą mieściły się przy ulicy gruntowej (nie znam planów co dalej z tą
            małą uliczką)
            Ta uliczka już prowadzi do innych bloków (TBS) i jest tam ciasnawo
            - zdecydowanie dalej do komunikacji miejskiej (do autobusu może niekoniecznie,
            ale do pociągu na pewno)
            - nieciekawa droga do szkoły (między starymi drewniakami, trochę przez lasek)
            - lokalizacja prawie pod samą Falenicą, a więc na peryferiach miasta (co może
            być dla niektórych jednak plusem)
            - strasznie daleko do przychodni zdrowia

Generalnie mimo wszystko zdecydowałabym się na Kopernika! Także mając na uwadzę
            opinie o developerze itd. W końcu lokalizacja to jedno, ale jak nie wybudują Ci
            mieszkania, albo wybudują z dużyym poślizgiem to lokalizacja zejdzie na plan
            dalszy...
            Obie inwestycje mają ładne wizualizacje, wydaje się że i tu i tu szykują się
            ładne, nietypowe elewacje.

Jak już wybierzesz, to koniecznie się pochwal smile

Pozdrawiam

• dubrownik Re: zakochani w Jozefowie - kupimy dzialke/mieszk 19.05.06, 10:37
              Doomi. Bylismy u obu deweloperow. Wybralabys Kopernika i wiekszosc
              zainteresowanych chyba tez, bo zostalo ledwie 8 mieszkan, na parterze glownie i
              to bez ogrodkow. Przyjaciele mieszkaja na Polnej i chwala sobie centralne
              polozenie. Niestety, nie ma juz zadnego wyboru.
              U Hirny sa jeszcze mieszkania , ale no wlasnie, jak zauwazylas okolica piekna
              ale wszedzie daleko. Z jednej strony chcemy mieszkac "wsrod sosen", ale z
              drugiej strony tych sosen wokol (inwestycji Hirny)ubywac bedzie w
              zastraszajacym tempie. Historia puszczy amazonskiej. Strasznie trudna decyzja
              wiec
              Inny dla nas wazny argument, to kwestia jak szybko moglibysmy zamieszkac w
              naszym mieszkaniu. Z roznych wzgledow dopiero po kilku miesiacach. Czy takie
              mieszkanie w Jozku mozna wynajac na te kilka miesiecy
              • doomi Re: zakochani w Jozefowie - kupimy dzialke/mieszk 19.05.06, 11:32
                Spokojnie wynajmiesz mieszkanie w Józefowie (niestety nie wiem za ile, ale mogę
                popytać). Parter też ma swoje plusy - sama mieszkam na parterze i jestem
                zachwycona. Nigdzie nie muszę latać z siatami pełnymi zakupów, dzieci same
                wynoszą swoje rowery i inne graty, mam blisko do piwnicy wink która jest
                parkingiem dla mojego rumaka wink, mam właściwą proporcję wszystkiego wokół,
                czyli widzę drzewa - ich pnie, a nie korony, trawę, ludzi itd. Wcześniej
                mieszkałam w Wawce na trzecim piętrze więc mam porównanie. Ważne tylko na jaką
                stronę miałyby być te okna... oby nie na wejścia czy na wjazd do garażu. Ja mam
                na "patio" i jestem zachwycona. Pod oknami mamy wspólny ogródek, kwiątnące
                przepięknie rododendrony itd. Niestety u Was to odpada, bo blok jest jeden.
                Jeśli miałabym wybierać parter w bloku na kopernika, to wybrałabym mieszkanko
                wychodzące dokładnie na ulicę kopernika, albo na sąsiedni blok... Tyle tylko że
                to są okna północne, albo wschodnie... Ja mam okna wschód zachód - okna trzech
                sypialni wschód - rano budzi mnie słońce, a duży pokój i kuchnia - zachód - od
                dwunastej do dziewiętnastej mam piękny słoneczny pokój. Zwróć też na to uwagę,
                bo to ważne. Przed słońcem zawsze można się ochronić, a gdy go nie ma to ciężko
                się funkcjonuje (moje osobiste zdanie). Aha, czy w tym bloku będzie ochrona? My
                mamy i jesteśmy bardzo zadowoleni... Czy deweloper powiedział Wam jakie są
                plany co do zaniedbanego "świdermajerka" za siatką?? może z tamtej strony -
                będzie i słońce i w miarę zacisznie. Aha - no i dowiedz się koniecznie gdzie
                będzie usytuowany plac zabaw. Żadnych okien na huśtawki wink no chyba, że masz
                małą dzidzię i chcesz mieć ją na oku. Jeśli nawet, to pamiętaj, że dzidzia
                urośnie, a pod oknem będziesz miał ciągle tabuny głośnych niuńków. I to
                niezależnie czy na parterze czy na trzecim - gwar i hałas murowany! Oj to masz
                ciężki orzech do zgryzienia wink W tajemnicy Ci powiem, że jak zdecydujesz się na
                Kopernika, to będziesz miał fajnych sąsiadów smile))
                • joasia76 Re: zakochani w Jozefowie - kupimy dzialke/mieszk 19.05.06, 15:17
                  ja juz cos o tym wiem, tzn wie moj mąż, pozdrawiam
                  • doomi Re: zakochani w Jozefowie - kupimy dzialke/mieszk 19.05.06, 15:18
                    pozdrawiam również big_grin
                    • joasia76 Re: zakochani w Jozefowie - kupimy dzialke/mieszk 19.05.06, 15:25
                      nasze mieszkanie bedzie na srodku bloku i przec jego szerokosc, tzn okna
                      sypialni od wschodu a salon i kuchnia od zachodu. Taki uklad nam odpowiada. To
                      bedzie pierwsza klatka, wiec przy dobrych układach (tak ostatnio sobie
                      patrzylismy bedac w Jozefowie) okna salonu i kuchni byc moze nie beda
                      wychodzily bezposrednio na blok tylko na trawnik obok tego bloku. Byloby super.
                      Acha i jeszcze jedno odnosnie lokalizacji. na Werbeny nie byłam, ale uwazalam,
                      ze tam jest lepiej, bo pod samą warszawą, wiec blizej komunikacja miejska. A
                      teraz widze, ze sie mylilam.
                      • aldona72 Re: zakochani w Jozefowie - kupimy dzialke/mieszk 19.05.06, 18:15
                        Witam "sąsiadów". My wybraliśmi narożne mieszkanko od stony Kopernika na
                        ostatnim piętrze. Okolica jest wspaniała. Podpisaliście już umowę? Jakie macie
                        wrażenie odnośnie dewelopera?
                        • joasia76 Re: zakochani w Jozefowie - kupimy dzialke/mieszk 19.05.06, 20:51
                          Witam, tak, podpisalismy juz umowę, w formie aktu notarialnego. Wrażenia sa
                          pozytywne, mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok. Wasze mieszkanie jest
                          dwupoziomowe? Czy będziecie zmieniac aranzację mieszkania? Zastanawiamy sie
                          wlasnie nad tym.
                          • aldona72 Re: zakochani w Jozefowie - kupimy dzialke/mieszk 19.05.06, 20:59
                            Jest dwupoziomowe i ma 3 pokoje. Chcemy z 1 pokoju (33m) wydzielić dodatkowe
                            pomieszczenie. Odnośnie umowy: czy zmienialiście coś w jej treści?
                            • joasia76 Re: zakochani w Jozefowie - kupimy dzialke/mieszk 19.05.06, 21:04
                              nad tym wlasnie mieszkaniem tez sie zastanawialismy i tez mielismy wydzielic
                              ten dodatkowy pokoj, ale troche zniechecila nas perspektywa wchodzenia z
                              dzieckiem i zakupami na trzecie pietro.Moja kuzynka ma po prostu takie
                              mieszkanie w Piasecznie i troche sobie na to narzeka. No, ale mieszkanie bedzie
                              super, a poza tym kazdy patrzy na cos innego i ma inne oczekiwania. Dlatego
                              wybralismy mniejszy metraz i pierwsze pietro. Bo tak w ogole to w tym bloku
                              miala byc winda, ale zrezygnowali i to miedzy innymi opoznilo budowe.
                              Odnosnie umowy to cos zmienilismy, ale w tej chwili nie wiem dokladnie co. A wy
                              juz podpisaliscie umowe?
                              • aldona72 Re: zakochani w Jozefowie - kupimy dzialke/mieszk 19.05.06, 21:17
                                Umowę podpisujemy w przyszłym tygodniu. 3-cie piętro nie jest dla nas straszne.
                                Od 5-ciu lat mieszkamy na drugim i nasz 3,5-letni brzdąc oraz my zdążyliśmy się
                                do tego przyzwyczaić. Co u Was z miejscami postojowymi/parkingiem?
                                • joasia76 Re: zakochani w Jozefowie - kupimy dzialke/mieszk 19.05.06, 21:22
                                  Zdecydowalismy sie na garaż.
                                  • doomi Re: zakochani w Jozefowie - kupimy dzialke/mieszk 19.05.06, 21:30
                                    A na Waszej budowie pracują aż miło popatrzeć big_grin
                                    Martwi mnie tylko to, że betoniary i inny ciężki sprzęt strasznie zniszczyły
                                    nawierzchnię ulicy - mam nadzieję, że to porządna firma i wszystko pięknie
                                    naprawią big_grin
                                    • aldona72 Re: zakochani w Jozefowie - kupimy dzialke/mieszk 19.05.06, 21:45
                                      Muszę Ci powiedzieć, że w 100% sprawdzają się plusy i minusy tej lokalizacji
                                      (mój syn po wyjściu z samochodu powiedział: zobaczcie jaka duża kupa psa!!!).
                                      Trasę między kościołem a cmentarzem też świetnie opisałaś. Plusy tylko
                                      potwierdziły nasz wybór. Dzięki!!!
                                      • doomi Re: zakochani w Jozefowie - kupimy dzialke/mieszk 19.05.06, 22:31
                                        No to Wam powiem dziewczyny, że niedaleko - na 3 maja obok kościoła jest
                                        całkiem fajny plac zabaw dla dzieci. Pociechy macie w tym wieku, że takie info
                                        też pewnie Wam się przyda smile
                                        • arkadia67 Re: zakochani w Jozefowie - kupimy dzialke/mieszk 19.05.06, 22:44
                                          Dziewczyny WIELKIE GRATULACJE!!! Oooo szczęsliwe kobietki, że niedługo własne
                                          mieskania będą mieć. A zdradziły byście choć rąbek tajemnicy i napisały czy te
                                          mieszkanka naprawdę po 3600 zł za m2?
                                          Ja mam chętkę na drewniany domek, ale jak go będę stawiać (już poczyniłam małe
                                          przygotowania) to niestety nie w Józefowie czy Michalinie bo działki tu mają
                                          ooooogggromną cenę - jak dla mniesmile)))
                                          • joasia76 Re: zakochani w Jozefowie - kupimy dzialke/mieszk 20.05.06, 06:51
                                            Tak, placilismy po 3600 za 67m2.
                                        • joasia76 Re: zakochani w Jozefowie - kupimy dzialke/mieszk 20.05.06, 06:54
                                          Dzięki za informację. Z placu zabaw na pewno będziemy korzystać. rany, juz
                                          naprawde nie moge sie doczekać przeprowadzki. Ale rok minie szybko.
                                          Z tego co wiem odnosnie solidnosci firmy, to raczej sa w porządku. Miejmy zatem
                                          nadzieję, że nam(już namsmile)Kopernika do porzadku doprowadzą.
                                          Pozdrawiam
                                          • doomi Re: zakochani w Jozefowie - kupimy dzialke/mieszk 20.05.06, 10:43
                                            W ostatnim numerze gazetki "Józefów obywatelski" na pierwszej stronie - zdjęcie
                                            z Waszej budowy i list czytelniczki, która żałuje sosenek - nie tylko tych już
                                            wyciętych, ale także tych, które zostały ale są w nieodpowiedni sposób
                                            zabezpieczone i wkrótce uschną...
    • 111majka Nowe przetargi 22.05.06, 23:44
      www.jozefow.pl/WWW/UM/SD/sd.html
      • dubrownik Re: Nowe przetargi 23.05.06, 15:04
        Kochani/ne
        Strasznie zalujemy, ale na Kopernika nie ma juz mieszkan. Na Werbeny sie jednak
        nie zdecydujemy. Szukamy dalej mieszkania i dzialki na rynku wtrornym . Jesli
        byscie cos slyszeli prosze o info.
        Jeszcze jedna wiadomosc. Na Polnej rog Swiderskiej firma properbud ma zamiar
        stawiac blok. Beda sprzedawali za tydzen, dwa. Dla nas za bardzo w centrum
        Jakbysmy chcieli mieszkac az tak centralnei, to zostalibysmy w Wawie.
        Wam na pewno bedzie sie mieszkalo wysmienicie na Kopernika. Moze i nam sie cos
        trafi
        Pozdrawiam
    • patyska dzialki - info! 23.05.06, 15:13
      na jachowicza beda sprzedawane dzialki - ciut ponad 1500 metrow, cena za metr 230 zlotych.
      zainteresowanym moge podac namiar na agencje, ktora mnie o tym zawiadomila (prosze pisac na
      gazetowy priv).
      jak dla mnie za drogo na taka lokalizacje - za jachowicza moge dac gora 180 wink o ile sie dobrze orientuje
      gdzies w tej okolicy widzialam niepokojace szklarnie opalane weglem a poza tym nie jestem pewna czy ta
      okolica nie jest troche za "mokra".
      • sylkwa1 Re: dzialki - info! 23.05.06, 15:55
        patysia!!! zlituj się! czy ty chcesz mnie mieć na sumieniu? już mi serce
        piknęło, a tu taka załamka. 230? kto to kupi sad(( nie ja :'''(
        • dubrownik Re: dzialki - info! 23.05.06, 18:31
          ja tez niestety nie ...
          • jackie_brown Re: dzialki - info! 23.05.06, 19:56
            A ja jestem zadowolona. Po pierwsze muszę zobaczyć jak wygląda taki przetarg,
            bo jak kiedyś pójdę tak na serio, to żebym na gamonia nie wyszła.
      • arkadia67 Re: dzialki - info! 23.05.06, 22:32
        Kochani/ne zapomnijcie o szukaniu działek w Józefowie, za cenę poniżej 180 zł
        zacznijcie szukać w okolicach Wiązowny, Radiówka, Żanencina, Glinianki,
        Duchnowa, Kopek, Malcanowa itd... Tam znajdziecie działki bez bloków, wśród pól
        i lasówsmileCeny przystępne, a za mieszkanie w bloku będzie: działka + domek +
        autko na dojazd do pracy i po zakupysmile))
        • 111majka Re: dzialki - info! 23.05.06, 22:37
          Arkadio, są jeszcze czasem po 150 zł.
          Ale wiesz, to slowo 'Jozefów' chyba jest takie magiczne smile
          Chociaż Swider też nieźle brzmi. Jak ktoś zechce kupić moją chałupkę to o Świdrze też myślę. Jest
          jescze Emów (Emowo)...
          • arkadia67 Re: dzialki - info! 24.05.06, 00:05
            Świder świetnie brzmi!!!smiletam mieszkałam do 6 roku życia. Niestety dla mnie to
            też cena zbyt wygórowana. Z racji tego iż rodzice mają duuużżąąą (nawet mogę
            powiedzieć ogromniastą) działę na wsi, zdecydowaliśmy się na budowę domu właśnie
            "tam" powtarzając słowa piosenki Golców:
            Pole pole łyse pole
            Ale mam już plan
            Pomalutku bez pośpiechu
            Wszystko zrobię sam
            Nad makietą się męczyłem
            Ładnych parę lat
            Ale za to zwiedzać cudo
            Będzie cały świat.......................smile)))))))))))
            • doomi Re: nowe mieszkania 24.05.06, 17:26
              Ta lokalizacja Świderska/Polna to nieporozumienie. Niewielka działka - wielki
              blok. Do tego za płotem stary budynek. Jeśli to jest kolejna inwestycja
              stockiego i wybudują taki koszmarek jak na polnej (za 3 maja) to ja dziękuję sad

Stocki zapowiada też budowę osiedla "Armii Krajowej" z powierzchniami
              mieszkaniowo-usługowymi w Józefowie-Michalinie...

Majka, to będzie na miejscu dawnej - nieistniejącej już - szkoły prywatnej.

Niewykluczone, że nowy blok powstanie także na ulicy Kopernika (po sąsiedzku
              inwestycji omawianej wyżej)
              • malinela Re: nowe mieszkania 24.05.06, 20:40
                Ten "stary budynek" był niegdyś jedną z najpiękniejszych willi w Józefowie!. O
                jego świetności, opowiadał nam (kiedyś) nasz nauczyciel W-Fu, były komandos,
                mieszkający naprzeciwko.
                Oczywiście, jeśli myślimy o tym samym budynku, czyli o tym, gdzie dawniej była
                pralnia.

Budynek nie został przeznaczony do sprzedaży, bo miał pozostać wizytówką
                miasta!. To żałosne, że w tym miejscu powstanie blok.
                • doomi Re: nowe mieszkania 24.05.06, 20:45
                  Nie malinela, nie mówimy o tym samym budynku smile
                  To nie ta strona świderskiej...
                  Budynek o którym mówisz nadal jest włanością miasta - ostatnio dokwaterowano
                  tam rodziny, które musiały opuścić "świdermajery" na miejscu których zbudowano
                  osiedle TBS na 3 maja. Ci, których było na to stać "przeszli" to TBS-ów reszta
                  różnie, część właśnie do tego domu - dawnej pralni o którym piszesz.

A blok ma być koło poczty, stojąc przed pocztą zaraz po lewej stronie. Na samym
                  rogu stoi tam stary, z czerwonej cegły budynek. Dawno temu był tam jakiś
                  sklepik (pasmanteria??), wchodziło się do niego po schodkach (na samym rogu)
                  • jackie_brown Re: nowe mieszkania 26.05.06, 23:09
                    Tam był też elektryczny przez jakiś czas. Swoją drogą to sympatycznie wspominam
                    ten budynek i umieszczone tam sklepiki.
                  • abc136 Re: nowe mieszkania 27.05.06, 03:07
                    Czasami zagladam na strone Jozefowa,piszecie o ulicy na ktorej bardzo dlugo
                    mieszkalem.Odwiedzam Polske co roku.Jozefow zmienia sie bardzo szybko,za szybko
                    dla mnie.
                    Pozdrawiam serdecznie.
                    • doomi Re: nowe mieszkania 27.05.06, 09:59
                      Masz rację abc, to już nie jest ten sam Józefów co przed laty...
                      Pozdrawiam serdecznie i jestem ciekawa skąd do nas zaglądasz smile
                      • abc136 Re: nowe mieszkania 28.05.06, 05:36
                        Mieszkam w Kanadzie.Piekny kraj,problemow malo,jednak do Polski ciagnie.
                        Pozdrawiam.
                        Ps.Na Kopernika bede w lecie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka