greenblack 24.06.03, 11:35 Ma mieć ponad 6,2 m długości. Drzwi mają mieć 2 m długości. Ciekawe, czy będzie też SUV Maybacha. Pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: eM Re: Maybach Coupe! IP: *.net.external.hp.com 24.06.03, 13:03 greenblack napisał: > Ma mieć ponad 6,2 m długości. Drzwi mają mieć 2 m długości. Ciekawe, jak się będzie z niego wysiadać na ciasnym parkingu albo w garażu ;-) Link Zgłoś
greenblack Re: Maybach Coupe! 24.06.03, 13:06 Właściciele takich samochodów mają osobiste parkingi;) Poza tym pracują nad sposobem otwierania tych drzwi. Oby nie przejechali się jak Renault na drzwiach Avantime'a. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: robert zrobia drzwi odsuwane IP: *.acn.pl 24.06.03, 17:58 i juz za jednym zamachem załatwią sobie SUV, VANa i może PickUpa:-))) Upa upa:) Link Zgłoś
Gość: johndoe Re: Maybach Coupe! IP: *.tlsa.pl 24.06.03, 13:42 greenblack napisał: > Ma mieć ponad 6,2 m długości. Drzwi mają mieć 2 m długości. Ciekawe, czy > będzie też SUV Maybacha. > > > Pozdrawiam moze jeszcze actross cabrio? pzdr Link Zgłoś
hans111 Re: Maybach Coupe! 24.06.03, 13:54 a Maybach Cross Country? Maybach Variant? Maybach Vaneo? Link Zgłoś
greenblack Re: Maybach Coupe! 24.06.03, 14:01 SUV chyba będzie. Przez jakiś czas był koncept, by CLS nosił znaczek Maybacha. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Auto Portal Re: Maybach Coupe! IP: *.as-net.pl 24.06.03, 14:42 Bedzie: Maybach Cabrio Maybach Coupe Maybach Stretch Maybach SUV A zdjecia tych modeli niedlugo bedziecie mogli zobaczyc na stronie: www.autoportal.end.pl POZDRAWIAMY i ZAPRASZAMY Link Zgłoś
Gość: Rumburaak Re: Maybach Coupe! IP: *.local.pl / 172.16.202.* 24.06.03, 14:56 greenblack napisał: > Ma mieć ponad 6,2 m długości. Drzwi mają mieć 2 m długości. Ciekawe, czy > będzie też SUV Maybacha. > > > Pozdrawiam Brakuje mi tylko Maybacha w wersji kombi (najlepiej z jakimś dieslem).........No i oczywiście RR Phantom Van (ja bym go nazwał "Phantom multispace" ;) Pzdr Link Zgłoś
greenblack Re: Maybach Coupe! 24.06.03, 14:59 Wersja kombi miałaby w Polsce duże powodzenie ze względu na możliwość zamontowania kratki;) Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Rumburaak Re: Maybach Coupe! IP: *.local.pl / 172.16.202.* 24.06.03, 15:03 greenblack napisał: > Wersja kombi miałaby w Polsce duże powodzenie ze względu na możliwość > zamontowania kratki;) > > > Pozdrawiam No tak ale w sumie diesel to jednak odpada bo gazu się nie zamontuje :) a tak swoją drogą to ciekaw jestem czy do obecnego silnika Maybacha można by teoretycznie wstawić gaz?Mysle, ze któryś ze zdolnych, polskich warsztatów "gazowych" by sie podjął....:)Pzdr Link Zgłoś
Gość: johndoe Re: Maybach Coupe! IP: *.tlsa.pl 24.06.03, 15:08 z uwagi na target maybacha mozna sie chyba spodziewac modelu maybach humer Link Zgłoś
Gość: Milos Re: Maybach Coupe! IP: 62.233.141.* 24.06.03, 21:11 Gość portalu: Rumburaak napisał(a): > > No tak ale w sumie diesel to jednak odpada bo gazu się nie zamontuje :) a tak > swoją drogą to ciekaw jestem czy do obecnego silnika Maybacha można by > teoretycznie wstawić gaz?Mysle, ze któryś ze zdolnych, polskich > warsztatów "gazowych" by sie podjął....:)Pzdr No pewnie, to chyba "zwykłe" V12 z S-klasy, a starą 600-setę to sam widziałem zrobioną na gaz. Wtrysk sekwencyjny SGi made in Holland. To były praktycznie dwie pełne instalacje wtryskowe, każda obsługująca 6 garów. 2 parowniki, 2 komputery itd. Wspólna była tylko butla ;-) Pzdr Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Maybach Coupe! IP: *.telia.com 24.06.03, 15:11 greenblack napisał: > Wersja kombi miałaby w Polsce duże powodzenie ze względu na możliwość > zamontowania kratki;) > > > Pozdrawiam ------------------------------------------------------------------------------ Panowie zapomnielliscie o najwazniejszej rzeczy ludzie HAK przeciez jak bedzie wozil kartofle z pola,na tylnim siedzeniu naprawde nie wypada. Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Maybach Coupe! IP: *.telia.com 24.06.03, 15:59 Zadzwonilem do fabryki i poprosilem, opcje w jakich fabryka moze oferowac tak wstydliwa a praktyczna rzecz jak jest HAK. Co mi powiedziano; Dla ludzi wstydliwych ,ale majetnych lubiacych sie pokazac wersja z hakiem ma urzadzenie ,gdzie za musnieciem paluszkiem sensora ,takowy wynurza sie z tylu i jest gotowy cos pociagnac. Dla ludzi otwartych ,majacych w swoim sposobie bycia pokazaniem sie ,ze jest czlowiekiem zamoznym bez kompleksow Hak jest zamontowany na stale ale zabespieczony przed korozja zlotem dukatowym (dla nieznajacyh tematu 24karaty minimum). Dla ludzi skromnych haku nie ma wcale bo i poco jak ich niestac na przyczepe. Pzdr.Michal Link Zgłoś
Gość: Rav Re: Maybach Coupe! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 24.06.03, 16:53 Cześć. Skąd takie info? pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Maybach Coupe! IP: *.telia.com 24.06.03, 16:59 Rav,chyba nie czytales calego watku,jaja sobie wszyscy robia,to dlaczego ja mam byc gorszy.Pzdr.Michal Link Zgłoś
greenblack Re: Maybach Coupe! 24.06.03, 17:05 Maybach Coupe i SUV to żadne "jaja", z tym, że Coupe jest bardziej pewne od SUVa. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Rav Re: Maybach Coupe! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 24.06.03, 17:21 Pytanie moje było odnośnie M.coupe:), bo na te haki (chyba, że ten dyskretny, fajny by był) to faktycznie ciężko byłoby się nabrać. Na razie przynajmnie, nie napotkałem żadnego "parametrowego" testu tej limuzyny (oprócz małego porównawczego z Rollsem), warto byłoby rzucić okiem na kilka spraw... Oczywiście, to coupe to absurd, ale w morzu absurdu utonęłoby jedynie z głośniejszym pluskiem:) Tymczasem ubolewam nad brakiem moto-prasy ze świata w moim mieście, niemiecka dominacja... Więc pytam- skąd ten news? pozdrawiam Link Zgłoś
greenblack Re: Maybach Coupe! 24.06.03, 17:27 Nie bądź za ciekawy;P Zamiast się wypytywać, znalazłbyś coś równie ciekawego;P Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Rav Re: Maybach Coupe! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 24.06.03, 17:44 Toż mówię, że gazet brak, a wciąż najbardziej lubię papiery czytać:) Afery jedna koło drugiej, że znowu TopGear zdjęli w BBCWorld z anteny. Tylko tam można było np. zobaczyć test: która fura ucieknie wideoradarowi...a prosta była dłuuuga, w sam raz na topową Cobrę, PS.Polskiego SLR'a widziałeś? pozdrawiam Link Zgłoś
greenblack Re: Maybach Coupe! 24.06.03, 17:49 Gość portalu: Rav napisał(a): > PS.Polskiego SLR'a widziałeś? Widziałem. Szkopy z Mercedesa nie mogły uwierzyć, że tylko na podstawie zdjęć zbudowano taki pojazd i wszczęły wewnętrzne śledztwo w poszukiwaniu kreta. > pozdrawiam Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Rav Re: Maybach Coupe! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 24.06.03, 18:11 Rzemieślnik nawet szyby dorobił w hucie szkła, pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Milos Re: Maybach Coupe! IP: 62.233.141.* 24.06.03, 21:23 Gość portalu: Rav napisał(a): > Na razie przynajmnie, nie napotkałem żadnego "parametrowego" testu tej limuzyny > > (oprócz małego porównawczego z Rollsem), Tak, a kto wygrał że tak spytam z ciekawości ? Aha, wspominasz że u Ciebie tylko niemieckie gazety w kioskach, to już chyba wiem ;-) Rolls oczywiście, made by BMW :-))) Pzdr Link Zgłoś
Gość: Rav Re: Maybach Coupe! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 24.06.03, 21:39 Dwa za jednym. Maybach ma silnik doładowany, w żadnym wypadku nie nazwałbym go zwykłym. Owszem, teraz jest jeszcze w innych modelach (w tym w S-ce), ale rodowód ma własny (maybachowy). Ale na gaz pewnie dałoby się przerobić. Test czytałem w Auto-Bildzie jakiś czas temu, brakowało większości pomiarów wykładanych w obowiązującym kanonie testu porównawczego. Stąd, ani próby hamulców, ani głośności, ani testu łosia (ha, ha!) czy próby slalomu...kosztów:) W przypadku tych samochodów, a Maybacha w szczególności, obowiązuje podejście: podziwiaj, nie pytaj! Prędzej czy później, dane "wyjdą na jaw", zresztą Rolls wcale nie musi być technicznie najdoskonalszy (i nie jest; zaryzykuje twierdzenie, że z Maybachem nie ma szans). Co tu gadać...mamy do czynienia z czymś całkowicie bezprecedensowym. Znak czasu, pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Milos Re: Maybach Coupe! IP: 62.233.141.* 24.06.03, 22:10 Gość portalu: Rav napisał(a): > Dwa za jednym. > > Maybach ma silnik doładowany, w żadnym wypadku nie nazwałbym go zwykłym. Zauważyłeś może że to słówko było w cudzysłowie. Nieprzypadkowo... ;-) > Owszem, teraz jest jeszcze w innych modelach (w tym w S-ce), ale rodowód ma > własny (maybachowy). Ale na gaz pewnie dałoby się przerobić. No pewnie, jeśli Królowa jeździ Bentleyem na gaz... > > Test czytałem w Auto-Bildzie jakiś czas temu, brakowało większości pomiarów > wykładanych w obowiązującym kanonie testu porównawczego. Stąd, ani próby > hamulców, ani głośności, ani testu łosia (ha, ha!) czy próby slalomu...kosztów: Ale kto w końcu wygrał ? Rolls ma na pewno więcej klasy, a to się w końcu w tej klasie liczy. Maybach jest niemiecki, czyli... plebejski ??? ;-) > ) > > W przypadku tych samochodów, a Maybacha w szczególności, obowiązuje podejście: > podziwiaj, nie pytaj! Prędzej czy później, dane "wyjdą na jaw", Np. moc w Rollsie zawsze była podawana "Wystarczająca". No i fakt zresztą Rolls > wcale nie musi być technicznie najdoskonalszy (i nie jest; zaryzykuje > twierdzenie, że z Maybachem nie ma szans). Pewnie masz rację. Ale prawdziwej klasy się nie zadekretuje z dnia na dzień, a Maybach to nowa marka, powstała z niczego, o pardon z Mercedesa. Powoływanie się na historię sprzed 100 lat ma tyle sensu co w przypadku Skody ;-) > > Co tu gadać...mamy do czynienia z czymś całkowicie bezprecedensowym. Znak czasu > , > > pozdrawiam Pozdrawiam > Link Zgłoś
Gość: Rav Re: Maybach Coupe! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 24.06.03, 22:37 Oki:) ale to inny silnik (czepiam się?) W teście nikt nie wygrał suma sumarum, zresztą nie było próby jednoznacznego podsumowania. Dziwisz się? Techniczne uniwersum nie wyczerpuje tematu, jak sam zauważyłeś a'propos nimbu szlachetności, jaka zwykła otaczać Rollsa. Choć ja i tak czekam na "pełny" test Maybacha (Rolls niech sobie będzie Rollsem, przynajmniej tak długo, jak się da), pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Joasia Re: Maybach Coupe! IP: *.dip.t-dialin.net 25.06.03, 08:20 Gość portalu: Milos napisał(a): > Ale kto w końcu wygrał ? Rolls ma na pewno więcej klasy, a to się w końcu w tej klasie liczy. Maybach jest niemiecki, czyli... plebejski ??? ;-) > Rolls tylko z tadycji jest angielski bo aktualnym wlascicielem tej marki jest BMW > > ) > Maybach to nowa marka, powstała z niczego, o pardon z Mercedesa. > > Poniewaz klientele do ktorej skierowane jest to auto nie byla zainteresowana Mercedesem powyzej S-klase musieli wskrzesic marke Maybach wszystko na temat historii tej marki mozesz poczytac www.maybach-manufaktur.com Link Zgłoś
Gość: Milos Re: Maybach Coupe! IP: 62.233.141.* 25.06.03, 18:54 Gość portalu: Joasia napisał(a): > Gość portalu: Milos napisał(a): > > > Ale kto w końcu wygrał ? Rolls ma na pewno więcej klasy, a to się w końcu > w > tej klasie liczy. Maybach jest niemiecki, czyli... plebejski ??? ;-) > > > Rolls tylko z tadycji jest angielski bo aktualnym wlascicielem tej marki jest > BMW Dzięki za info, ale przeczytaj Skarbie mojego wcześniejszego posta :P Poza tym w tej klasie tradycja jest równie ważna jeśli nie ważniejsza niż właściciel, do którego spływa kaska. Zresztą fabryka, w której go manualnie wyklepują jest i będzie w UK. Pzdr Link Zgłoś
Gość: Milos Re: Maybach Coupe! IP: 62.233.141.* 25.06.03, 19:16 Gość portalu: Joasia napisał(a): > wszystko na temat historii tej marki mozesz poczytac > www.maybach-manufaktur.com Ale stronka faktycznie piękna. Godna Maybacha. Dzięki ! Pzdr Link Zgłoś
Gość: Auto Portal Re: Maybach Coupe! IP: *.as-net.pl 24.06.03, 21:55 Maybach Coupe Maybach Stretch Maybach SUV A zdjecia tych modeli mozna juz zobaczyc na stronie: www.autoportal.end.pl - (nieoficialne - mercedes) POZDRAWIAMY i ZAPRASZAMY Link Zgłoś
Gość: Hiszpan Re: Maybach Coupe! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.03, 08:29 bestia! www.imakenews.com/autospies/e_article000149649.cfm piękne wielkie coupe! Link Zgłoś
Gość: Rumburaak Re: Maybach Coupe! IP: *.chello.pl 25.06.03, 13:05 Gość portalu: Hiszpan napisał(a): > bestia! > www.imakenews.com/autospies/e_article000149649.cfm > piękne wielkie coupe! > To coupe jest przepiekne, majestatyczne ale i z odrobiną agresywności (tył).O ile "zwykły" Maybach mi sie nie podoba to wersja coupe cieszy me oko.Pzdr Link Zgłoś
Gość: Hiszpan Re: Maybach SUV! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.03, 10:00 prototyp : www.whnet.com/4x4/maybach.html teraz szukam Maybach pickup :) Link Zgłoś
Gość: Michal Re:Dzieki Joasia IP: *.telia.com 25.06.03, 11:11 Tak swietnie zrobioneych stron reklamowych jakie Joasia pokazala to jeszcze nie widzialem.Trzeba ogladac z muzyczka symfoniczna.Dnia moze nie starczyc,aby obejrzec kazdy detal.Pzdr.Michal Link Zgłoś
Gość: Milos Re: Maybach Coupe! IP: 62.233.141.* 25.06.03, 19:27 A tak wracając do motywów humorystycznych niniejszego wątku, w dzisiejszym Auto Szrocie wyczytałem (już się tłumaczę - czekałem na stacji aż mi naleją wachę) że inżynierzy Toyoty chcieli kupić Maybacha żeby go rozebrać i zbadać o co tam chodzi, ale... zrezygnowali jak zobaczyli cenę 400.000 euro. ROTFL Co ci Niemcy wymyślają za kretynizmy, może GM byłoby stać na zakup 1 sztuki Maybacha ? W końcu Toyota jest dopiero 3-cim koncernem świata i po prostu nie ma 400.000 na zbyciu ;-) Tak czy inaczej nie dziwi mmnie sama plotka, w końcu Niemcy i inni też rozbierali Lexusy na czynniki pierwsze, ale sam fakt że Toyoty nie stać na 1 Maybacha. No to kogo stać ??? Pzdr Link Zgłoś
Gość: Rav Re: Maybach Coupe! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 25.06.03, 21:14 Otóż to, informacja wydaje się być sfingowana, pozdrawiam Link Zgłoś
krakus.mp Re: Maybach Coupe! 26.06.03, 19:09 Witam. O Maybachu Coupe czytałem w Auto Motor i Sport (nr 7 z 1999r).Najbardziej zadziwiła mnie koncepcja silnika 24 cylindrowego.Ten silnik miał powstać z dwóch silników 12 cylindrowych połączonych ze sobą (jeden za drugim).Jego pojemność miała wynosić 15 litrów , a moc w granicach 1000 KM (po użyciu sprężarki).Moment obrotowy miał osiągnąć czterocyfrową wartość!Pozdrawiam. Link Zgłoś