Dodaj do ulubionych

Maybach Coupe!

24.06.03, 11:35
Ma mieć ponad 6,2 m długości. Drzwi mają mieć 2 m długości. Ciekawe, czy
będzie też SUV Maybacha.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: eM Re: Maybach Coupe! IP: *.net.external.hp.com 24.06.03, 13:03
      greenblack napisał:

> Ma mieć ponad 6,2 m długości. Drzwi mają mieć 2 m długości.

Ciekawe, jak się będzie z niego wysiadać na ciasnym parkingu
      albo w garażu ;-)
      • greenblack Re: Maybach Coupe! 24.06.03, 13:06
        Właściciele takich samochodów mają osobiste parkingi;) Poza tym pracują nad
        sposobem otwierania tych drzwi. Oby nie przejechali się jak Renault na drzwiach
        Avantime'a.

Pozdrawiam
        • Gość: robert zrobia drzwi odsuwane IP: *.acn.pl 24.06.03, 17:58
          i juz za jednym zamachem załatwią sobie SUV, VANa i może PickUpa:-)))
          Upa upa:)
    • Gość: johndoe Re: Maybach Coupe! IP: *.tlsa.pl 24.06.03, 13:42
      greenblack napisał:

> Ma mieć ponad 6,2 m długości. Drzwi mają mieć 2 m długości. Ciekawe, czy
      > będzie też SUV Maybacha.
      >
      >
      > Pozdrawiam
      moze jeszcze actross cabrio?
      pzdr
    • hans111 Re: Maybach Coupe! 24.06.03, 13:54
      a Maybach Cross Country? Maybach Variant? Maybach Vaneo?
      • greenblack Re: Maybach Coupe! 24.06.03, 14:01
        SUV chyba będzie. Przez jakiś czas był koncept, by CLS nosił znaczek Maybacha.

Pozdrawiam
        • Gość: Auto Portal Re: Maybach Coupe! IP: *.as-net.pl 24.06.03, 14:42
          Bedzie:
          Maybach Cabrio
          Maybach Coupe
          Maybach Stretch
          Maybach SUV

A zdjecia tych modeli niedlugo bedziecie mogli zobaczyc na stronie:
          www.autoportal.end.pl

POZDRAWIAMY i ZAPRASZAMY
    • Gość: Rumburaak Re: Maybach Coupe! IP: *.local.pl / 172.16.202.* 24.06.03, 14:56
      greenblack napisał:

> Ma mieć ponad 6,2 m długości. Drzwi mają mieć 2 m długości. Ciekawe, czy
      > będzie też SUV Maybacha.
      >
      >
      > Pozdrawiam

Brakuje mi tylko Maybacha w wersji kombi (najlepiej z jakimś
      dieslem).........No i oczywiście RR Phantom Van (ja bym go nazwał "Phantom
      multispace" ;) Pzdr
      • greenblack Re: Maybach Coupe! 24.06.03, 14:59
        Wersja kombi miałaby w Polsce duże powodzenie ze względu na możliwość
        zamontowania kratki;)

Pozdrawiam
        • Gość: Rumburaak Re: Maybach Coupe! IP: *.local.pl / 172.16.202.* 24.06.03, 15:03
          greenblack napisał:

> Wersja kombi miałaby w Polsce duże powodzenie ze względu na możliwość
          > zamontowania kratki;)
          >
          >
          > Pozdrawiam

No tak ale w sumie diesel to jednak odpada bo gazu się nie zamontuje :) a tak
          swoją drogą to ciekaw jestem czy do obecnego silnika Maybacha można by
          teoretycznie wstawić gaz?Mysle, ze któryś ze zdolnych, polskich
          warsztatów "gazowych" by sie podjął....:)Pzdr
          • Gość: johndoe Re: Maybach Coupe! IP: *.tlsa.pl 24.06.03, 15:08
            z uwagi na target maybacha mozna sie chyba spodziewac modelu maybach humer
          • Gość: Milos Re: Maybach Coupe! IP: 62.233.141.* 24.06.03, 21:11
            Gość portalu: Rumburaak napisał(a):

>
            > No tak ale w sumie diesel to jednak odpada bo gazu się nie zamontuje :) a tak
            > swoją drogą to ciekaw jestem czy do obecnego silnika Maybacha można by
            > teoretycznie wstawić gaz?Mysle, ze któryś ze zdolnych, polskich
            > warsztatów "gazowych" by sie podjął....:)Pzdr

No pewnie, to chyba "zwykłe" V12 z S-klasy, a starą 600-setę to sam widziałem
            zrobioną na gaz. Wtrysk sekwencyjny SGi made in Holland. To były praktycznie
            dwie pełne instalacje wtryskowe, każda obsługująca 6 garów. 2 parowniki, 2
            komputery itd. Wspólna była tylko butla ;-)

Pzdr
        • Gość: Michal Re: Maybach Coupe! IP: *.telia.com 24.06.03, 15:11
          greenblack napisał:

> Wersja kombi miałaby w Polsce duże powodzenie ze względu na możliwość
          > zamontowania kratki;)
          >
          >
          > Pozdrawiam
          ------------------------------------------------------------------------------
          Panowie zapomnielliscie o najwazniejszej rzeczy ludzie HAK przeciez jak
          bedzie wozil kartofle z pola,na tylnim siedzeniu naprawde nie wypada.
    • Gość: Michal Re: Maybach Coupe! IP: *.telia.com 24.06.03, 15:59
      Zadzwonilem do fabryki i poprosilem, opcje w jakich fabryka moze oferowac tak
      wstydliwa a praktyczna rzecz jak jest HAK.
      Co mi powiedziano;
      Dla ludzi wstydliwych ,ale majetnych lubiacych sie pokazac wersja z hakiem ma
      urzadzenie ,gdzie za musnieciem paluszkiem sensora ,takowy wynurza sie z tylu i
      jest gotowy cos pociagnac.
      Dla ludzi otwartych ,majacych w swoim sposobie bycia pokazaniem sie ,ze jest
      czlowiekiem zamoznym bez kompleksow Hak jest zamontowany na stale ale
      zabespieczony przed korozja zlotem dukatowym (dla nieznajacyh tematu 24karaty
      minimum).
      Dla ludzi skromnych haku nie ma wcale bo i poco jak ich niestac na przyczepe.
      Pzdr.Michal
    • Gość: Rav Re: Maybach Coupe! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 24.06.03, 16:53
      Cześć.
      Skąd takie info?

pozdrawiam
      • Gość: Michal Re: Maybach Coupe! IP: *.telia.com 24.06.03, 16:59
        Rav,chyba nie czytales calego watku,jaja sobie wszyscy robia,to dlaczego ja mam
        byc gorszy.Pzdr.Michal
        • greenblack Re: Maybach Coupe! 24.06.03, 17:05
          Maybach Coupe i SUV to żadne "jaja", z tym, że Coupe jest bardziej pewne od
          SUVa.

Pozdrawiam
          • Gość: Rav Re: Maybach Coupe! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 24.06.03, 17:21
            Pytanie moje było odnośnie M.coupe:), bo na te haki (chyba, że ten dyskretny,
            fajny by był) to faktycznie ciężko byłoby się nabrać.
            Na razie przynajmnie, nie napotkałem żadnego "parametrowego" testu tej limuzyny
            (oprócz małego porównawczego z Rollsem), warto byłoby rzucić okiem na kilka
            spraw...
            Oczywiście, to coupe to absurd, ale w morzu absurdu utonęłoby jedynie z
            głośniejszym pluskiem:)
            Tymczasem ubolewam nad brakiem moto-prasy ze świata w moim mieście, niemiecka
            dominacja...
            Więc pytam- skąd ten news?

pozdrawiam
            • greenblack Re: Maybach Coupe! 24.06.03, 17:27
              Nie bądź za ciekawy;P Zamiast się wypytywać, znalazłbyś coś równie ciekawego;P

Pozdrawiam
              • Gość: Rav Re: Maybach Coupe! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 24.06.03, 17:44
                Toż mówię, że gazet brak, a wciąż najbardziej lubię papiery czytać:)
                Afery jedna koło drugiej, że znowu TopGear zdjęli w BBCWorld z anteny. Tylko
                tam można było np. zobaczyć test: która fura ucieknie wideoradarowi...a prosta
                była dłuuuga, w sam raz na topową Cobrę,

PS.Polskiego SLR'a widziałeś?

pozdrawiam
                • greenblack Re: Maybach Coupe! 24.06.03, 17:49
                  Gość portalu: Rav napisał(a):

> PS.Polskiego SLR'a widziałeś?

Widziałem. Szkopy z Mercedesa nie mogły uwierzyć, że tylko na podstawie zdjęć
                  zbudowano taki pojazd i wszczęły wewnętrzne śledztwo w poszukiwaniu kreta.

> pozdrawiam

Pozdrawiam
                  • Gość: Rav Re: Maybach Coupe! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 24.06.03, 18:11
                    Rzemieślnik nawet szyby dorobił w hucie szkła,

pozdrawiam
            • Gość: Milos Re: Maybach Coupe! IP: 62.233.141.* 24.06.03, 21:23

> Na razie przynajmnie, nie napotkałem żadnego "parametrowego" testu tej
              limuzyny
              >
              > (oprócz małego porównawczego z Rollsem),

Tak, a kto wygrał że tak spytam z ciekawości ? Aha, wspominasz że u Ciebie
              tylko niemieckie gazety w kioskach, to już chyba wiem ;-) Rolls oczywiście,
              made by BMW :-)))

Pzdr
              • Gość: Rav Re: Maybach Coupe! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 24.06.03, 21:39
                Dwa za jednym.

Maybach ma silnik doładowany, w żadnym wypadku nie nazwałbym go zwykłym.
                Owszem, teraz jest jeszcze w innych modelach (w tym w S-ce), ale rodowód ma
                własny (maybachowy). Ale na gaz pewnie dałoby się przerobić.

Test czytałem w Auto-Bildzie jakiś czas temu, brakowało większości pomiarów
                wykładanych w obowiązującym kanonie testu porównawczego. Stąd, ani próby
                hamulców, ani głośności, ani testu łosia (ha, ha!) czy próby slalomu...kosztów:)

W przypadku tych samochodów, a Maybacha w szczególności, obowiązuje podejście:
                podziwiaj, nie pytaj! Prędzej czy później, dane "wyjdą na jaw", zresztą Rolls
                wcale nie musi być technicznie najdoskonalszy (i nie jest; zaryzykuje
                twierdzenie, że z Maybachem nie ma szans).

Co tu gadać...mamy do czynienia z czymś całkowicie bezprecedensowym. Znak czasu,

pozdrawiam

• Gość: Milos Re: Maybach Coupe! IP: 62.233.141.* 24.06.03, 22:10

> Dwa za jednym.
                  >
                  > Maybach ma silnik doładowany, w żadnym wypadku nie nazwałbym go zwykłym.

Zauważyłeś może że to słówko było w cudzysłowie. Nieprzypadkowo... ;-)

> Owszem, teraz jest jeszcze w innych modelach (w tym w S-ce), ale rodowód ma
                  > własny (maybachowy). Ale na gaz pewnie dałoby się przerobić.

No pewnie, jeśli Królowa jeździ Bentleyem na gaz...

>
                  > Test czytałem w Auto-Bildzie jakiś czas temu, brakowało większości pomiarów
                  > wykładanych w obowiązującym kanonie testu porównawczego. Stąd, ani próby
                  > hamulców, ani głośności, ani testu łosia (ha, ha!) czy próby
                  slalomu...kosztów:

Ale kto w końcu wygrał ? Rolls ma na pewno więcej klasy, a to się w końcu w tej
                  klasie liczy. Maybach jest niemiecki, czyli... plebejski ??? ;-)

> )
                  >
                  > W przypadku tych samochodów, a Maybacha w szczególności, obowiązuje
                  podejście:
                  > podziwiaj, nie pytaj! Prędzej czy później, dane "wyjdą na jaw",

Np. moc w Rollsie zawsze była podawana "Wystarczająca". No i fakt

zresztą Rolls
                  > wcale nie musi być technicznie najdoskonalszy (i nie jest; zaryzykuje
                  > twierdzenie, że z Maybachem nie ma szans).

Pewnie masz rację. Ale prawdziwej klasy się nie zadekretuje z dnia na dzień, a
                  Maybach to nowa marka, powstała z niczego, o pardon z Mercedesa. Powoływanie
                  się na historię sprzed 100 lat ma tyle sensu co w przypadku Skody ;-)

>
                  > Co tu gadać...mamy do czynienia z czymś całkowicie bezprecedensowym. Znak
                  czasu
                  > ,
                  >
                  > pozdrawiam

Pozdrawiam
                  >
                  • Gość: Rav Re: Maybach Coupe! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 24.06.03, 22:37
                    Oki:) ale to inny silnik (czepiam się?)

W teście nikt nie wygrał suma sumarum, zresztą nie było próby jednoznacznego
                    podsumowania. Dziwisz się? Techniczne uniwersum nie wyczerpuje tematu, jak sam
                    zauważyłeś a'propos nimbu szlachetności, jaka zwykła otaczać Rollsa. Choć ja i
                    tak czekam na "pełny" test Maybacha (Rolls niech sobie będzie Rollsem,
                    przynajmniej tak długo, jak się da),

pozdrawiam
                  • Gość: Joasia Re: Maybach Coupe! IP: *.dip.t-dialin.net 25.06.03, 08:20
                    Gość portalu: Milos napisał(a):

> Ale kto w końcu wygrał ? Rolls ma na pewno więcej klasy, a to się w końcu w
                    tej klasie liczy. Maybach jest niemiecki, czyli... plebejski ??? ;-)
                    >
                    Rolls tylko z tadycji jest angielski bo aktualnym wlascicielem tej marki jest
                    BMW
                    > > )
                    > Maybach to nowa marka, powstała z niczego, o pardon z Mercedesa.
                    > >
                    Poniewaz klientele do ktorej skierowane jest to auto nie byla zainteresowana
                    Mercedesem powyzej S-klase musieli wskrzesic marke Maybach
                    wszystko na temat historii tej marki mozesz poczytac
                    www.maybach-manufaktur.com
                    • Gość: Milos Re: Maybach Coupe! IP: 62.233.141.* 25.06.03, 18:54
                      Gość portalu: Joasia napisał(a):

> Gość portalu: Milos napisał(a):
                      >
                      > > Ale kto w końcu wygrał ? Rolls ma na pewno więcej klasy, a to się w końcu
                      > w
                      > tej klasie liczy. Maybach jest niemiecki, czyli... plebejski ??? ;-)
                      > >
                      > Rolls tylko z tadycji jest angielski bo aktualnym wlascicielem tej marki jest
                      > BMW

Dzięki za info, ale przeczytaj Skarbie mojego wcześniejszego posta :P
                      Poza tym w tej klasie tradycja jest równie ważna jeśli nie ważniejsza niż
                      właściciel, do którego spływa kaska. Zresztą fabryka, w której go manualnie
                      wyklepują jest i będzie w UK.

Pzdr
                    • Gość: Milos Re: Maybach Coupe! IP: 62.233.141.* 25.06.03, 19:16
                      Gość portalu: Joasia napisał(a):

> wszystko na temat historii tej marki mozesz poczytac
                      > www.maybach-manufaktur.com

Ale stronka faktycznie piękna. Godna Maybacha. Dzięki !

Pzdr
              • Gość: Auto Portal Re: Maybach Coupe! IP: *.as-net.pl 24.06.03, 21:55
                Maybach Coupe
                Maybach Stretch
                Maybach SUV

A zdjecia tych modeli mozna juz zobaczyc na stronie:
                www.autoportal.end.pl - (nieoficialne - mercedes)

POZDRAWIAMY i ZAPRASZAMY
    • remulak Re: Maybach Coupe! 24.06.03, 23:32
      Moje typy to Maybach pick-up i Maybach gimbus.
    • Gość: Hiszpan Re: Maybach Coupe! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.03, 08:29
      bestia!
      www.imakenews.com/autospies/e_article000149649.cfm
      piękne wielkie coupe!

• Gość: Rumburaak Re: Maybach Coupe! IP: *.chello.pl 25.06.03, 13:05
        Gość portalu: Hiszpan napisał(a):

> bestia!
        > www.imakenews.com/autospies/e_article000149649.cfm
        > piękne wielkie coupe!
        >

To coupe jest przepiekne, majestatyczne ale i z odrobiną agresywności (tył).O
        ile "zwykły" Maybach mi sie nie podoba to wersja coupe cieszy me oko.Pzdr
    • Gość: Hiszpan Re: Maybach SUV! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.03, 10:00
      prototyp :
      www.whnet.com/4x4/maybach.html
      teraz szukam Maybach pickup :)

• Gość: Michal Re:Dzieki Joasia IP: *.telia.com 25.06.03, 11:11
        Tak swietnie zrobioneych stron reklamowych jakie Joasia pokazala to jeszcze nie
        widzialem.Trzeba ogladac z muzyczka symfoniczna.Dnia moze nie starczyc,aby
        obejrzec kazdy detal.Pzdr.Michal
    • Gość: Milos Re: Maybach Coupe! IP: 62.233.141.* 25.06.03, 19:27
      A tak wracając do motywów humorystycznych niniejszego wątku, w dzisiejszym Auto
      Szrocie wyczytałem (już się tłumaczę - czekałem na stacji aż mi naleją wachę)
      że inżynierzy Toyoty chcieli kupić Maybacha żeby go rozebrać i zbadać o co tam
      chodzi, ale... zrezygnowali jak zobaczyli cenę 400.000 euro. ROTFL
      Co ci Niemcy wymyślają za kretynizmy, może GM byłoby stać na zakup 1 sztuki
      Maybacha ? W końcu Toyota jest dopiero 3-cim koncernem świata i po prostu nie
      ma 400.000 na zbyciu ;-)
      Tak czy inaczej nie dziwi mmnie sama plotka, w końcu Niemcy i inni też
      rozbierali Lexusy na czynniki pierwsze, ale sam fakt że Toyoty nie stać na 1
      Maybacha. No to kogo stać ???

Pzdr
      • Gość: Rav Re: Maybach Coupe! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 25.06.03, 21:14
        Otóż to, informacja wydaje się być sfingowana,

pozdrawiam
        • krakus.mp Re: Maybach Coupe! 26.06.03, 19:09
          Witam.
          O Maybachu Coupe czytałem w Auto Motor i Sport (nr 7 z 1999r).Najbardziej
          zadziwiła mnie koncepcja silnika 24 cylindrowego.Ten silnik miał powstać z
          dwóch silników 12 cylindrowych połączonych ze sobą (jeden za drugim).Jego
          pojemność miała wynosić 15 litrów , a moc w granicach 1000 KM (po użyciu
          sprężarki).Moment obrotowy miał osiągnąć czterocyfrową wartość!Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka