agpagp Re: Wzresień 2020 29.09.20, 22:12 A jeszcze wczoraj cieszyłam się że mamy ponad 5 stówek na koncie i coś uda nam się odłożyć na zakup auta. Tego cosiu zostało dziś 80 zł. Małe zakupy w 2 sklepach. I nie wiem jakim cudem. Żadnych pierdół, żadnych słodyczy czy słonych przekąsek , żadnego alko. Żarcie dla psa, tusz do drukarki , woda, mleko , trochę kończącej się chemii , drobne rzeczy do lodówki ( serki , jakaś wędlina) . Nawet chleba nie kupiliśmy. Postanowiłam że październik będzie miesiącem tylnej ścianki. Odpowiedz Link
kamarow69 Re: Wzresień 2020 30.09.20, 08:40 Ja wczoraj przeanalizowałam na co mi poszło 1300 zł ponadplanowo, mimo że niczego nie zauważyliśmy. Wyszło mi, że 320 więcej na jedzenie, bo nie pilnowałam budżetu i kilku rzeczy nie chciało mi się robić samodzielnie, 220 to ponadplanowe zapasy chemii, bez planu wydawaliśmy na ubrania, droższa myszka i kabel, gadżety na rower, a córka i tak nie jeździ teraz - kupiła i bilet i doładowała na pojedyncze. Do tego doszedł wyjazd i awaria pralki. Przynajmniej wiem, co się na to złożyło, że w tym miesiącu sporo mniej odłożyliśmy na budowę. W październiku mamy się trzymać założonych kwot na poszczególne kategorie. Odpowiedz Link
marianna1960 Re: Wzresień 2020 01.10.20, 07:05 W tym miesiącu 4000zł do przodu bywały lepsze miesiące. Odpowiedz Link
twoja-siostra Re: Wzresień 2020 01.10.20, 09:45 Mi też przez ostatnie dni miesiąca pieniądze poplynely jak woda... jednak powinnam siedzieć na tyłku w domu bo jak już się wyrwe na zakupy to nie znam umiaru. Kaufland, jysk, pepco, rossmann, h&m... I jestem pusta jak dzwon Odpowiedz Link
kamarow69 Re: Wzresień 2020 01.10.20, 15:07 U mnie z tej listy to pierwszy i ostatni sklep powinnam omijać szerokim łukiem. W pierwszym powinnam się trzymać listy, a do ostatniego nie zaglądać, bo kupuję tam nie do końca potrzebne rzeczy. Odpowiedz Link
enigma81 Re: Wzresień 2020 01.10.20, 13:07 Podsumowanie - na koniec miesiąca miałam 48 zł na koncie. Ale - była wycieczka syna, ostatnia rata i kieszonkowe, był wieczór panieńskim siostry, moje urodziny, wyjazd na weekend, część wydatków przewidziana w budżecie a część nie. Ważne, że wystarczyło, 500+ odłożone. Odpowiedz Link
kamarow69 Re: Wzresień 2020 01.10.20, 15:05 Przynajmniej czujesz, że są jakieś efekty - spłacona pożyczka i przyjemności Odpowiedz Link
098qwerty Re: Wzresień 2020 03.10.20, 07:54 U mnie wrzesień pod względem finansowym obfitował w wydatki okołokomunijne, na szczęście już jesteśmy po 😁 kolejne większe imprezy rodzinne zrobię za 8 lat: komunia i osiemnastka. Pozostałe wydatki w normie, drobne naprawy w samochodzie robione na bieżąco nawet jak nie planowane w budżecie to dużych nakładów finansowych ze sobą nie pociągają. Odpowiedz Link
kropkaa17 Re: Wzresień 2020 03.10.20, 13:34 We wrześniu popłynęliśmy z wydatkami. Pewien kurs meża i wydatki z nim związane-prawie tysiąc. 2 tony węgla na zimę. Uzupełnienie zapasów na pół roku jeśli chodzi o soczewki, filtry do wody. Plecak dla syna bo stary okazał się być w 4 klasie za mało pojemny, buty na zimę dla dzieci. Doładowania do netflixa, konsoli. Więcej wydałam na książki i nasze hobby czyli gry planszowe. Więcej w rossmanie na kosmetyli bardziej kupione dla przyjemności a nie z pilnej potrzeby np extra żel do twarzy czy peeling do ciała. I wcale nie żałuję. Ten miesiąc z powodu choroby w rodzinie był trudny i stresujący, nie mam kompletnie czasu fla siebie więc toctaka namiastka myślenia o sobie Odpowiedz Link