Gość: ona IP: 80.50.136.* 04.06.11, 09:52 Czy na następny tydzień naprawdę zapowiada się takie duże ochłodzenie? (15-18 st C) Biorąc pod uwage obecne temperatury kompletnie nie mam pojęcia czy brać ze sobą ciepłe ciuchy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ela.tu-i-tam Re: Ochłodzenie? 04.06.11, 11:24 Gość portalu: ona napisał(a): > Czy na następny tydzień naprawdę zapowiada się takie duże ochłodzenie? > (15-18 st C) Biorąc pod uwage obecne temperatury kompletnie nie mam > pojęcia czy brać ze sobą ciepłe ciuchy Obiecanki cacanki. Od poczatku kwietnia ani kropli deszczu, i nie widze zadnego na horyzoncie - nawet jak chmury nadciagaja, to to nie daje nic, ida sobie dalej. Jesli tempartura o swicie (to minimum z meteo) spadnie z 18 na 15, to tylko da sie lepiej spac - nawet w nocy jest za goroco. Wlozylabym bawelniany sweter do torby, w ramach "na wszelki wypadek" ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Ochłodzenie? IP: 80.50.136.* 04.06.11, 14:30 Dzięki, chodziło mi o Paryż i okolice właśnie. Z tego co widzę na podanej stronie to jednak idzie coś chłodniejszego, ale to mi akurat strasznie nie przeszkadza, oby tylko nie lało od rana do nocy... Odpowiedz Link Zgłoś
ela.tu-i-tam Re: Ochłodzenie? sluszne pytanie Janou - gdzie? 04.06.11, 11:26 Odpowiedzialam na Paryz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $ & € Pogoda Paryż IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.11, 12:42 Paryż < zaglądaj, aktualizacja co kilka godzin Odpowiedz Link Zgłoś
ela.tu-i-tam Teraz jest burza i kapie deszcz 05.06.11, 00:40 Po 9-ciu tygodniach suszy, akurat dzis wieczor, gdy poszlam do opery w plenerze ( Parc de Sceaux, Madame Butterfly), zaczelo padac. Choreografia fantastyczna, nagle czarne chmury i wiatr - z ktorym ta choreografia byla jeszcze lepsza. Pol godziny pozniej pioruny, najpierw suche, opera trwa, a potem troche kropli. Przerwali na chwile, krople przestaly, spektakl idzie dalej, no i niestety zaczelo padac wiecej i sie skonczylo. Ten deszcz to taki srednio marny, nawet jak cala noc bedzie padac, to i tak tej mojej trawie duzo nie pomoze. Jest nadal bardzo cieplo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Teraz jest burza i kapie deszcz IP: 80.50.136.* 05.06.11, 09:29 No... to przygotujcie się na prawdziwe oberwanie chmur i ochłodzenie, bo jak ja gdzieś jadę na urlop to nie ma to tamto, MUSI lać! Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: Teraz jest burza i kapie deszcz 05.06.11, 11:25 U mnie wczoraj z wieczora zaczelo "pomrukiwac" na tyle powaznie, ze wylaczylam kpmputer i Liveboxa. No to sie wzielo i uspokoilo. Wlaczylam. Nieco pozniej poszlam spac, zbudzily mnie odglosy ogni sztucznych, wyszlam na balkon obejrzec. Nie byly nadz<wyczajne (jakies swieto dzielnicowe), polozylam sie spowrotem. No i zaczello znowu pomrukiwac - wstalam, powylaczalam wszystko, co trzeba, poszlam spac, przysnelam, choc dalej mruczalo. Nagle jak lubudnelo gdzies bardzo blisko to mi lozko w wibracje wpadlo. Zegnaj snie! ...i to lubudniecie bylo jak kto woli "labedzim spiewem" lub "feux d'artifice" tej burzy. Ale troche pokropilo na nasze osiedlowe trawniczki, ktore od paru tygodni przypoominaja bardziej slomianke jak "terrains verts". Odpowiedz Link Zgłoś
ela.tu-i-tam Re: dzis niedziela, lekkie chmury, slonce, cieplo 05.06.11, 13:25 Deszcz troche spadl, dzis rano ziemia nowego trawnika byla na tyle zmiekczona, ze udalo mi sie wyplewic ciut chwastow (do wczoraj ziemia nowego trawnika, posianego w pierwszych dniach kwietnia na grzadce przekopanej 60 cm na glebokosc, byla twarda jak stal). Chmurki sa letnie biale, niebieskie niebo przeswita, jest cieplo, jak tak potrwa do jutra, to znowu ziemia wyschnie. Pogoda idealna na spacery turystyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
janou Re: dzis niedziela, lekkie chmury, slonce, cieplo 05.06.11, 13:55 A na poludniu w departamencie Var jak rok temu(15.06.2010) ogromne burze. lci.tf1.fr/france/faits-divers/2011-06/alerte-aux-orages-pour-trois-departements-du-sud-est-6517902.html Odpowiedz Link Zgłoś
marguy Re: dzis niedziela, lekkie chmury, slonce, cieplo 05.06.11, 23:08 U nas (Nord - Poludniowa Flandria) takze dzis rano padalo. Nie na tyle jednak by mi przeszkodzic w wyprawie nad morze i wedrowce po jego brzegu. Caly tydzien ma byc deszczowy z temp. ok. 18-20°C wiec da sie przezyc. Odpowiedz Link Zgłoś
ela.tu-i-tam Re: dzis niedziela, noc, pioruny lataja, deszcz 06.06.11, 00:02 W tej chwili sie troche uspokoilo, znaczy biale luny nie oswietlaja nieba co 10 sekund. Pada spokojny (czytaj normalny europejski, a nie tropikalny) deszcz - jak popada przez noc, to moze mi trawnik uratuje. Jest cieplo (no ale na zewnatrz nie jestem, to tak z progu). Ze zdjec satelity wyglada ze burze pobiegly na polnocny-wschod Francji, na Belgie i dalej. Ona ma talent, jesli ona deszcz potrafi przywiezc ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Ochłodzenie? 06.06.11, 07:09 > No... to przygotujcie się na prawdziwe oberwanie chmur i ochłodzenie, bo jak ja gdzieś jadę na urlop to nie ma to tamto, MUSI lać! A... kiedy wracasz? ;) Pzdr bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Ochłodzenie? IP: 80.50.136.* 11.06.11, 23:08 Wróciłam... to i deszcze się uspokoją! Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: Ochłodzenie? 13.06.11, 14:07 Popadalo, nawet polalo - obficie, ale niestety krotko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tina Re: Ochłodzenie? IP: *.aster.pl 06.06.11, 20:11 ja z reguły sprawdzam na www.accuweather.com - wg nich następny tydzień nie wygląda może super, ale do zwiedzania pogoda dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ochłodzenie - uwzgędniając kobiece potrzeby IP: *.59-64-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 14.06.11, 20:56 WItam, jakie ubranie teraz noscicie w Paryzu? Wyjezdaam tam jutro z Brukseli. Tu jest tak, ze na gole nogi i w krótkim rekawie+żakiet. A w Paryżu jak jest?Dzieki za odpowiedzi,pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś