Dodaj do ulubionych

Cesenatico - Hotel Eden

10.04.11, 15:24
Proszę o opinie odnośnie miejscowości Cesenatico, chodzi mi zwłaszcza o plaże, czy jest łagodne zejście, czysta woda itd. Czy plaże są przypisane do danych hoteli i nie można się wszędzie poruszać, czy jedynie nie można korzystać z leżaków danego hotelu? Proszę też o opinie na temat hotelu Eden, jakie jest położenie, dostęp do plaży, pokoje. Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kwiat Re: Cesenatico - Hotel Eden IP: *.antsatgor.pl 01.05.11, 20:33
      Przylaczam sie do pytania
    • Gość: thx Re: Cesenatico - Hotel Eden IP: *.2.11.211.tvksmp.pl 03.05.11, 06:39
      a jedziesz może z Almaturu?? bo ja w sierpniu też hotel Eden :-)
    • Gość: Kwiat Re: Cesenatico - Hotel Eden IP: *.antsatgor.pl 03.05.11, 16:06

no wlasnie sie zastanawiamy czy ten hotel czy tiziano o tiziano jest duzo opini ale o eden nic nie ma
    • candyza Re: Cesenatico - Hotel Eden 06.05.11, 11:25
      byłam na wielkim campingu i tam długo dorosły musi iść dalej w morze,żeby wreszcie się zanurzyć :). jest świetny aquapark w Cesenatico i wesołe miasteczko.
      • rozowa-swinka Re: Cesenatico - Hotel Eden 09.05.11, 08:51
        Jak się nazywa ten aquapark i wesołe miasteczko?
    • Gość: Beata Re: Cesenatico - Hotel Eden IP: 178.73.29.* 06.05.11, 12:18
      W Cesenatico byłam w ubiegłym roku ale w innym hotelu. Na przełomie lipca i sierpnia jadę tam ponownie - tym razem właśnie do hotelu Eden. W samym hotelu nie byłam ale wiem, że jest on położony przy promenadzie (głównej ulicy) i jest oddalony od plaży o ok. 300m. W Cesenatico plaże są przypisane do hoteli ale w najbliższej okolicy hotelu są dwie plaże publiczne.
    • Gość: annina o cesenatico IP: *.57-82-r.retail.telecomitalia.it 08.05.11, 15:35
      hej,
      Cesenatico jest mila rozrywkowa miejscowoscia, polecam szczegolnie na wczasy rodzinne ze wzgledu na mniejsze 'zamieszanie' w porownaniu na przyklad z rimini. hotel eden jest polozony w valverde a samo cesenatico jest miejscowoscia ktora ciagnie sie 7 km wzdluz morza. plaze sa dosc duze i w porzadku, zadbane (troche krotsze niz w rimini). centrum zabytkowe cesenatico to port projektu leonardo da vinci do ktorego z valverde jest jakies 3 kilometry wzdluz morza. w hotelu eden nie bylam, ale negatywnych opinii nie slyszalam wiec chyba ok jest. jesli chodzi o morze to dno jest piaszczyste wiec woda przezroczysta nie jest jak np w chorwacji ale zaleta jest piaszczysta plaza i dno po ktorym mozna chodzic boso:) no i ciepla woda. blisko stad do bolonii, rimini, florenca i wenecja to 2 godz. pociagiem. zobacz rozklad na www.trenitalia.it Jak by co to pytaj.
      • rozowa-swinka Re: o cesenatico 09.05.11, 08:49
        Wielkie dzięki :) Czy można swobodnie wędrować plażą i wchodzić do morza mimo iż plaża jest podzielona na poszczególne hotele? Czy na przełomie czerwca i lipca woda jest wystarczająco ciepła do kąpieli? Czy jest łagodne zejście do morza i długo jest płytko? Czy są muszelki? Przepraszam za te banalne pytania, ale w zeszłym roku jak byłam w Hiszpanii na Costa Maresme to miało być super, a okazało się, że wybrzeże jest fatalne. I jeszcze jedno pytanie czy można jakoś w miarę sensownie dostać się z Cesenatico do San Giovanni Rotondo? Rozumiem, że mogę Cię jeszcze pomęczyć jakbym miała dalsze pytania :) Pozdrawiam serdecznie
        • linn_linn Re: o cesenatico 09.05.11, 09:50
          5-metrowy pas od morza musi byc dostepny dla kazdego i wolny od parasoli, lezakow, lozek, recznikow itp. Mozna spacerowac i wchodzic do morza.
          • Gość: ilii Re: o cesenatico IP: *.toop.pl.227.2.83.in-addr.arpa 13.05.11, 21:05
            A czy był ktoś w hotelu Eden i może coś o nim powiedzieć?
        • Gość: annina Re: o cesenatico IP: *.53-82-r.retail.telecomitalia.it 15.05.11, 22:04
          Tak, mozna swobodnie sie przechadzac wzdluz plazy bo tak jak ktos napisal jest pas wolny, bez parasoli i lezakow. Pod koniec czerwca woda juz jest wystarczajaco ciepla, ale nawet teraz juz niektorzy turysci sie tu kapia. Zejscie do morza jest lagodne, duzo plytkiego. Muszelek ładnych raczej nie bedzie bo plaze sa regularnie czyszczone juz od miesiaca, najpierw wyrownuja wszystko takimi spycharkami a pozniej przesiewaja piasek. Najladniejsze muszelki znajduje w zimie, ale to oczywiscie nie ocean. Do San Giovanni Rotondo moze zorganizuja dowoz z Twojego hotelu na zyczenie, warto zapytac. Sa tez busy, (przystanki przy glownej ulicy wzdluz morza) ktore zabieraja do Mirabilandii, Acquafun, polecam San Leo w poblizu San Marino, moze tez maja w ofercie S.G.Rot., nie pamietam. Jak by cos jeszcze to pytaj. Pozdr.
          • rozowa-swinka Re: o cesenatico 17.05.11, 14:08
            Ale jakieś muszelki będą mam nadzieję :) Jeszcze mam pytanie czy jest jakiś w miarę niedrogi market w Cesenatico i czego można spodziewać się po jedzeniu w hotelu. Mają być śniadania wzmocnione i obiadokolacje. Aha i czy na miejscu nie będzie problemu z zakupem niedrogich materaców dmuchanych do kąpieli w morzu, czy lepiej wieźć ze sobą? Dzięki i przepraszam za banały, ale tak jak pisałam wcześniej o Hiszpanii, wolałabym wiedzieć na czym stoję :)
            • rozowa-swinka Re: o cesenatico 23.05.11, 10:58
              Czy jest jakiś w miarę niedrogi market? Gdzie można znaleźć mapę miasta?
              • Gość: Beata Re: o cesenatico IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.11, 17:38
                Market w którym robiłam zakupy jest w rejonie ulicy Melozzo da Forli czyli jakieś 500m od hotelu Eden, a mapkę Cesenatico dostaniesz w informacji turystycznej, która jest na głównej ulicy
        • ro_br_rt Re: o cesenatico 16.05.11, 12:41
          Witam.
          Czy chodzi o Sanktuarium ojca Pio w San Giovanni Rotondo?
          Pozdrawiam
          • rozowa-swinka Re: o cesenatico 16.05.11, 13:13
            Tak, dokładnie. Czy da się jakoś w miarę bezproblemowo dotrzeć do Sanktuarium Ojca Pio z Cesenatico? Ile zajmuje dojazd? Jaki jest koszt? Pozdrawiam
            • ro_br_rt Re: o cesenatico 16.05.11, 14:54
              Witam.
              Odradzam pociąg a potem autobus. Zbyt duźo przesiadek. Pozostaje własne auto. Z Cesenatico jest ponad 450 km. Autostrada do San Severo potem drogi lokalne, ale dojechać łatwo. Parking kilkaset metrów przed sanktuarium duży, płatny kilka euro. Zwiedzanie jeśli trafi się na mszę ok. 3 godzin. Ale warto. Na starym mieście wiele kościołów (ok 2-3 godzin). Polecam teź znajdującą się nieopodal (26 km) miejscowość Monte Sant' Angelo. Piękna miejscowość z kościołem św. Michała Archanioła i zamkiem normańskim. Piękne widoki, niezłe kafejki i wspaniałe wino.
              Pozdrawiam
              • Gość: annina Re: o cesenatico IP: *.53-82-r.retail.telecomitalia.it 16.05.11, 17:52
                sprawdzilam dzis te busy i jesli chodzi o turystyke religijna to jezdza tylko do Loreto.
                sprawdzic rozklad mozna na www.bonellibus.com albo it, nie pamietam.

Zmieniajac temat to jest tu w okolicy sporo parkow rozrywki, w cesenatico jest Atlantica, niedaleko Mirabilandia, Oltremare, Italia in Miniatura....

Z duzych miast naprawde latwo dostac sie stad do Florencji, Bolonii oraz do Mediolanu i Rzymu wyzej wymienionymi busikami.

• rozowa-swinka Re: Cesenatico - Hotel Eden 27.05.11, 08:15
      Może jeszcze ktoś coś dopowie.
      • Gość: Marta Re: Cesenatico - Hotel Eden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.11, 19:47
        Byliśmy w Valverde w zeszłym roku - w hotelu Tiziano, o którym ktoś wyżej pisał. Okolica sympatyczna (zarówno Valverde jak i samo Cesenatico). Co do muszelek - ktoś pisał, że prawie wcale ich nie ma. Moje dziecko zbierało ich codziennie naprawdę sporo - fakt, że urodą specjalnie nie grzeszyły, ale były:)

Z okolicznych atrakcji polecam Aquafan (obok jest też park tematyczny Oltremare - podobno również wart obejrzenia) i Italię w Miniaturze - w obu tych miejscach kupując bilet drugie wejście jest gratis:)
    • Gość: Ania Re: Cesenatico - Hotel Eden IP: *.128.100.131.static.crowley.pl 01.06.11, 08:52
      Też rozpatruje ten hotel i wczasy z Almatur 6.07.2011, tylko coś mi nie pasuje w katalogu Almatura napisano, że jest ogród z basenem a na stronie hotelu nie ma słowa o basenie, może ktoś był i wie jak jest z tym basenem. I jakie jest wyżywienie czy wystarczające i smaczne.
      • linn_linn Re: Cesenatico - Hotel Eden 01.06.11, 09:30
        Faktycznie dziwne.
        "Do dyspozycji gości: ...ogród z basenem."
        Na ich stronie www.hoteledenvillamarina.it/servizi.html
        Giardino e giochi per bambini: ogrod i plac zabaw dla dzieci.
        To gdzie jest ten ogrod z basenem?
        • rozowa-swinka Re: Cesenatico - Hotel Eden 01.06.11, 13:35
          Dla mnie to nie ma większego znaczenia czy jest basen, bo mam zamiar pluskać się w morzu, m.in. dlatego jadę na riwierę. A jeśli hotel faktycznie nie ma basenu, to można pisać do Almaturu o rekompensatę :)
    • rozowa-swinka Re: Cesenatico - Hotel Eden 01.06.11, 09:02
      Dziękuję za wszystkie opinie i proszę o jeszcze :)
      • Gość: Ania Re: Cesenatico - Hotel Eden IP: *.128.100.131.static.crowley.pl 07.06.11, 13:28
        Jestem prawie zdecydowana na wyjazd 06.07 z Almatur, czy ktoś może jedzie
    • Gość: Ania Re: Cesenatico - Hotel Eden IP: *.128.100.131.static.crowley.pl 21.06.11, 09:57
      Czy naprawdę nikt nie był w tym hotelu?????????????
      • Gość: toja Re: Cesenatico - Hotel Eden IP: 109.53.178.* 25.06.11, 19:55
        Jeśli jedziesz do hotelu to wybierz 5 *****, a jesli jedziesz nad Adriatyk to gwarantuję Ci ,że jest w tym Hotelu normalnie.Czysta pościel, ręczniki,sprzątane pokoje oraz dobre jedzenie.Polska obsługa co ułatwia załatwienie różnych spraw.Blisko do plaży oraz do Centrum w którym nie brakuje atrakcji.Polecam Mercato- uliczne jarmarki na których można kupic pamiatki i ciuszki!!!:)) bardzo tanio.Ponadto Gatteo i Cesenatico są urocze-zreszta jak całe Włochy.Byłam w zeszłym roku w tych miejscowościach.
    • Gość: HANSOLO Re: Cesenatico - Hotel Eden IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.07.11, 10:43
      WLASNIE WCZORAJ WROCILEM Z EDENU Z ALMATURU ..MIEJSCOWOSC OKEY..ALE TEN HOTEL...JAKI ZRESZTA HOTEL? TO TRAGEDIA ...ZERO PO PROSTU ZERO ...FATALNE POKOJE ,ZEPSUTA KLIMA . JEDZENIE FATALNE !!!!!I REMONT NA ZEWNATRZ....PERSONEL MLODY POLSKI ..NIEWYKWALIFIKOWANY !!!TV POPSUTA,BRAK TELEFONOW...W TYM HOTELIKU NIE MA KOMPUTERA !!!!!O INTERNECIE ZAPOMNIJCIE !!A BASEN JEST DO UZYTKU ....W POBLISKIM ZAPRZYJAZNIONYM HOTELIKU ORLANDII....LUDZIE TEN HOTRLIK ZOSTAL SPRZEDANY I OD WRZESNIA MA GO WLOCH WIEC NA TE LATO TAM NIC NIE BEDZIE ! NIC TAM NIE INWESTUJA ROZUMIECIE???....NAJGORSZE LETNIE WSPOMNIENIA TO TEN PSEUDO HOTELIK I ALMATUR...ODRADZAM !!!!!!!!!...A I JEDZENIE DOWORZA Z INNEGO ....SZOK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: wiola Re: Cesenatico - Hotel Eden IP: *.tktelekom.pl 05.09.11, 15:43
        potwierdzam treść poprzednika . TEN HOTEL TO PORAŻKA SZKODA KASY to jak kolonie w szkole nic nie działa , a jedzenie pod psem , jak w szpitalu przecież Włochy słyną z warzyw i owoców a na śniadanie nigdy nie było pomidora ani żadnego warzywa tylko wyschnięty chleb i jeden plasterek sera i plasterek kiełbasy . Czyżby te wczasy byly za karę za własne pieniądze ?
        To czyste oszustwo ..................
        Jedyna atrakcją jest miejscowość - godna polecenia , ale absolutnie hotel ani też almatur - oszuści....
    • tomeczqu Refleksje nt. Hotelu Eden 16.07.11, 13:05
      Jeśli lubisz szkołę przetrwania: notoryczny brak wody (ew. tylko wrzątek, który obleje Cię bez ostrzeżenia), zamiast klimatyzacji (dodatkowo płatnej) - wielką suszarkę z gorącym powietrzem, spartańskie warunki, pomiętą pościel (rekomendowana jako świeżą), prysznic nad sedesem, mokre ręczniki, okropne jedzenie i na dokładkę obsługę niemiłą, pyskatą, nadętą i nie służącą nawet najmniejszą pomocą - spróbuj.
      Jeśli nie - omijaj szerokim łukiem!
      Byliśmy tam teraz przez trzy dni (lipiec 2011) z 45 osobową grupą. Przeżyliśmy koszmar! Ludzie woleli nocować na leżaku na plaży, niż wracać do tego "hotelu". Schroniska w porównaniu z tym czymś to klasa Marriott. I jeszcze mają w nazwie "Eden"...
      • Gość: mm Re: Refleksje nt. Hotelu Eden IP: *.tvtom.pl 18.07.11, 01:48
        nie miło czytać takie komentarze wiedząc, że za tydzień czekają mnie wczasy w tym hotelu...
        • Gość: Beata Re: Refleksje nt. Hotelu Eden IP: *.dynamic.chello.pl 18.07.11, 06:34
          mnie też........
          • Gość: mm Re: Refleksje nt. Hotelu Eden IP: *.tvtom.pl 18.07.11, 10:17
            Czy ktoś wie, czy almatur zapewnia możliwość przekwaterowania do innego hotelu?
            • tomeczqu Re: Refleksje nt. Hotelu Eden 18.07.11, 21:35
              Naprawdę współczuję. Po prawie 2 tygodniach w kilku włoskich hotelach czekał na nas "Eden", który skutecznie zohydził nam pobyt.
              Kto był, ten wie. Kto nie był - jeśli tylko możecie - zmieńcie rezerwację za każdą cenę.
              • Gość: Ania Re: Refleksje nt. Hotelu Eden IP: *.128.100.131.static.crowley.pl 28.07.11, 13:29
                Po tych wypowiedziach bardzo się cieszę, ze nie wykupiłam tam wczasów z Almaturem, zresztą biuro strasznie się opuściło i zachowania jego pracowników i sposób podejścia do klienta w Polsce zostawia wiele do życzenia a jak się okazuje wyjazdy też.
        • Gość: Magda Re: Refleksje nt. Hotelu Eden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.11, 20:09
          Pytanie do gościa mm, czy już wróciłeś z tej wycieczki z Włoch, jak tak to bym prosiła o jakieś komentarze co do hotelu czy jest naprawdę źle, czy ludzie przesadzają? Ja zastanawiam się czy wykupywać wyjazd czy nie? Proszę o jakieś opinie
          • Gość: Turnus II Re: Refleksje nt. Hotelu Eden IP: *.clubnet.pl 28.07.11, 16:46
            Ten hotel to jakieś nieporozumienie. Lepsze pokoje to w PRL-u mieli. A jedzenie :( śniadania odliczone co do grama. Nie polecam to jakiś polski kant na włoskiej ziemi.
      • Gość: Łukasz Re: Refleksje nt. Hotelu Eden IP: 109.113.179.* 21.07.11, 18:30
        Miłem okazję przebywać z rodzinką (lipiec 2011) w tym hotelu, na starcie imprezy było parę niedociągnięć, m. in. autokar miał ponad trzygodzinne opóźnienie, co już nastawiło większość przeciw organizatorom, po za tym grupa była wyjątkowo konfliktowa niektórym niepasowało dosłownie wszystko (nie było nawet z kim się piwa napić :(). Wracając do samego hotelu to jak na 3*** w stylu włoskim wszystko było ok, pokoje były sprzątane codziennie, ręczniki świeże, panie pracujące w hotelu to polki, z którymi można wszystko załatwić, jedzenie dobre, zawsze świeże i ciepłe, do kolacji był zawsze bar sałatkowy, basen faktycznie jest w hotelu obok, ale nie ma najmniejszych problemów z korzystaniem z resztą i tak wszyscy siedzą nad morzem. Byłem tu pierwszy raz, ale rodzice byli tu już rok wcześniej i też jakoś nie narzekali. Także bez obaw.
    • Gość: Matiz Re: Cesenatico - Hotel Eden IP: *.telpol.net.pl 31.07.11, 19:36
      Ja byłem w lipcu 2011 na wczasach z almatur w Cesenatico w hotelu Eden i powiem szczerze że to były super wakacje hotel także bardzo fajny za tą cene lepszego nie można dostać fakt klimatyzacja jest zepsuta i brak lodówki czy satelity to minus tego hotelu ale tak to same plusy kuchnia wspaniała, pokoje duże z sejfem, rezydentka bardzo miła i pomocna można wszystko załatwić. Szczerze polecam ten hotel a o miasteczku nie bede nic pisać bo to trzeba samemu zobaczyć;D
    • Gość: mala Re: Cesenatico - Hotel Eden IP: *.broker.com.pl 23.08.11, 20:39
      Hotel Eden to porażka! Brudno, obsługa nie miła, wredna i zdziwiona, że cokolwiek się od nich wymaga. Gdy poprosiłam kelnera o widelec podczas kolacji usłyszałam "widelca trzeba se pilnować". Posiłki prawie zimne, większość nie jadalna (czasami zastanawiałam się co mi podano) porcje bardzo małe. Na śniadanie dostawało się jeden malutki dżem, jeden! cieniutki plasterek sera, i dwa plasterki chyba szynki. Prysznic w łazience owszem jest ale bez żadnej kabiny, więc w trakcie kąpieli woda leje się na wszystko. Sprzątaczki nie robiły nic! Pościel zniszczona i szorstka. Telewizor nie odbierał ani jednego kanału a z telefonu pokojowego nie można było się dodzwonić nawet na recepcje.Podobno miał być ogród z basenem... W tym hotelu nawet nie było miejsca na basen! Koszmar po prostu koszmar! Nie polecam nikomu!
      • Gość: Gość Re: Cesenatico - Hotel Eden IP: *.128.100.131.static.crowley.pl 25.08.11, 08:21
        Jaki biuro takie warunki, obsługa w biurze tu w Polsce i ta ich infolinia też porażka, jak próbowałam się dowiedzieć coś więcej o hotelu i warunkach to odsyłają do folderu a tam wszystko taaakie ładne.
        Coraz bardziej jestem zadowolona, że nie wykupiłam tych wczasów i coraz bardziej jestem przekonana, że nie skorzystam z ich usług.
    • Gość: ZDEGUSTOWANY Re: Cesenatico - Hotel Eden IP: *.rev.masterkom.pl 28.08.11, 23:09
      Oferta Almaturu z opisem w prospekcie to jawne oszustwo, jeśli ktoś pisze pozytywy to chyba pracownik hotelu lub firmy Almatur. Obiektywnie oceniając 1. miasto i okolica:wspaniała 2. hotel i obsługa to żenada i porażka : A. w Polsce udzielana jest inf., że w hotelu jest basen - fałsz - basen jest dwa hotele dalej w hotelu orlandi B. internet (fałsz jw) w pokojach jak i wewnątrz hotelu nie ma dostępu, co jest niemiłą niespodzianką dla większości gości, jak są dobre wiatry internet dostępny jest na narożu budynku na zew., ale również z hotelu orlandi. widok kilku osób szukających internetu w jednym miejscu budzi uśmiechy przechodniów - tragedia!!! C. Najgorsze teraz: WINDA zacina się i gaśnie światło - uwagi kierowane do obsługi budzą zawsze tą samą reakcję -to niemożliwe, naprawdę? JEDZENIE 9 rano na śniadanie na os/ 1 mały kawałek sera i miniaturowy szynki - głodówka, 19 obiad znośny. POKOJE klimatyzacja wyłączona we wszystkich pokojach, pościel i ręczniki nie zmieniane w trakcie pobytu, byłem świadkiem uwag gości którzy w 1 dniu zgłaszali uwagi o brudnej pościeli, w łazience na suficie grzyb, zapchana kabina prysznicowa, brudne wyposażenie pokoju - warstwa kurzu itd PARKING miejsc parkingowych na około 10 samochodów - teren otwarty, bo nikomu nie chce się zamknąć bramy KRADZIEŻE proszę uważać ponieważ w hotelu zdarzają się kradzieże, których można w mojej ocenie uniknąć, ale trzeba o tym mówić, a fakt jest utrzymywany w tajemnicy. OBSŁUGA Pani w recepcji stara się być miła i udaje zaangażowanie, ale to zła gra w złym hotelu. Pan z kolejnej zmiany w recepcji rozłożony leży na kanapie z piwem.....GDZIE JA BYŁEM !? Wcześniej KORONA, teraz MARIANI, EDEN i jeszcze jakiś hotel wszyscy zgłaszają te same opinie. System polega na tym, że hotele są dzierżawione - wyzyskiwane przez kilka lat i zmieniana na następne. Więc w przyszłym roku następne zainteresowane osoby będą szukały opinii o kolejnym hotelu o którym nie będzie żadnych opinii.
      • anna639 Re: Cesenatico - Hotel Eden 08.09.11, 11:58
        Witam Pana,
        witam Państwa,

wszystko co opisał Pan powyżej to prawda.
        Nowa nazwa hotelu EDEN to obecnie TOURQUOISE!!!
        Dodam: brud w pokojach, podłoga – piach i kurz na wykładzinie podłogowej, ściany pobrudzone; niesamowicie obleśne łazienki – smród, narosły brud w kątach – brrr!, brak kabin prysznicowych – woda leje się po całej łazience (nie ma czym wytrzeć) i rzeczywiście: wielki GRZYB; rzadko wymieniane ręczniki, niewymieniana pościel, BRAK KLIMATYZACJI – klimatyzator, który można zamówić za 3 euro dziennie – grzeje a nie chłodzi, BRAK INTERNETU + BRAK TELEWIZJI ( jakieś 3 denne włoskie programy ) = BRAK KONTAKTU ZE ŚWIATEM, zepsuta winda (tu zawsze zdziwienie obsługi – choć ludzie po ciemku w windzie siedzą), fatalna stołówka – „wczesny Gierek” (np. kubki ogryzione, sztućce – każdy z innej „parafii”, szklanki – niedomyte) jedzenie bardzo nieapetyczne (najtańsze) i małe porcje, stół tzw. szwedzki - to osobny temat; obsługa naprawdę nieprofesjonalna – szczególnie RECEPCJONISTA – stróż??? – bez żadnej kultury, do zwolnienia.
        Plaża bardzo brudna – pełno niedopałków. Plaże prywatne są sprzątane 2 razy dziennie – jest tam czysto. Nasz plaża to był zatłoczony śmietnik .
        Basen – można iść do obcego hotelu – niby grzecznościowo - i być intruzem. To ten hotel z którego bywał (i to rzadko) zasięg Internetu.

I co najważniejsze – NAPAD Z KRADZIEŻĄ, który miał miejsce nocą podczas naszego turnusu. Złodziej wszedł do pokoju wczasowiczów przez balkon, gdy oni spali. Ukradł wszystkie pieniądze i dokumenty. Sejfu w pokoju nie było. Dobrze, że nikogo nie zranił, nie zabił. NIE MA MONITORINGU, nikt nie robi obchodu…Pan z obsługi zazwyczaj poleguje w hallu na kanapie i często ogląda telewizję, i … popija piwo. Nikt z obsługi nic nie zauważył. Złodziej uciekł.
        Fakt napadu rabunkowego nie był odpowiednio nagłośniony, a zdecydowanie wyciszony, nie uczulono innych wczasowiczów, nie wyciągnięto też wniosków – ŻADNYCH!!!
        Bezpieczeństwo wczasowiczów – nikogo tam nie interesuje.

Szanowni Państwo – Użytkownicy forum – to najgorszy hotel, w jakim byłam. Zdecydowanie odradzam. Łączę pozdrowienia. A.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka