Dodaj do ulubionych

Sycylia i Kalabria z Triadą

IP: *.rzeczpospolita.pl 06.08.06, 18:42
Wybieram się właśnie na wyjazd z Biurem Podróży Triada, na 7 dni na Sycylię i 7 na Kalabrię. Chciałam
zapytać, czy ktoś, kto był już na takim wyjeździe mógłby się podzielić wrażeniami? Jakie hotele? Jaka
organizacja? Jakieś sugestie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Nika Re: Sycylia i Kalabria z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 19:41
      Byłam w lipcu z Triadą na Tour Italia łączone z pobytem w Kalabrii. Z Tour
      Italia jestem bardzo zadowolona. Profesjonalny przewodnik, profesjonalna
      organizacja. Na pobycie byłam w 3- gwiazdkowym hotelu Davoli Marina. Plusy to
      bliskość piaszczystej plaży, ogródek przed hotelem . Minusem było to,że w
      czasie naszego pobytu sprzątali nam pokoje tylko raz. Poza tym brak w tej
      miejscowosci jakichkolwiek rozrywek, a dotarcie do oddalonego o zaledwie 3
      kilometry Soverato jest utrudnione. Dużo lepsze warunki są w hotelu Rada Siri
      oraz apartamentach.
      W planach wycieczki jest wjazd na Etnę więc warto zabrać ze sobą coś ciepłego
      do ubrania ( temperatura na szczycie to ok. 10 stopni) oraz zakryte buty.
      • Gość: izunia Re: Sycylia i Kalabria z Triadą IP: *.rzeczpospolita.pl 06.08.06, 19:54
        Dzięki za info.

Zdążyłam poczytać na forum o Triadzie i wczasach na Kalabrii i włos mi się zjeżył na głowie, bo piszą o
        karaluchach, brudzie w hotelach i generalnie nieciekawych warunkach;-((( Ale może nie wszędzie...
        Ja nie wiem w jakim hotelu będę na Kalabrii (wiem, że 3-gwiazdkowym), więc mój niepokój jednak trwa;-)
        A ile aktualnie kosztuje wjazd na samą górę na Etnę?
        • Gość: Nika Re: Sycylia i Kalabria z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 20:17
          Wjazd na Etnę to około 45 euro. Ale naprawdę warto. Zwłaszcza, że jeśli się
          będzie miało trochę szczęścia można zobaczyć spływajacą lawę.
          • Gość: izunia Re: Sycylia i Kalabria z Triadą IP: *.rzeczpospolita.pl 06.08.06, 20:32
            Dzięki. A jak ze znajomością języków w Davoli Marina? Mówią tam po angielsku?
            Czy to był hotel Daulia czy jakiś inny?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka