Dodaj do ulubionych

Albufeira-Apartament z widokiem na ocean i temp.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.11, 01:06
Witam wszystkich...

Snuję już mocne plany na przyszły rok, by w końcu dojechać do Porugalii.
Ponieważ jest parę km, chcę w miarę możliwości wszystko dograć, by jadący sie trochę zachłysnęli...

I tutaj mamy kłopot z małą fanaberią....Chodzi o apartament (z kuchnią) współmierny do ceny( ok max 90E za noc, 3 os),ale...Najbardziej chodzi o widok z niego na ocean :)

Booking do końca nie wyjaśnia tych kwestii.Chyba, że ceną :/

Może ktoś był, i dotknął, albo ma jakieś dodatkowe informacje.

Przy okazji...Jak jest (ale tak uczciwie) z temp wody w oceanie?

Pobyt jest planowany na początku września.

Jak by się udało, to dzięki bardzo!
Obserwuj wątek
    • Gość: ben franklin Albufeira IP: *.phil.east.verizon.net 30.11.11, 16:17

Witaj,

Mam dla Ciebie bardzo dobre informacje:) Poczatek wrzesnia bedzie dotykal
      temperatur sierpniowych - najwyzszych w roku w tym regionie. Srednia temperatura
      oceanu we wrzesniu ociera sie o 21C. Przy odrobinie szczescia bedziesz sie wiec
      moczyl w oceanie lekko powyzej lub przy jego braku w temperaturze troche tylko
      ponizej. Dzisiaj temperatura powietrza oscyluje kolo 18C.

Sprawe odpowiedniego apartamentu pomoze Tobie rozwiazac strona:
      www.albufeira.com Kliknij po lewej stronie na Turist Accomodation

Pozdrowienia - ben

• Gość: Oldboy Re: Albufeira IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.11, 16:48
        Witaj

A może pociagniemy temat jeszcze w ta stronę...

Zacząłem dużo czytać, i trochę bije się z myślami.Albufeira, czy Portimao (Paraia de Rocha).Podobno to drugie, nieco mniej komercyjnie, ale nie do końca dziura, ale za to z wybitnymi plażami????
        • ab_extra Re: Albufeira 03.12.11, 20:59
          Gość portalu: Oldboy napisał(a):

> Witaj
          >
          > A może pociagniemy temat jeszcze w ta stronę...
          >
          > Zacząłem dużo czytać, i trochę bije się z myślami.Albufeira, czy Portimao (Para
          > ia de Rocha).Podobno to drugie, nieco mniej komercyjnie, ale nie do końca dziur
          > a, ale za to z wybitnymi plażami????

Ha ha ha ha ha ha ha! Weź przestań... Portimao to jedno wielkie betonowe hotelowisko. W Albufeirze jest chociaż plac i parę normalnych ulic na czymś w rodzaju starówki.
    • Gość: $ & € Re: Albufeira-Apartament z widokiem na ocean i te IP: *.dynamic.chello.pl 30.11.11, 17:57
      Apartamento < klikaj i wybieraj
      Noclegi=alojamento < czekają na Ciebie

Pogoda < Albufeira > woda temperatura

Pozdrawiam,
      Przesuń mapę w rejon wg potrzeb.
      • Gość: ben franklin Algarve IP: *.phil.east.verizon.net 30.11.11, 18:31

Wybieranie mniej komercjalnych miejsc w Algarve mija sie z celem. Prawie cale
        Algarve jest zdeptane, betonowe i komercyjne. Wynik turystycznej popularnosci.
        Albufeira jest okolo trzy razy mniejsza populacyjnie niz Portimao (ponad 50 tys.).
        Jezeli chcesz "do ludzi" to Algarve jest dobrym wyborem. Jezeli chcesz "mniej ludzi"
        to jedz na polnoc od Lizbony. Tam tlumy bywaja mniejsze.
        • Gość: ewa Re: Algarve IP: *.174.32.54.dyn.user.ono.com 01.12.11, 13:03
          Istnieją w Algarve mniej i bardziej zdeptane przez turystów miejsca. Albufeira, ale i również Portimao, zaliczą do tych bardziej zatłoczonych przez urlopowiczów miejsc. Jeśli jednak planujesz wyjazd we wrześniu - niemal z końcem turystycznego sezonu - możesz liczyć, że wczasowiczów będzie mniej.
          ewa
          siedemdniwalgarve.blogspot.com/
        • ab_extra Re: Algarve 03.12.11, 21:09
          Trzeba te z dodać, że jedynym powodem popularności Algarve jest to, że to jest jedyny w Portugalu tak duży kawał wybrzeża, na którym ocean jest dość spokojny, by mogli z niego korzystać nie tylko surferzy :)
    • Gość: yp Re: Albufeira-Apartament z widokiem na ocean i te IP: *.spray.net.pl 07.12.11, 23:35
      witam

ja byłem w Portugalii od 15 września do 3 października 2011. z czego pierwsze 11 dni to Algarve, a reszte w Lizbonie i okolicach. Przez cały pobyt mielismy wypozyczony samochód więc zwiedzilismy sporo miejsc Algarve.
      Ja również zawsze wyszukuje miejscówek na booking.com i powiem tak ze zawsze miło się zaskakuje na miejscu. te zdjecia z bookingu sa kiepskie i zdarzyło mi się już kilka razy ze po przyjeździe na miejsce okazywalo sie że jest tam o wiele lepiej, ale miejscówka to kwestia osobista.
      Z miast najbardziej podobalo mi sie Lagos.Tam tez mieszkalismy. To całkowicie inne miasto niz np Albufeira, i wszystkie inne na wybrzezu. Szczerze odradzam Ci Albufeirei poszukaj czegos w Lagos. Lagos to bardzo klimatyczne miasto ze starym centrum otoczonym murami, mariną, wspaniałe plaże z malowniczymi wysokimi klifami np Praia de Dona Ana, Praia do Camilo, Praia do Canavial, i sa dwie wieksze plaze takie jak Praia Porto de Mos, czy ogromna plaża Meia Praia. A takie miejsce jak Ponta da Piedade to poprostu cudo!!! Wzdłuż Algarve jest autostrada i łatwo dostaniesz sie z Lagos w inne fajne miejsca (plaże) Algarve. Naprawde wybierajac to miejsce nie będziesz zawiedziony.
      co do wody we wrzesniu w oceanie, to na 100% nie jest tak ciepła jak morze środziemne, jest to ocean i czuć chlodek, ale wzdłuz Algarve woda jest napewno cieplejsza niz np na wysokości np Lizbony, byłem tam na plazy Praia da Adraga gdzie woda była naprawde zimna i wejscie do oceanu było na poczaytku mniej przyjemne. Takze temperatura wody sie nie martw. Temperatury powietrza sa bardzo wysokie , czesto sa jeszcze upały, do poczatków października na pogode w Portugalii nie ma co narzekać.
      • Gość: Oldboy Re: Albufeira-Apartament z widokiem na ocean i te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.11, 12:01
        Dzieki bardzo wszystkim.Ostatni wpis baaardzo pomocny...

Liczę przede wszystkim na bezstronność w opiniach.

Tak, z bookingiem nie jest źle, natomiast jeśli chodzi o Algarve, to cięzko dopasować wszystko razem.Cena+standard+ odległości+basen i wiele innych parametrów.Jak jest to, nie ma tego, ja coś jest to znów liczą jak za zboże.Inna sprawa, że generalnie drożej niż Grecja, czy nawet pn Włochy...Rozgladałem się z miejscem w Portimao, ale chcąc dopasowac w miarę optymalnie wszystkie warunki hotelowe, raczej nie grymaszę, jeśli chodzi o miasto.Do Lagos jednak zaglądałem najmniej :/

Dzięki jeszcze raz, a jeśli ktoś był na miejscu, niech się nie powstrzymuje od pisania ;)

pzdr
        • Gość: Oldboy Re: Albufeira-Apartament z widokiem na ocean i te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.11, 15:21
          Jeszcze raz b.dzięki wszystkim...

Dojadę w rezultacie do...Lagos! :)
          Po uzgodnieniach wewnetrznych z booking.com, dostałem potwierdzenie(pozytywne) na moje wszystkie oczekiwania względem miejscówki.
          Biorąc również pod uwage bardzo rozsadna cenę, i obiecane śniadanie na balkonie z widokiem na ocean, pozostaje tam bezpiecznie dojechać, i cieszyć się Portugalią.

Pozdrawiam...

Gdyby ktoś chciał pomóc praktycznymi wskazówkami, jestem do usług ;)
          • Gość: nina104 Re: Albufeira-Apartament z widokiem na ocean i te IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.11, 15:46
            A jaki hotel w Lagos wybrałeś, bo ja będę w lutym i jeszcze się zastanawiam, czy Lagos czy Luz?
            • Gość: Oldboy Re: Albufeira-Apartament z widokiem na ocean i te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.11, 20:05
              Wybrałem Iberlagos (www.iberlagos.com) ,ze wzgledu na bliskie położenie centrum, widoki z okna i basenu(na klifie) no i ...cenę.
              Jest to reczej jednak obiekt apartamentowy, niz hotel, także nie wiem jak funkcjonuje w miesiącu jakim jedziesz.

Lagos pewnie bardziej komercyjne niż Luz,ale mniej niż Portimao i Albufeira. Taki środeczek...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka