capretta 27.01.06, 21:15 Tyle się opowiada kawałów o różnych nacjach, ale nigy mi nie wpadł w ucho dowcip w roli głównej czy drugoplanowej z Portugalczykiem. Znacie jakieś kawały o nich? lub oni (Portugalczycy) opowiadają coś o nas? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
keepersmaid Re: Czy znacie.... ? 27.01.06, 21:28 O portugalczykach opowiadaja sobie brazylijczycy kawaly w typie "polack jokes" czy naszych o Wachocku. Odpowiedz Link Zgłoś
capretta Re: Czy znacie.... ? 27.01.06, 21:30 A już sądziłam, że wszyscy wymarli na tym forum ;) Napisałam ten wątek bo byłam ciekawa czy może jednak coś opowiadają..... Odpowiedz Link Zgłoś
keepersmaid Re: Czy znacie.... ? 29.01.06, 18:03 Forum Luzytania forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=30129 bywa bardziej ozywione. Odpowiedz Link Zgłoś
xavier1111 Re: Czy znacie.... ? 01.02.06, 17:53 brazylijczycy, oprocz o portugalczykach, opowiadaja tez dosc niewybredne kawaly o argentynczykach. pamietam taki: co to jest? warkot zblizajacego sie samochodu, gwaltowny pisk opon, skowyt, warkot oddalajacego sie samochodu brazylijczyk przejezdzajacy psa. a co to jest? warkot zblizajacego sie samochodu, krzyk, warkot oddalajacego sie samochodu brazylijczyk przejezdzajacy argentynczyka. :) Odpowiedz Link Zgłoś
capretta Re: Czy znacie.... ? 02.02.06, 11:17 Jak widać opowiada się kawały o swoich "sąsiadach" i to nie zawsze najbliższych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
keepersmaid Re: Czy znacie.... ? 03.02.06, 16:08 Jeszcze sobie opowiadaja czasem kawaly z cyklu: "leca samolotem amerykanin, niemiec, francuz i portugalczyk" - gdzie u nas wystepowal by polak i tez by byl najsprytniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś