Gość: koleszka IP: 213.192.66.* 21.08.07, 13:21 co powiecie na temat kurortu Cascais? wybieram się tam na początku września. Będę wdzięczny za wszyelkie info. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oley1 Re: Cascais 21.08.07, 16:33 Cascais to kurort dla bogatych Portugalczyków leżacy obok Lisbony. Samo miasteczko jest takie sobie, tzn. czyste ale nie ma tam za bardzo co robić ani oglądac, no chyba, ze ma się jacht i/lub gra w golfa (sa tam słynne pola i port) Jeżeli chodzi o plażę w Cascais to jest bardzo słabiutka. Lepiej wyjechac kilka kilometrów wybrzeże w stronę zachodnią na piekna i raczej pustą Praia da Guincho. Zaletą mieszkania w Cascais jest na pewno bliskośc do Lizbony, Sintry i Cabo da Roca. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luc Re: Cascais IP: *.euv-frankfurt-o.de 21.08.07, 16:50 Jesli masz konkretne pytania, to chetnie na nie odpowiem - nie chce mi sie pisac w ciemno... (raczej nie powinienem zapomniec! :) Ewentualnie mozesz dac znac na moj adres mailowy lucek10@gazeta.pl to na pewno nie zapomne! :) Bylem do wczoraj w sasiednim Estorilu, wiec informacje mam aktualne. Ogolnie jestem bardzo, bardzo zadowolony z wyboru miejsca na wakacje, ale zdaje sobie sprawe, ze nie kazdy bylby az tak zadowolony. (Woda w Atlantyku dla niektorych moze byc zdecydowanie za zimna, do naprawde wspanialej plazy trzeba dojechac kawalek) Wybierajac sie w te rejony wzialem to wszystko pod uwage podobnie jak wiele innych (pozytywnych) aspektow i stad to zadowolenie. Odpowiedz Link Zgłoś