smoga 22.07.09, 11:26 Wybieram się wkrótce do Lizbony i chciałabym pójść na koncert fado, najlepiej do jakiejś kafejki. Czy możecie polecić coś niedrogiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yavorius Re: Fado w Lizbonie 22.07.09, 15:27 Warto skorzystać z wyszukiwarki: forum.gazeta.pl/forum/w,10239,8325437,,Pytanie_o_lokal_fado_w_Lizbonie_.html?v=2 forum.gazeta.pl/forum/w,30129,33412685,33522284,Re_fado_w_Lizbonie.html Odpowiedz Link Zgłoś
agy25 Re: Fado w Lizbonie 22.07.09, 21:51 Moze zainteresuje cie to: Fado in Chiado w Cine Theatro Gymnasio,rua da Misericordia 12 (2 pietro). Codziennie (oprocz niedzieli) mozna uczestniczyc w 40-minutowym koncercie Fado za 15EUR. Bilety mozna kupic w m.in FNAC, hotelach lub online www.ticketline.sapo.pt Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius A dziś fado w osobie Marizy 31.05.10, 14:03 Zawita do Warszawy. Juhuuu ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
jagosha Re: A dziś fado w osobie Marizy 02.06.10, 10:22 N koncercie Marizy było po prostu czarodziejsko :) Z kronikarskiego obowiązku wspomnę też, że w sobotę na Pradze śpiewała Dona Rosa, było bardzo kameralnie... Odpowiedz Link Zgłoś
jakub303 Re: A dziś fado w osobie Marizy 02.06.10, 11:45 a kto to jest Dona Rosa? :O Odpowiedz Link Zgłoś
xavier111 Re: A dziś fado w osobie Marizy 07.06.10, 11:28 dona rosa to ta niewidoma otyla pani co sobie podspiewuje czasami na rua augusta przy akompaniamencie trojkata. pare lat temu zauwazyl ja na rua augusta jakis producent i namowil ja do nagrania plyty. podobno kasa z tej plyty do dony rosy niegdy nie dotarla, wiec po jakims czasie wrocila zebrac na rua augusta. skoro teraz znow jest na jakichs koncertach za granica, znaczy ze moze znow sie lepiej powodzi i moze wreszcie nie wroci na rua augusta. Odpowiedz Link Zgłoś
dada6 Re: A dziś fado w osobie Marizy 10.06.10, 01:30 xavier111 napisał: > podobno kasa z tej plyty do dony rosy niegdy nie dotarla, wiec po > jakims czasie wrocila zebrac na rua augusta. Oj - mało prawdopodobne biorąc pod uwagę, że wydała w Jaro Medien jeszcze dwie płyty i koncertuje cały czas (reprezentowana nadal przez to wydawnictwo). Odpowiedz Link Zgłoś
dmj1 Re: A dziś fado w osobie Marizy 02.06.10, 12:09 jagosha napisała: > N koncercie Marizy było po prostu czarodziejsko :) Nie wiem, czy byłaś na koncercie w Wrocławiu, Warszawie czy Szczecinie. Ja we Wrocławiu - rewelacja, tak jeszcze dalej od soboty dochodze do siebie po tym koncercie...tylko porto się skonczyło :-( darek Odpowiedz Link Zgłoś
jagosha Re: A dziś fado w osobie Marizy 07.06.10, 08:18 Byłam na koncercie w Warszawie. Czar, urok, zabawa (oprócz muzyki oczywiście). A tak btw - Dona Rosa www.etno.serpent.pl/koncerty2010/donarosa.php pozdrawiam fadolubów (brzmi lepiej niz fadofili) :) Odpowiedz Link Zgłoś
jakub303 Re: A dziś fado w osobie Marizy 07.06.10, 16:42 straszne. ta biedna niewidoma pani spiewac nie potrafi, nikt na ulicach lizbony nie zwraca na nia uwagi, a ktos ludziom kit wciska ze to fado, wysyla ja na koncerty i jeszcze na tym zarabia. okropienstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
dada6 Re: A dziś fado w osobie Marizy 10.06.10, 01:27 Ciekawe - jeszcze kilka dni wcześniej nie wiedziałeś, kim jest Dona Rosa, a dzisiaj już twierdzisz, że nikt na nią w Lizbonie nie zwraca uwagi... Odpowiedz Link Zgłoś
jakub303 Re: A dziś fado w osobie Marizy 11.06.10, 02:32 nie wiedzialem ze ta niewidoma pani z rua augusta nazywa sie dona rosa. a owszem, potwierdzam, nikt na nia nie zwraca uwagi. wiecej uwagi na rua augusta przyciaga cyganski chlopiec z mini pieskiem wyjacym w rytm piosenki. Odpowiedz Link Zgłoś