kjkk dzień 25. 31.08.04, 21:18 śniadanie: jak wczoraj przekąska: troche serka figura z kakaem, slodzikiem i olejkiem przekaska: nektaryna, kawa z mlekiem 0,5% i niestety z cukrem [slodziek musialam dokupic popoludniu], cukierek orbit bez cukru obiad: pizza jak w sobote bodajze grzech: male ciasteczko kruche Odpowiedz Link
kjkk dzień 26. 02.09.04, 12:04 sorki za pusty post przed chwila sniadanie: poł pomidora + serek wiejski light przekaska: jogurt 1% bez cukru ze slodzikiem, 2 lyzeczkami platkow owsianych i nektaryna lunch: duzo salatki prawie-greckiej obiad: dokonczylam pizze z wczoraj + salata z lodowej, pomidora, ogorka, cebuli i jajka kolacja: serek figura z kakaem, slodzikeim i olejkiem zapach. Odpowiedz Link
mahtaliel czy dobrze? 01.09.04, 17:04 strasznie duzo jakos... dzien 1. - wczoraj sniadanie: kromka ciemnego chleba z oliwa z oliwek i ziolami plus plasterek poledwicy sopockiej trojkacik Krowki S. salata, 1/2 papryki przekaska: 2 lyzki serka wiejskiego light+lyzeczka tunczyka w sosie wlasnym salata obiad: filet z pstraga (chyba ponad 20 dag , 1/2 kalafiora na parze deser: szklanka jezyn (po obiedzie z deserem umieram z przejedzenia) przekaska: ogorek zielony (caly) kolacja: dwie lyzki zapiekanki z kalafiora, zielonego groszku i sosu pomidorowego z serem light. paskudne. i w miedzyczasie troche orzeszkow ziemnych oraz jeden cukierek orbit. dzien 2. - dzis (so far) sniadanie: owsianka (1/2 szklanki platkow owsianych, 1 szklanka mleka 2 proc.) 3/4 szklanki soku wielowarzywnego przekaska: trojkacik KS obiad: 50 g kurczaka w sosie sojowym (z cukrem w skladzie, niestety), ratatouille z cukinii, baklazana, papryki, pomidorow, cebuli, swiezych ziol salata z ogorkami, fasolka szparagowa, feta i vinegretem plus maly kieliszek czerwonego wina (jak dobrze) deser: nektaryna (i teraz umieram z przejedzenia) Odpowiedz Link
kjkk Re: czy dobrze? 02.09.04, 12:02 duzo?? dawki pt "2 łyzki" czegostam mnie zdruzgotaly Odpowiedz Link
allys Re: MENU II -ga FAZA 01.09.04, 20:48 A ja jestem u kresu fazy I (nie wiem ile schudłam, ale spodnie jakby luźniejsze...) A dzisiaj było tak: śniadanko: omlet z dwóch jajek z pieczarkami i fetą przekąska: ser żólty obiad: zupa szczawiowa z jajkiem przekąska: kawa z mlekiem 2%, kawa mrożona (taka w puszce Jacobs'a) kolacja: trochę serka półtłustego z migdałami, ser żólty, ogórki kwaszone (tak ze 4) Co wy na to?? Odpowiedz Link
kjkk Re: MENU II -ga FAZA 02.09.04, 12:01 allys -to kres I fazy czy juz II? nie widze produktow dozwolonych w II... jadlospis chyba OK, chociaz pewnie bylabym glodna po zupce na obiad ja zwykle pozeram jakies miecho kurze albo miche salaty z feta... no i kawy w puszce, podobnie jak innych puszkowanych napojow chyba nalezy sie wystrzegac... Odpowiedz Link
allys Re: MENU II -ga FAZA 04.09.04, 17:07 Dzieki z odzew To byl kres pierwszej fazy oczywiscie. Teraz jestem juz w drugiej- hurra hurra- i powoli zaczynam wprowadzac owoce i weglowodany. Ale jakos wątpię- tzn. wydaje mi sie że jak zaczneznów jesc ryz i owoce, to na pewno nie schudne juz wiecej. Paranoja... Odpowiedz Link
kjkk dzień 27. 03.09.04, 18:28 dałam popalić... :[ sniadanie: ser 17% + wędlina+ pomidor przekąska: jabłko + troche winogron przekąska 2: serek wiejski light + pomidor porazka w pracy na posiedzeniu: 2 kawy ze smietanka i cukrem + 1 malutkie ciasteczko kruche obiad: brokuł gotowany z serkiem figura z czosnkiem deser??: gruszka+ 4 kostki normalnej czekolady z orzechami kolacja?: serek figura z kakaem, słodzikiem i olejkiem Odpowiedz Link
romilka do kjkk 03.09.04, 22:04 czesc czytam twoje menu i jestem bardzo ciekawa ile schudłas od poczatku diety?? ja jestem w 5 dniu 2 fazy i schudłam tylko 3-4 kg i to wszystko w 1 fazie.jestem juz troszke załamana.dodam ze stosuje sie do diety rygorystycznie!! O co chodzi!!??daj znac ile ci spadło.czekam!!pozdrawiam Odpowiedz Link
kjkk osiągnięcia wagowe 04.09.04, 13:25 już melduję - w pierwszej fazie byłam 4 tygodnie, schudłam ok 4,5 kg. w II fazie jestem od 14 sierpnia, 3 tyg juz, jesli dobrze licze, i schudlam w niej tylko ok 0,6 kg i to w pierwszym tygodniu- teraz waga stoi , co jest zrozumiale, a nawet cudowne biorac pod uwage, ze grzesze od 2 tygodni non stop! Odpowiedz Link
j.mo Re: osiągnięcia wagowe 06.09.04, 10:05 Ja schudlam w pierwszej fazie dwa kilo( a od 5 dni jestem w drugiej fazie i nic, waga ani drgnie... Motywacja mi spada Chociaz przyznam sie ze oszukuje przy odliczaniu orzechow... No i owocow jem duzo, zwlaszcza po kolacji - czy myslicie ze to przez to? Odpowiedz Link
kjkk dzień 28. 04.09.04, 13:27 sniadanie: jajko na miękko, troche sera 17%, pół pomidora przekąska: lód big milk algidy :[ przekąska 2: jabłko obiad: makaron razowy z sosem z peirsi kurczaka, pomidorow, papryki + troche koncentratu pomidorowego + sladowe ilosci startego sera 17% deser: gruszka reszta dnia uplynela pod znakiem ciasteczek wlasnorecznie zrobionych- zjadlam na pewno z 10 szt Odpowiedz Link
kjkk dzień 29. 05.09.04, 17:03 sniadanie: serek wiejski light + troche wedliny + pół pomidora przekąska: winogrona obiad: jak wczoraj czyli makaron z sosem deser: gruszka grzech: LODY przekąska:jabłko + ciasteczka owsiane caly dzien :[ Odpowiedz Link
allys Re: dzień 29. 05.09.04, 19:12 Bardzo ładny dzień, moim zdaniem, te ciacha owsiane tylko "nie pasują" powiedzmy, ale poza tym okej. I podoba mi sie nowa kategoria: grzech. Kreatywna jesteś) A u mnie (na pewno to nie jest dzień 29, może czwarty..) Śniadanie: jakieś 250gram sera białego chudego i trzy łyżki kopiaste dżemu domowej roboty Przekąska: 2jabłka, kawa z mlekiem Grzech: wielki popcorn w kinie Obiad: różne warzywka zapiekane z serem żółtym Przekaska: 2jabłka Kolacja: nie będzie, kara za popcorn) Odpowiedz Link
kjkk ojj allys... 06.09.04, 09:06 ... serek, jabłka i warzywka? Czy ktos tu pisał ze JA jem jak ptaszek?? ;P Odpowiedz Link
kjkk dzień 30. 06.09.04, 09:09 z samego rana pozbyłam sie ciasteczek- chyba nie słuzyły mi! sniadanie: troche wedliny, sera i pół pomidora na znak żałoby po ciasteczkach: 1 sliwka w czekoladzie przekaska: pół kefiru 0% z połowa banana i odrobina słodzika pożniej mnie nosiło więc jeszcze troche kakao [mleko 0,5%, gorzkie kakao, troche wody i słodzika=bleee] i małe ciasteczko kruche :[ obiad: 3 wielkie naleśniki z maki razowej zytniej z nadzieniem ze szpinaku i sera feta 30% przekąska: jabłko kolacja: 4 placuszki z mąki razowej żytniej z bananem :[ Odpowiedz Link
kjkk OŚWIADCZENIE ;o) 08.09.04, 09:24 Plazowiczki i Plazowicze! Niniejszym oswiadczam, ze 2 dni temu calkowicie stracilam motywacje do przestrzegania DSB, a to z powodu tego, ze dzis wieczorem wyjezdzam wreszcie na upragnione wakacje i tam nie zamierzam sie specjalnie ograniczac, gdyz wakacje bez ograniczen mi sie naleza!! Pozdrawiam Was bardzo serdecznie, 3mam mocno kciuki za osiagniecia wszystkich, wracam za 2 tyg - do domu i na Forum!! kjkk Odpowiedz Link
mahtaliel Re: OŚWIADCZENIE ;o) 08.09.04, 14:04 droga kjkk, trzymam kciuki za Twoje wakacje - ja wlasnie wrocilam. bylam co prawda caly czas na diecie, ale i tak bawilam sie wysmienicie, czego i Tobie zycze. Male grzeszki sa mile (ja np. drink i lody). Do zobaczenia po powrocie! Odpowiedz Link
domville Re: OŚWIADCZENIE ;o) 08.09.04, 17:23 Milych wakacji i przyjemnego grzeszenia! Ale chyba ziemniakami i bulkami nie bedziesz sie specjalnie zapychac? Wierze w Twoj zdrowy rozsadek i czekamy na dalszy ciag Twego menu! Odpowiedz Link
kjkk dziękuję i papa :) 08.09.04, 17:49 Dziękuję Wam, żegnam się, sciskam - odezwe sie od razu po powrocie, postaram sie grzeszyć z głową! ;D papapa kjkk p.s.ah, na poczatku pazdziernika mam urodziny- powrot do I fazy moze sie wiec troche opoznic ;P Odpowiedz Link
akna74 Wyciągam na góre;-) II faze Menue 21.03.05, 12:19 ok wyciągam iten Wątek bo tak chyba na okres do swiateczny przejde troszke na II faze... bo taki mi brakuje choc odrobinku cimnego chlebka i najbardziej owoców.. Jak myslicie chyba najlepiej najpierw jakis jeden produkt z weglowodanami czyli np jabłko, i chlebek? czy to juz za duzo? Ania Odpowiedz Link