13.09.04, 17:22
W ksiazce w produktach dozwolonych w I fazie znalazlam bulion. Zastanawiam
sie czy moze byc taki zwykly bulion w kostce WINIARY, czy tez KNOR. Bulior z
drobiu albo z warzyw.
Uzywalyscie ktoregos?
Na etykiecie bulionu z drobiu sa podane nastepujace wartosci:
bialko: 0,2g
weglowodany 0,2g
tluszcze 0,4g
Prosze o pomoc, bo sie gubie z tymi wartosciami weglowodanow.

Zastanawiam sie, czy mozna zrobic na takim rosolku zupe, np. ogorkowa? A
szczawiowa? (zastanawiam sie, czy jest dozwolony)
Gotujecie jakies zupy z dozwolonych warzyw?
Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • laurka22 Re: bulion 13.09.04, 17:34
      Myślę że morzesz używać, a jeśli im nie ufasz to zrów sama bulion z warzyw albo np piersi kurczakasmile zastanawiam sie tylko z jakich warzyw:\bo chyba nie z marchewki
      • bastet1 Re: bulion 13.09.04, 18:53
        polecam,
        gotuje zarówno z kostki warzywnej jak i z piersi kurczaka a nawet z chudej
        porcji kotleta schabowego oczywiście plus ulubione warzywa z wyjatkiem
        zakazanych; taki bulion wpływa również korzystnie na "przepchanie" żołądka wink
    • haytim Re: bulion 26.11.16, 18:17
      smaczne są, ale teraz zaczęłam wczytywać się w składy i niestety to sama chemia sad przydałaby się jakaś alternatywa, na robienie domowego bulionu totalnie brak mi czasu

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka