Dodaj do ulubionych

3 faza a CHLEBY (pumpernikel....)

25.01.05, 11:44
witam
odchudzam sie od polowy sierpnia
schudłam z 78 na 59kg
czuje sie ok ,wreszcie mam upragniona figure
Jak do tej pory czyli od sierpnia wogole nie jem chleba pod zadna postacia
Ale chciałabym zaczac jesc oczywiscie nie codziennie!!
Pomózcie jaki wybrac zeby miał najmniejsza zaw.Weglowodanów
Czy czasem zjesc zwykły razowiec czy tak zwane tekturki(chleby tupy Wasa,
CHaber-pieczywo chrupkie)czy pumpernikiel bez zawartosci cukru????
Prosze o odpowiedz doświadczone plazowiczki bo to bardzo wazne dla mnie
pozdrawiam Kamila

Obserwuj wątek
    • karolinach3 Re: 3 faza a CHLEBY (pumpernikel....) 25.01.05, 12:34
      ja nie wiem jaki chleb, ale bedziesz moim guru ze względu na wyniki!!!!!!
      szokujące! ważę ciut mniej niż Twoja wyjściowa a chce dojść własnie do jakiś 58-
      59. jestes wielka!!!! mam pytanie- czy nie mialas problemu ze skórą?? ja się
      troszkę boję że jak tyle schudnę to skóra (szczególnie brzuch i wewnętrzna
      strona ud) bedzie mi wisiećsad
      • kamila1234 Re: 3 faza a CHLEBY (pumpernikel....) 25.01.05, 13:44
        wiesz co sama sie zastanawiam nad faktem ze skóra ale nic mi nie zwisa
        jak wazylam 78kg miałam rozstepy na piersiach i udach
        a teraz jakims cudem wszystko poznikało!!
        tez obawialam sie tzw.worków a nawet nie mam ich na brzuchu!
        ta skóra gdzie wciąkłą chyba
        bo przed odchudzaniem w udzie miałąm 59cm a teraz 49cm,!
        a skóra wogole nie zwias i nie mam rozstepów
        pozdrawiam serdecznie
        • karolinach3 Re: 3 faza a CHLEBY (pumpernikel....) 25.01.05, 14:50
          ale wynik - z tym udkiem!!!!!!!!!!!tez chce!!!!!! ciesze sie ze zwisków nie ma.
          ja bede troche ćwiczyc, ale nie za duzowink
    • kamila1234 Re: 3 faza a CHLEBY (pumpernikel....) 25.01.05, 13:45
      i jeszce jedno nie chodze na basen ani nie ćwicze!!
    • laurka22 Re: 3 faza a CHLEBY (pumpernikel....) 25.01.05, 14:06
      szukaj takiego który ma najwięcej błonnika
    • domville Re: 3 faza a CHLEBY (pumpernikel....) 25.01.05, 14:51
      Radze kupowac razowy chleb zytni z maki pelnoziarnistej, najlepiej w sklepie ze
      zdrowa zywnoscia. Jedna uwaga: w 3 fazie nie nalezy unikac weglowodanow, tylko
      dobierac te wlasciwe. Pozdrawiam
      • justynam3 Re: 3 faza a CHLEBY (pumpernikel....) 25.01.05, 15:15
        Witam!

Ja jem chlebek bardzo zadko. Ostatnio postanowilam ze bede kupowac z piekarni
        razowy, poniewaz te pakowane z pelnego ziarna mi szkodza...mam po nich
        wzdecia...
        Gratuluje wyniku smile

Pozdrawiam
        • kashmir19 Re: 3 faza a CHLEBY (pumpernikel....) 25.01.05, 21:44
          jejciu cóz za wynik!!!!.. pisąłam ze po pierwszej fazie schudłam 4 kilogramy..
          czyli wazyłam 60 kilogramów..ale.. juz nie ważesad.. a nie grzeszyłam..słowo
          daje.. tylko zaczełam faze II... zgodnie z zaleceniami.. i 2 kilogramy mi
          przybyło!!!! dlaczego???crying... powiedz mi kochana.. co ty jadłas.. jak sie
          odzywiałąs... chce dojsc do 53.. tak jak wayłam kilka lat temu!!
          • kamila1234 Re: 3 faza a CHLEBY (pumpernikel....) 26.01.05, 13:59
            przede wszytskim liczyłam WEGLOWODANY!!!!!

STARALAM SIE NIE PRZEKRACZAC 15 GRAM wEGLI NA DZIEN
            PRZY CZYM JADLAM DUZO TŁUSTEJ KIEŁBASY(BEZ WEDLIN NIESTETY SIE OBEJSC NIE
            MOGŁAM A TŁUSTE Z TEJ RACJII ZE NIE ZAWSZE W SKLEPACH SA BARDZO CHUDZIUTKIE)
            pilam 2 kawy z mlekiem albo smietanka w proszku-to dla zabicia checi na słodkie
            jadlam 1 serek naturalny homogenizowany +kakoa+słodzik
            duzo kurczka(pieczonego z rosołu albo smazonego na oliwie z oliwek)
            Sledzie w oleju ,rolmopsy,jajka ,majonez,parówki.sałatki sledziowe z
            majonezem,tunczyka,ryby,serki granulowane,półtłuste itp( i wcale nie jakies 0%
            albo 3% jadlam jakie udalo mi sie kupic..

i jadlam w sporych ilosciach ale to sa produkty które zawielaja minimalne
            zawartosci wegloowdanów i bardzo sczupleja nogi i brzuch
            ABSOLUTNIE NIE JADLAM CIAST,ciatek,cukierków czekolad,chipsów,jogurtów
            owocowych a ni niczego z cukrem ,zero owoców(ewentualnie raz na tydziej
            jabłko)!!!!!!
            nie jadlam zadnego chleba,ziemniakow,makaronu,ryzó w,kasz(nawet sporadycznie!!!)
            Mozna zjesc całego kurczka,parówki i sledzie rolmopsy i to wszystko ma 0cram
            weglowodanów!!!!
            Jadlam duzo i raczej tłusto a mimo tego teraz widac mi wszedzie kosci-tak
            schudłam
            Ale "co za duzo to niezdrowo" wiec stopuje i właczam chleb...wypatrzylam chaber
            bez cukru 1 kromka ma 4 gram wegli

jak cos to pisz na gg 2706401 chetnie pomoge!
            kamila
            • gosiaa.nowak Re: 3 faza a CHLEBY (pumpernikel....) 27.01.05, 11:37
              z tego co napisałaś, to jadłospisem zbliżyłaś się chyba troszkę do diety
              optymalnej, ale wynik rewelacja!!!!!!!!!!
              ja do końca przyszłego tygodnia, z racji tego , że na dsb specjalnie nie
              chudłam, jestem na kopenhaskiej, później spróbuję jeść wedłóg Twoich wskazówek,
              dzięki
              • karolinach3 do Gosi 27.01.05, 11:44
                a który masz dziś dzień??? ja wymiękłam po 5. wogole koszmarnie się czułam -
                nie mogłam rozgrzać organizmu. napisz jak efektysmile
                • gosiaa.nowak Re: do Gosi 27.01.05, 11:47
                  dzisiaj czwarty, ale na razie się trzymam. Najbardziej boję się weekendu -
                  muszę ugotować obiadek dla rodzinki. A co do smopoczucia to całkiem nieźle,
                  cociaż boli mnie głowa, ale nie wiem, czy to nie wina pogody...
            • gosiaa.nowak Re: 3 faza a CHLEBY (pumpernikel....) 27.01.05, 11:57
              przepraszam, że tak na raty, ale zapomniałam się spytać, co z warzywami, bo o
              nich nic nie piszesz, jadłaś je? , a jak to jakie?
              • karolinach3 do Gosi 27.01.05, 12:20
                Gosi to twarda sztuka jestes smile jak chcesz to zapytam ją na gg bo wlasnie
                rozmawiałymy - pojawi sie za jakies pol godzinkismile
              • kamila1234 Re:warzywa 27.01.05, 12:37
                jalam dosc sporo kapusty pekińskiej,pomidorów,ogórków( ale to do końcówki
                wrzesnia)
                teraz sa niesmaczne
                Natomiast teraz jem mrozonki-kalafior,fasolka szparagowa,brokuły
                Do potraw dodaje cebule,czosnek.
                Do zupek pomidory z puszki i do spagetti(milone podsmazyc +przetarte
                pomidory+oregano.Wszystko polac na gotowanego w kawałku kurczaka)
                Do jajecznicy szcypiorek dodaje
                ogolnie średni jem warzyw
                • kamila1234 Re:dalsze 27.01.05, 12:42
                  zamiat orenżadki kupuje mineralke dodaje tabletke musujaca(plusz,zdrowit badz
                  inne)
                  i pije
                  Dobrym rozwiazaniem jest po lekkim sniadaniu okolo 11.00 zrobic kawe+smietanke
                  +słodzik.Kawa ze smietanka jest sycaca i mi czsem powstrzymywała głód do 16.00
                  A jak mam napady słodkiego to robie serek homog+kakoa+słodzik albo bezcukrowe
                  bezy
                  Mozna mało weglowodanowy sernik-
                  ser twarogowy+budyn(wybieramy taki bez cukru i z jak najmniejsza
                  zaw.weglowodanów+2 zółtka + kakao)
                  wymieszcac i do piekarnika .Po upieczeniu natychmiat sypiemy słodzik sypki
                  przez co sernik nasiaka tym i jesł słodki
                  pozdrawiam
                  • kamila1234 Re:i jeszce jedno... 27.01.05, 12:46
                    Ogólnie jak sie trzymałam sztywo reg. South Beach to bardzo mało chudłam
                    Dopiero ograniczenie weglowodanów powodowało szybsze chudniecie
                    • gosiaa.nowak Re:i jeszce jedno... 27.01.05, 13:11
                      właśnie miałam ten sam problem, ale jak już pisałam postaram się zastosować do
                      twoich rad za ok. półtora tygodnia, moz to poskutkuje, dzięki za informacje
            • thrier do kamila1234 28.01.05, 11:03
              Witaj, z tego co napisałas, to bardzo podobna waga wyjściowa i podobna
              oczekiwana jak moja. Też nie ćwiczę i nie mam zamiaru (mam słomiany zapał i
              wiem, że nie wytrwam) natomiast dieta, którą opisujesz jest idealna dla mnie.
              Tak właśnie się staram odżywiać, choć to dopiero niecałe 2 tygodnie. Moje
              wyniki na razie nie są powalające -2kg ale na początek może być. Tez zakładam
              kilkumiesięczne chudnięcie( z tym, ze ty juz jesteś "po" wink )
              Czy możemy wymienić się spostrzeżeniami na priva?Nie chcę za dużo pisać o sobie
              na forum (w sumie kogo to interesuje) ale może twoje rady bardziej szczegółowe
              pomogłyby mi w zrzuceniu tych kilogramów,
              pozdrawiam
              thrier
              • kamila1234 Re: do kamila1234 28.01.05, 13:21
                jasne
                moje gg-2706401
                mail tszul@o2.pl
                pisz czekam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka