karola971 01.12.05, 19:33 Uwielbiam słodka herbatę, kawe czy mleko...Na czas diety piłam wszystko gorzkie. Jednak teraz chciałabym zakupic słodzik. Czy on moze mi zaszkodzić albo zniweczyć efekt odchudzania???? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martula100 Re: SŁODZIK 08.12.05, 15:23 zdecydowanie nie. w ksiazce jest napisane zeby slodzic jak sie lubi ale tylko slodzikiem wiec bez obaw. Odpowiedz Link
mafilka Re: SŁODZIK 08.12.05, 16:15 Słodzik to CHEMIA w najczystszej postaci, szczególnie na ciepło. Kup sobie fruktozę. Odpowiedz Link
martula100 Re: SŁODZIK 08.12.05, 16:59 mafilka truktoza to cukier owocowy wiec nie dozwolony w pierwszej fazie diety SB.!!!!! skoro proponujesz fruktoze to pomysl niby czemu nie wolno jesc owocow???? a wlasnie dlatego ze maja fruktoze!!!! Odpowiedz Link
laurka22 Re: SŁODZIK 08.12.05, 17:09 Ale w 2fazie już jesz owoce 1 faza trwa przecież tylko 2 tygodie, da sie wytrzymać bez problemu. Nikomu nie polecam słodzików!! Odpowiedz Link
mafilka Re: SŁODZIK 08.12.05, 17:40 martula, przeczytaj pierwszy post. Wynika z niego, że chodzi już nie o I fazę... Poza tym nikt mi nie powie, ze lepiej jest truć się chemią niż posłodzić odrobiną fruktozy. A jeśli już o myślenie chodzi, to proponuję zapoznać się z najnowszymi badaniami na temat słodzików, fruktozy, podnoszenia poziomu cukru i insuliny we krwi i tym podobne, a dopiero potem kazać myśleć innym. Świat idzie do przodu, dieta SB również. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
martula100 Re: SŁODZIK 08.12.05, 18:10 akurat jesli o diete chodzi jestem bardzo na czasie. slodzikiem slodze od bardzo dawna i nie zauwazem zednych zmian w sobie. poza tym od slodzika wole sproszkowana stewie (to roslina- dla tych nie wiedzacych). jak mam ochote na cukier to zjadam owoc a nie chemicznie oddzielona fruktoze. po za tym wszystko co kupujesz w sklepie ma w sobie chemie. warzywo ze sklepu ma, mleko, serki itd. papierosy tez sa szkodliwe a tyle ludzi pali. nie zjadam opakowania slodziku dziennie tylko powiedzmy max 10 tabl. jeszcze nikt od tego nie umarl hehehehe Odpowiedz Link
mafilka Re: SŁODZIK 08.12.05, 21:07 Wiesz co? To żyj sobie tak dalej... Tylko czy Ty myślisz, ze od słodzika pryszcz Ci na d* urośnie, żebyś widziała, ze szkodzi? Bawią mnie takie "mądrości" Odpowiedz Link
laurka22 Re: SŁODZIK 09.12.05, 21:05 > poza tym od slodzika wole > sproszkowana stewie (to roslina- dla tych nie wiedzacych) Wiemy co to stewia, i dziwi mnie że twierdzisz że jesteś bardzo na czasie jeśli chodzi o dietę, a nie wiesz że stewia jest na liście zabronionych produktów Jedz sobie ile chcesz słodzika dziennie, a o skótkach ubocznych nie życzę ci się dowiedzieć od lekarza kiedy jest już za późno, smacznego Odpowiedz Link
martula100 Re: SŁODZIK 10.12.05, 02:43 dziewczyny przeciez w poradniku jest wyraznie napisane o uzywaniu slodzika zamiast cukru. wole umilic sobie zycie slodkim serkiem niz snic po nocach o ciastku z kremem... Odpowiedz Link
gosia-ber Re: SŁODZIK 03.01.06, 11:57 karola971 napisała: > Uwielbiam słodka herbatę, kawe czy mleko...Na czas diety piłam wszystko > gorzkie. Jednak teraz chciałabym zakupic słodzik. Czy on moze mi zaszkodzić > albo zniweczyć efekt odchudzania???? Spokojnie! możesz slodzić słodzikiem, najlepiej bez aspartamu [plecam cyklamat. Ja slodzę nim od wielu lat, zamiast cukru. Żadna dieta nie wyklucza słodzika, wręcz odwrotnie, jest on polecany przez wszystkich jako alternatywa cukru Odpowiedz Link
laurka22 Re: SŁODZIK 03.01.06, 16:52 Ale to niestety nie znaczy że jest zdrowy. Moje zdanie jest takie - jeśli możemy się bez niego obejść to super, a w drugiej fazie fruktoza od czasu do czasu. Odpowiedz Link