Dodaj do ulubionych

KU PRZESTRODZE

18.01.07, 15:15
PRZESADZIŁAM crying ... wczoraj wypiłam dwie herbaty ... dzisiaj nad ranem
myslałam, ze umre... Obudziłam się o 5 z ogromnym bólem brzucha i zawrotami
głowy... Zdążyłam wyjść z pokoju i zawołać rodziców po czym straciłam
przytomność na kilka minut... Rodzice sie wystraszyli, wezwali pogotowie i
ogólnie nieciekawa akcjauncertain i to z mojej głupoty uncertain... Mam zakaz dalszego
stosowania diety. A schudłam już ok 3 kguncertain ... Kurde nie wiem co robić. Chce
kontynuowac diete.. ale mądrze... a tą herbate to sobie odpuszcze... Pisze to
ku przestrodze co do nie stosowania sie do zaleceń picia tej całej Figury,
chociaż się domyślam, że Wy jesteście doroślejsze i dojrzalsze niż ja i nie
macie takich postrzelonych pomysłów.. Pozdrawiam ...
Obserwuj wątek
    • pannaem89 Re: KU PRZESTRODZE 18.01.07, 15:20
      Miałam na myśii herbate " Figura1 z senesem' nie wiem czemu nie dopisałam... uncertain
      • karolina478 Re: KU PRZESTRODZE 18.01.07, 16:01
        Po pierwsze ta herbatke jesli juz sie pije (co i tak nie jest super zdrowe bo
        nie wiadomo co w tych wszystkich ulepszaczach jest) to 1 na dzien napewno nie
        wiecej smile A co do diety to nie powinnas jej przerywac, tylko jesc normalnie.
        Nikt zachoruje jesli wyrzuci chleb makarony i slodycze (czyli same
        niepotrzebne, a jak pyszne rzeczy), a reszte jadl w normie smile
        • madziuus Re: KU PRZESTRODZE 18.01.07, 16:04
          naprawde myslisz ze to przez herbate? ja watpie
    • littlemy Re: KU PRZESTRODZE 18.01.07, 16:47
      czy ty w ciagu całego dnia wypiłaś tylko te 2 herbaty?
      czy jadłaś normalnie wg sb i wypilas do tego 2 herbaty? bo jesli jadłas
      normalnie, to na pewno nie wina figury...moja kolezanka, która cierpiała na
      powazne zapracia piła 2 dziennie figury właśnie. I nic jej nie było.
    • polajnaw Re: KU PRZESTRODZE 18.01.07, 16:58
      wiesz co w ogole jak napisalas ze chcesz wazyc 50kg a masz 55kg przy wzroscie
      170cm to mnie zamurowalo,przeciez to juz jest super wynik,dziewczyno po co ta dieta?
      • pannaem89 Re: KU PRZESTRODZE 18.01.07, 17:23
        Hmm... to skoro nie od tej herbaty to od czego? Przeciez jadłam wczoraj według
        SB i nie czułam głodu... a własnie wieczorem wypiłam tylko Figure... To ja już
        nie wiem.. Silny ból brzucha, kołatanie serca, napływy gorąca i utrata
        przytomności... ? To chyba nie jest możliwe, żeby to było spowodowane dieta..
        dlatego 'posądziłam' o mój zły stan ta herbate... Lekarz mi zalecił badania
        kontrolne.. zrobiłam tez ekg wszystko wyszło dobrze.. To ja już nie
        wiem.. uncertain ..Uważacie, ze 50 kg przy wzroscie 170 cm to bedzie za mało.. ? już
        sie w tym gubie...
        • littlemy Re: KU PRZESTRODZE 18.01.07, 17:34
          cos mi się wydaje, że Ty w ogóle za mało jesz...nie wiem co jadłaś tego dnia,
          ale jeśli przy tym wzroście chcesz wazyć 50 kg to chyba sie głodzisz...Jakie
          badania zalecił Ci lekarz? czy bierzesz jeszce jakieś inne preparaty
          wspomagajace odchudzanie? dużo ćwiczysz? naprawdę, wszytsko może miec wpływ na
          takie fatalne samopoczucie. Być może brakuje ci magnezu i potasu?
          • pannaem89 Re: KU PRZESTRODZE 18.01.07, 17:44
            nie głodze sie-naprawde. nawet sadziłam, ze tego dnia zjadłam za duzo. 2 jajka
            na miękko
            mały talerz lecza +dwa filety z mintaja
            kostka chudego białego sera
            szklanka jogurtu naturalnego bez cukru
            2 jajka sadzone...
            czułam się wrecz przejedzona... Lekarz mnie po prostu zbadał i zalecił tylko
            EKG i powiedzial, zebym wiecej jadła. Tylko, ze ja nie czuje głodu. jem to co
            dozwolone w SB i to w duzyych ilosciach. Normalnie nawet nie zjadam tyle co w
            tej diecie. Co do aktywnosci fizycznej to spaceruje ok 3 godzin dziennie.. i
            ćwicze co drugi dzien po jakiej 15 min, wiec watpie zeby to bylo przyczyna
            takiego stanu...
            I nie biore żadnych preparatow poza piciem tej herbaty... Magnez łykam w
            tabletkach... Czy moze miec znaczenie to, ze mam wypadanie zastawki mitralnej
            serca... ? Juz nie wiem gdzie szukac przyczyny..confused
        • roseanne opis wyglada na powazne zaburzenie elektrolitow 19.01.07, 14:34
          dzialanie herbatek "figura"kazdy tutaj chyba zna, wraz z luzniejszym wydalaniem
          wyrzycamy z siebie mase elektrolitow
          normalnie za prawidlowa prace glownie serca, ale w sumie wszystkiego odpowiada
          odpowiedni poziom potasu - w zwyklych warunkach to codzienna wystarczajaca dawke
          mialybysmy w ziemniakach - ale te sa niezgodne z zasadami SB, drugie zrodlo -
          banany - hm... tez nie bardzo
          trzecie - pomidory - wiec jak nie ma swiezych to koniecznie w soku

waga- troche malo, ale najlepiej sprawdzic BMI i musi byc powyzej 19
        • vicki1x Re: KU PRZESTRODZE 22.01.07, 12:33
          ..Uważacie, ze 50 kg przy wzroscie 170 cm to bedzie za mało.. ? już
          > sie w tym gubie...

NIewytrzymam sorki że Cię może tym urażę ale ja mam też 170 wzrostu i marzę
          aby ważyć chociaż 60 kg, wtedy miałam idealną sylwetkę. Sorki ale 50 kg to
          ważyłam gdzieś w liceum i trzeźwo patrząc to wyglądałam jak szkieletor.
          Uważam że sporo przesadzasz z tą dietą to jedno a drugie przy 170cm 50kg to
          zdecydowanie za mało dla zdrowej dziewczyny.
          Pozdrowienia
    • karolina478 Re: KU PRZESTRODZE 18.01.07, 20:11
      Pewnie nie wina herbaty. Ale wracajac do niej, to uwierzcie moze szkodzic smile mi
      wystarczylo ze pilam przez kilka dni 1 dziennie i juz mi sie wszystko
      rozlegulowalo (bolal mnie zołądek, bylo mi niedobrze, mialam biegunke) wiec tez
      trzeba uwazac z herbatkasmile
      • kika261 Re: KU PRZESTRODZE 19.01.07, 09:46
        witam!
        ja też pije ta herbate ale od czasu do czasu przeważnie jak sie najem za dużo i
        chce żeby mnie przeczyściło.raz też wypiłam 2 takie herbaty to tez strasznie
        bolał mnie brzuch, było mi gorąco, oblewał mnie pot w brzuchu coś bulgotało,
        ogólnie było zle a z kibelka nie zeszłam chyba z godzine!!dodam jeszcze ze
        jestem osobą z dużą nadwagą, a ty jesli jesteś taka chuda to mogła na ciebie
        podzialac ta herbata jeszcze gorzej.na kazdego inaczej działa.ale od tej
        przygody co wypiłam 2 herbaty na raz już tylko jendna i to sporadycznie.więc
        radze ograniczyć herbatke do minimumwink
        pozdrawiamwink
    • brittania Re: KU PRZESTRODZE 19.01.07, 17:12
      a mnie sie wydaje, ze to nie od diety ale od odchudzania....
      • brittania upss..niefortunnie sie wyraziłam... 19.01.07, 17:15
        moim zdaniem dieta SB to nie powód twoich sensacji...powodem jest niska waga
        (prawdopodobnie masz wyniszczony organizm) dziewczyno 55 kg przy wzroście 170
        cm i ty chcesz jeszcze mniej ????
        • pannaem89 Re: upss..niefortunnie sie wyraziłam... 19.01.07, 17:32
          wyniszczony organizm ? ... ale niby czym jest wyniszczony ? Nie głoduje przy
          tej diecie w przeciwnieństwie do stosowania innych diet kiedy naprawde czułam
          głód... waga 50 kg (taka jaką chcę osiągnać) przy wzroście 170 cm to ..
          przesada..? ... już nic nie wiem.. uncertain
          • littlemy Re: upss..niefortunnie sie wyraziłam... 19.01.07, 19:33
            a uważasz, że to dużo? Przy 50 kg miałabyś BMI 17, a to juz zahacza o
            anoreksje...
            • madziuus Re: upss..niefortunnie sie wyraziłam... 19.01.07, 20:35
              ja mam ok 169/170 i waze tak 50-51 , wazylam juz nawet 47 ale bylam u lekarki i
              troche mnie nastraszyla i kazala przytyc chociaz do tych 51 kg no i przekonala
              mnie.. ale uwazam ze serio troche przesada 50 kg przy 170, tzn rozumiem Cie ale
              sama juz wiem ze wplatalam sie w powazne klopoty z tym odzywianiem bo moja glowa
              juz normalnie nie funkcjonuje, takze uwazaj..
              • pannaem89 Re: upss..niefortunnie sie wyraziłam... 19.01.07, 20:53
                madziuus i powiedz, czy z tym wzrostem i wagą wyglądasz na osobą wychudzoną i
                niedożywioną ? Masz jakieś problemy zdrowotne z powodu takiej wagi? wszyscy się
                dziwią, ze sie odchudzam ale wydaje mi sie, ze waga jaka chce uzyskac nie
                zagraza zdrowiu i jest 'normalna' i w granicach rozsądku.. Już zgupiałam chyba
                troche...
    • aneeczka2 Re: KU PRZESTRODZE 19.01.07, 21:43
      dziewczyno ty chyba zwariowalas, gdybym ja wazyla 55 kg przy 170 , a waze 59
      to nawet bym na wage nie wchodzila, zyla bym makaronem i czekolada. radze
      specjaliste a nie diete bo to wyglada mi na zaburzenie laknienia, a to zaczyna
      sie w glowie. jesli masz te 55kg to musisz byc suchutka i drobniutka wiec
      przestan sie odchudza i ciesz sie jedzeniem. nie rozumiem ludzi ktorzy nie
      musze a ida na diete ...
      • nin4 Re: KU PRZESTRODZE 19.01.07, 21:58
        Ja też niestety boję się że możesz wpaść w anoreksję. Tylko krok od odchudzania
        do tego cholerstwa. Według mnie masz idealną wagę i wcale nie musisz stosować
        żadnej diety. Odżywiaj się tylko zdrowo i tyle wystarczy smile
      • pannaem89 Re: KU PRZESTRODZE 19.01.07, 22:16
        taa łatwo powiedzieć.. Gdybym żyła na makaronie i czekoladzie to na pewno bym
        nie ważyła 55 kg.. Poza tym gdybym była ''sucha'' to nie miałabym zamiaru sie
        odchudzac... Domyslałam sie, ze inni nie beda rozumieli dlaczego sie odchudzam
        ale to jest moja decyzja i jej nie zmnienie...... pozdrawiam
        • madziuus Re: KU PRZESTRODZE 20.01.07, 12:13
          hmmm czy wygladam na wychudzona? ja uwazam ze nie, dopiero teraz sie sobie ze
          tak powiem podobam, ale wiekszosc mowi ze tak, ze jestem, denerwuje mnie touncertain a
          jezeli chodzi o problemy to tak, mam , zatrzymal mi sie okres, tzn jak przytylam
          to niby cos ruszyło to jeszcze nie to co byc powinno, poza tym wlosy mam
          jakies slabe
          .. hmm ale i tak najgorsze jest to ze mam juz jakies zaburzenia odzywiania
          bo ciagle licze te kalorie, wyrzuty sumienia itd.. uwazaj na siebie
          • nin4 Re: KU PRZESTRODZE 20.01.07, 17:28
            Pannaem, Madziuś nie wyobrażacie sobie nawet jak doskonale rozumiem osoby z
            zaburzeniami odżywiania, niestety...
            • martyna540 Re: KU PRZESTRODZE 20.01.07, 21:01
              okres...nie mam juz od października...to zupełnie obce mi słowo i uczucie...waże
              54kg. przy wzroście 172..też jestem na sb i równiez dąze do 52 kg.( 10 kg.
              niedowagi) z taka waga się najlepiej będe czuła tak uważam;p...ja nie licze
              kalori...ale mam wyzuty sumienia i nie miałąm od kilku miesięcy skrobi w ustach
              oprócz świąt oczywiście...eh........rozumiem was dziewczynywink
              • madziuus Re: KU PRZESTRODZE 20.01.07, 23:35
                MArtynka widze ze tez wplatujesz sie w klopoty.. sad pff a zanik okresu to znak
                od organizmu ze przesadzamy uncertain .. chociaz dobrze czulam sie z waga 46, a nie to
                co teraz..;/
                • littlemy Re: KU PRZESTRODZE 21.01.07, 00:31
                  jak możesz dobrze się czuc nie mając okresu??? to juz jest powazny problem.
                  Dziewczyny potrzebujecie pomocy psychologa/psychiatry. Lepiej wezcie się za to,
                  bo potem skończy sie to kuracją hormonalną, tyciem i mnóstwem innych problemów.
                  • pannaem89 Re: KU PRZESTRODZE 21.01.07, 08:55
                    ..Hmm.. chyba przesadzacie. Ja się bardzo dobrze czuje i nic mi nie jest. Jak
                    schudne jeszcze 2 kg i bede wazyła 50 kg to chyba nic mi sie nie stanie...
                    przynajmniej taką mam nadzieje...
                    • madziuus Re: KU PRZESTRODZE 21.01.07, 16:19
                      ja tez sie raczej dobrze czuje, pogodzilam sie juz z ta waga 51 kg ale boje sie
                      panicznie ze przytyje, stad te moje liczenie kalorii itd..
                      • brittania Re: KU PRZESTRODZE 22.01.07, 16:50
                        madziuus, pannaem wy niestety macie problemy z odzywianiem i radziłabym udac
                        sie do specjalisty.....raczej powinnyscie unikac wszelkich diet....brak okresu
                        to ALARM organizmu
    • tripcafe Re: KU PRZESTRODZE 21.01.07, 20:45
      Ta herbatka jest okropna. Pilam jak kiedys przez kilka dni, po 1 torebce i
      codziennie bolal mnie brzuch wiec szybko ja odstawilam
      • martyna540 Re: KU PRZESTRODZE 23.01.07, 20:42
        a czy to prawda ze od tabletek hormonalnych się tyje??...a np. te kóre zawieraja
        drospirenon jak np. yasmin??.....podobno od nich się nie tyje...ale ja nie
        jestem nawet szczupła...przy wzroście 54kg...to wcale nie jest mało...daze do 52
        i nic tego nie zmieni...nie uważam zebym potrzebowałą psychologa...
        • martyna540 Re: KU PRZESTRODZE 23.01.07, 20:43
          *przy wzroście 172 i wadze 54kg...
        • pannaem89 Re: KU PRZESTRODZE 23.01.07, 22:38
          zgadzam się z Martyną. Nie potrzebuje specjalisty bo nad wsyztskim panuje. Po
          prostu chce schudnac jakies 2/3 kg i tyle.. pzdr
          • ka-sha1 Re: KU PRZESTRODZE 23.01.07, 23:03
            no czesc kobietki
            wy chyba troszke za bardzo przesadzacie !!!
            czy przypadkiem nie zaczelyscie brac udzialu w troszke niezdrowym wyscigu o
            najnizsza mozliwa wage ...?
            ja tez mam magiczna liczbe kilogramow z ktora najlepiej sie czuje, jednakze nie
            ma ona wplywu na moje wyrzuty sumienia dotyczace wlasnie o jedno za duzo
            zjedzone jajko lub o jeden za duzo kawalek ryby ...
            czasem moze sie nam tylko wydawac ze panujemy nad sutyacja ...
            czyz nie ..???
            • pannaem89 Re: KU PRZESTRODZE 23.01.07, 23:15
              I ja tez mam 'swoją' liczbę kilogramów z która sie czuje dobrze i taka
              zmaierzam osiagnac. Jestem pewna, ze po stracie tych kilogramow nie starce
              zdrowia.. itd ani tez nie bede wychudzona. W moim przypadku nie jest to wyscig
              o najnizsza wage. Jest ok... naprawde OK smile
              • biealka Re: KU PRZESTRODZE 25.01.07, 13:46
                Jeśli lekarz po badaniu zalecił ci więcej jeść, to znaczy że wyglądasz na zagłodzoną, za chudą. No i nie dziwię się, jesli ważysz 55 przy wzroście 170. I chcesz pięć kilo zgubić.
                A że postrzegasz się, że jest ok, to świdaczy o zaburzeniach już poważnych. Zastanów się, objawy jakie masz (te omdlenia, kołatania serca) plus waga przy wzroście plus zalecenie lekarza swiadczą o tym, że jestes naprawdę niedożywiona. Twój jadłospis mnie nie przekonuje.
                Mam 167 wzrostu i przy wadze 58 kilo sterczą mi kości. To nie jest ładne. Więc wyobrażam sobie ciebie.
                Pozdrawiam serdecznie. Uważaj na siebie.
                • madziuus Re: KU PRZESTRODZE 26.01.07, 16:53
                  tez na poczatku myslalam ze panuje nad sytuacja..
                  • aneeczka2 Re: KU PRZESTRODZE 27.01.07, 09:59
                    ja od tabletek hormonalnych utylam najpierw 10 kg, a teraz, jako ze okres trwal
                    10 dni , biore te same tabletki i nie utylam ani grama. wiec roznie to bywa.
                    chociaz tez musze przyznac normalna nie jestem. nie wiem jak zrzucilam te 10
                    kg, nie stosowalam zadnej diety szczegolnej, teraz mam taka wage jak przez
                    zarzywaniem tabletek (59 kg przy 170) i dalej czuje sie gruba. a wyrzuty
                    sumienia mam za kazdym razem kiedy poczuje sie "objedzona" lub pochlone jakas
                    czekoladke. wczoraj np 2 mikolaje swiateczne poszly w ruch. zdalam sobie
                    jednak sprawe ze glodzic sie nie umiem, wiec wole jesc od czasu do czasu
                    produkty zakazane, walczyc a potem cieszyc sie z kazdego kg w dol (chociaz
                    uwierzcie zadko waga sie zmniejsza). pozdrawiam i zycze wytrwalosci
                    • martyna540 Re: KU PRZESTRODZE 28.01.07, 15:06
                      Przy wzroście 172 i wadze 55 kg...wcale nie sterczą mi kości...;p...zresztą moja
                      przyjaciólka przy wzroście 166 waży 45 kg. i nie wygląda wcale tak żle ale
                      osobiscie uważam ze jest troszke za chuda totez ja chce ważyc 2 kg więcej niż
                      ona czy w moim przypadku 52-53kg...chociaz granice 54.5 kg. cięzko mi
                      przekroczyc...zobaczymy...co bedzie pozdrawiam...ale martwi mnie sprawa okresu i
                      tych tabletek......sad..nie chce utyć.....sad
    • martyna540 badania 02.02.07, 21:03
      dziewczyny zróbcie sobie badania krwi i USG bo ja miałąm tak "zagazowane jelita"
      ze babka nie mogła mi USG zrobić i do wtorku musze sie faszerowac biała
      mąką...(;/)....i brac tabletki zeby mi przeszło i dopiero na usg bede mogła
      iśc...lepiej zróbcie sobie badaniasmilepozdrawiam...chwilowo nie na sb..niestety
      ale od wtorku znów z wami na 1 fazie...smile(przez mąke;p)
      • emkaa3 Re: badania 03.02.07, 14:17
        Ja b, rałam jasmine przez ponad rok i niestety musiałam się z nimi rozstać,
        chociaż nie przytyłam to powodowały u mnie depresję i rozstawiałam całą
        rodzinkę po kątach; miałam też napady objadania się i nie przytyłam tylko
        dzięki SB ale schudnąć też nie mogłam, więc na przemian jedzenie i odchudzanie,
        wariactwo totalne. Mój "mądry lekarz"(???) mówi, że nie tyje się od hormonów
        tylko od jedzenia, ale niestety nie zgadzam się z nim, bo to hormony pobudzają
        straszliwie apetyt- widzę teraz różnicę jak odstwiłam. Ale nie wiem co będzie z
        moim okresem, bo mam zespół polisystycznych jajników i niestety okresów
        naturalnych brak.pozdrawiam...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka